И мене истото ми се случи во оваа бременост,тек во 7та недела,се виде плодот и потоа имаше и срцева реакција.Во меѓувреме ставав ваг. Утрогестан.Ќе биде се во ред,не се грижи!
Ureoplazma bakterija od 12ta nedela sega sum 25ta.. Nikako nemozam da ja izlecham piev Eritromicin pa Sumamed edna doza i povtorno ja ima na brisevi a zgora na toa se pojavuva sega i Candida. Sovet ve molam? Inaku nemame odnosi so soprugot.
Кандида лек е само канестен вагиналети ти се има појавено од антибиотиците, не јади благо, бел леб итн да не ти се шири кандидата барем.
Fala ti. A deka primam utrogestan vaginalno dali moze i utrogestan i kanesten masta? Nekako mi e strav. A mnogu imam loso iskustvo so pienje na utrogestanot zatoa nesakam da pomislam da go pijam
Пробај навечер пиј го и ставај канестен вагиналета 3 дена се во прашање. Имаше членка сеа скоро пишувано исто и имаа дадено канестен и утрогестан.
Mi izleze vo urina pokaceni leukociti i 2 ++. Trajkovski mi rece nema da cekame za urinokulturata, ke pocnes vednas so antibjotik.I toa 3*500 Amoxicilin mi pisuval. Dalie opasno be? Mnogu me isplasi
Амоксицилин не е јак антибиотик само треба сепак уринокултура да се види ако е бактерија на што е сензитивна...
И јас сум зашеметена од утрогестанот ама го пијам пред да легнам со 500мл вода, и сум зашеметена и успана до кај 3ипол 4 а легнувам кај 10ипол 11, и пот ме облева, ама ставав и јас канестен вагинално и морам да го пијам. Се туширам во 4 сабајле и после продолжувам со спиење наутро немам мака фала богу
Mi rece ako ima potreba posle ke smenime ama prvo pocni so toj. Dali e stetno ova be? Sto moze da predizvika?
Дали денес беше да правиш уринокултура? По опасна е бактеријата за тебе одколку антибиотикот ама не гледам да почнеш со нешто кое можеби и нема да ти одговара.
Zdravo majki! 31 va nedela sum od vcera pocna da mi varira pritisokot da mi se kacuva do 140 so 82 . Pocnav da pijam metyldopa . Dali i vas vi se slucuva istoto od zestininite ?
И јас едвај ја излекував таа предосадна бактерија со пиење два пати Еритромицин во оваа бременост, а со Сумамед два пати пиење (во претходната бременост) не успеав да ја излечам. Битно е да се лекува, па дури и да не ја излечите до крај важно е да кажете на пораѓај за да се уклучи антибиотик кај бебето после пораѓај. Знае да направи проблем оваа бактерија (што е ретко но сепак) затоа терапија обавезно земајте си и веројатно едни контролни брисеви повеќе ќе ви направат. Инаку дур пиев антибиотици, матичната ми даваше да ставам ацидосалус вагиналети кои што ми помогнаа да не развијам кандида. Така што може да си прашате матичен за тие вагиналети ако пиете пак антибиотици, и може да прашате доктор и за Еритромицин вагиналети кои последно време е тешко да се најдат по аптеки но може да помогнат во комбинации со пиење Еритромицин. Битно да сте под терапија и со лесно
Јас имам едно прашање, дали ви се случило на самиот крај од бременоста да има потреба од корекција на крајниот терминот за породување?
Како одите на преглед во овие 40+ стрпени многу ми е незгодно да облечам фустан на цтг би требало да се соблечам цела хаха..
А доколку не се излечи кандидата може да се породи природно така? Или може да се префрли инфекција на бебето?