Точно, другарка во бременоста со двете деца имаше кандида, пасе породи природно и роди здрави деца. Јас кога имав, ја излечив со канестен вагиналети.
A dali znaete vo.privatinive ako.projde termin uste cekaa ili na terminot.i poragjaat deka mene na 23ti sega mie termin pa.neznam.ili zavisi toa deka vo privatna bolnkca sum
Ништо друго не ми е ни точно освен 2 - 3 фустани, одам во фустан и го дигам , и да ми се фаќа др нема шанса да облечам панталони на ова изгор жешко.
Ili sukjna i maicka najprakticno , kreni maicata i spusti suknjata Jas bev na eho, 15+4sum spored menstruacija, a gledam na izvestajot d-r mi pisal 16+5. Od start mi pisuva deka sum nekoj den plus, ama ova cela nedela i vise, malce se plasam. Normalno li e? Gledav i parametrite na glavceto se e pogolemo, a celokupna dolzina na bebe e 14cm, ne e mnogu, toa duri i pomalce e od prosek za 15 nedela.
Нормално е, а немора да значи дека точно е измерено све а инаку 14 см, не малку за 15 недела еве просекот
Jas koga pojdov prv pat bev vejke 8 nedeli bremena. Taka da nemora da odis odma pocekaj si i ke bide se vo red koga ke pojdis
Mozat da ti vodat no na edna moja prijatelka trajkovski I rece pozelno e da si fatis doktor sto ke vi ja vodi cela bremenost I ke ve porodi no ima trudnici I sto I'm ja vodat bremenosta
Сосема нормално. Не се сите бебиња исти. Моето прво тромесечие беше една недела понапред со мерки, второто две недели, трето надмина три недели. Се роди 4+ килограми. И сега си е понапреден со мерки. Висок крупен дечко ипол
Edno Malo intimno prasanje SRAM ne SRAM moram da prasam....Dali intimniot del usnite I ostanato vi SE Kako pooteceni ili da kazam zgolemeni...citav deka vaginata normalno tezi 50-60 gr...a sega pred poragaj 1000 gr...Dali e do toa...sum zaboravila od prviot pat ne SE ni sekavam Dali sum primetila takvo Nesto no eve sega primetiv..
Дали некоја од вас има болки во препоните, конкретно од левата страна како сечење и не константна? Пред 10 тина дена имав прв пат ама докторот ми рече дека е некое истегнување и ми рече Мг да земам. Ама денеска пак ми се појаве
Imav jas, toa bese "pelvic pain" bev vo 5ti ili 6ti mesec mislam. Pomina samo posle nekolku nedeli, spored doktorkata povrzano e so polozbata na bebeto. Ima moznost za nekakvi vezbi i fizioterapija ako ti se jaki bolkite, konsultiraj se so ginekologot.
Isto imav I jas na desna strana I koga ke me presecese cela noga mi sE fakase drugarka moja mi kaza deka toa od bebus se namestilo nekako deka moze na nekoj nerv I zatoa taka reagira...kaj mene iscesza
imam i jas poslednive nekolku dena ama ne go sfativ kako nesto seriozno mislev deka e od tezina 36ta nedela sum. Najcesto me boli na sabajle.