Сите ја имаме кандидата, полошо е друга бактерија како стрептокока да ја имаш и природно да се породиш.
Не ја имаат сите,еве јас ја немав. Затоа и се прават брисеви на крај да се види евентуална инфекција ,промена . Најдобро разговарај со докторот, види што ке ти каже.
Јас пред пораѓај имав кандида, без симптоми. И кажав на докторката која ме пораѓаше, ми изреагира како сосема небитно за пораѓај.
И јас имам кандида цела бременост, сега канестен од 500 вагиналета ми дадоја, ама никој ми нема спомнато царски заради кандидата. Уште кога ми излезе на брисовите во 13та докторката ми рече ништо страшно на 80% од трудниците им се јавува во бременост. Избегавај благо, бел леб, шеќери. Повеќе течности, чај од бруснуца и гледај колку можеш здраво да се храниш. Сега бебето зема од тебе а кандидата на мал пад на имунитет се јавува одма.
Zenski, a od koga ve gledaa na nadvoresno eho? Jas posleden pat bev 12 nedela, me gledase vaginalno, sega sledno sum na 15ta nedela, moze li da mu kazam deka sakam abdominalno, ili da ne se brukam
Сите ја носиме кандидата но при пад на имунитет се активира. Погрешно ме имаш цитирано И моите брисеви никогаш не покажале присуство на кандида но некогаш кога е по обилен секретот се сведува на кандида некогаш има чешање некогаш не, но сите ја имаме и си ја носиме не е нешто што се искоренува како други бактерии.
Мене уште од прв преглед само абдоминално ме гледаше, само брисеви што ми земаа вагинално и сега цервикс што ми мереа
Zdravooo ☺️ Posle kolku vreme otkako doznavte deka ste bremeni bevte na kontrola? Jas doznav pred tri dena deka sum bremena ama so prvata bremenost bas me isplasija. Otidov rano na pregled i mi rekoa deka nema plod mora abortus za jas na kraj da si rodam zdravo zivo bebe… sega nekako mi e strav da odam rano..
Доктор ми кажа, инаку бебето е скроз добро со мерките дури и понапред, а мислам дека 5 дена ќе ми го вратат терминот наназад
Можеш да се породиш природно. Јас ја имав 1 недела пред пораѓај(не проверив брис,но во разговор со докторката заклучивме дека е кандида,бидејќи претходно пиев антибиотик заради стрептокока). Ми даде вагинални Ева интима,примив 5 и ми се смири чешањето.
Мирно е цтг-то. Во долниот дел, токо кај шо пишува, кога ќе има високи амплитуди, има контракции. Вистинските контракции одат кон 100.