Последниве денови а не недели, уствари се надевам . Терминот е петок, ама нели процентот на бебчиња кои точно на денот се родиле е мал....па плус минус секој ден си го гледам како последен. И куферот у ходник си го гледам. Јас сум супер. Ни грб боли, ни половина, ни стомак, ни грчеви, ниту морам да станувам навечер за во веце. Чекам да помине терминот па пак ќе се јавам кај матичниот гинеколог и болницата да видам што ќе кажат.
Па и ја тоа се чудев ама второ детенце и е.и тогаш имала лакирани нокти и си јадела јас баш ја прашав она вика кога ќе те качат на бокс тогаш нема а сега нема врска и си кркавме ај ч Ке пишам кога ќе ја роди момичката
Здраво девојки, идни мами. Конечно и јас да се запишам во оваа тема. Темава ми изгледаше толку блиску а сепак толку далеку Во последно време си ја читав само оваа тема, ми беше многу убава и позитивна и еве изгледа ме привлековте, и оп трудничка . Бремена сум 6 недели. Бременоста ја потврдив пред една недела, утрото тест и веднаш на доктор, ми потврди бременост, а веќе се слушаше и срценцето , бебето пораснало а мајката појма нема . Имав 100 прашања за докторката, но кога ми кажа дека се е во ред, јас возбудена, докторката уште повозбудена од мене (убаво ме познава, скоро две години бев нај редовен пациент во ординацијата), и ништо не прашав. Еве за почеток да ве прашам, кој витамини ги пиевте. Јас зедов од овие што се фолна и јод (така ми кажа докторката), што се следуваат на секоја трудница бесплатно, ама знам дека фолна се зема и од аптека, па да не се тие подобри што мислите вие? Друго ништо не пијам, јадам овошје, зеленчук, засега се осеќам нај нормално, немам промени, ама можи е рано, не знам, засега е добро.
Најпрво честитки за бременоста и да си уживаш во неа, бидејќи додека да трепнеш поминала инаку за почеток доволно ти е само фолна, јас до 6 ти месец бев само на фолна и магнезиум, ама тоа сепак си зависи од докторката, мојата така викаше. Сега гали си меше и уживај си
Кафеаво може да значи и застарена крв.Не паничи само строго лежи и никако секс.Јас до 16 недела строго мирував со утрогестан три пати на ден и се помина добро
Честитки срцкаа со лесноо нека ти е јас до 4ти пиев од фолната и магнезиум директ тие од пакетче што се пијат без вода 10д е едно а цела пакетка 200 ,20 има внатре ,најпрактични ми се ,сега сум шести месец си продолжив со магнезиумот плус од 4мес откако завршив со фолнатс пијам Пре мама тие ти се околу 730ден ама од Зегин во другите аптеки се поскапи внатре има 30 меки апчиња омега се тие и 30тврди розовки се пие една таква и една од другите на ден таман за еден месец ти се. Друго зависи од бременостс може ќе имаш,а може и не јас немав никакви лошења и повраќања ниту вртоглавици од ништо ништо не ми сметаше и јадење и пиење се најнормално,само немав некако енергија до 4ти после тоа уживанција пукам од енергија сепак секоја бременост е различна уживај мила времето си лета бацки до тебе и бебушот
Благодарам душо, и тебе со лесно нека ти е . Значи во ред е сега да пијам само фолна, други витамини нај веројатно ке треба покасно да пијам. Фолната, докторкава ми рече треба да ја пијам до 12 недела, за после не знам што ќе ми даде. Добро е, си реков да прашам некој со искувство, зошто женава беше прилично возбудена, па да не згрешиме нешто . Инаку сега засега, сум топ , не ми е лошо, немам вртоглавици, повраќање, имам енергија за фудбал да играм , за покасно ќе видиме. Со лесно на сите
Да ,да се е како треба...затоа сме тука да си помагаме,кажуваме,советуваме,дружиме и љубов да си пружиме
Бонд грл, со лесно бременоста! На почеток и јас пиев фолна+ јод (од 6 г.н. до 10 г.н.), една доза испив, па после мамавит. Бидејќи останав бремена околу нова година (одмори и слободни денови), на телефон ми рече пиј само фолна и утрогестан па ќе се видиме, чиста фолна пиев само 10 дена, и дома така ми стои. Ако ти кажала фолна и јод, таква пиј - не ги препишуваат само затоа што се бесплатни, моите не беа па ги пиев Јас се смеев минативе два месеци ко пензионер со црвено, бело, кафено апче. Два пати на ден пиев по 4 таблетки, навечер 2 а на гладно сируп )) По не знам кој пат повторувам, на форумов научив, што ќе ти кажат прави, пиј, прашај си овде ако си во паника и терај со насмевка.
@Bond Girl честитκи на бρеменоста и со лесно да си ја минеш. Слободно пρашувај си се што те интеρесиρа туκа сме ние за муабет ама најпаметно доκтоρот да си го слушаш Инаκу и јас пρвите тρи месеци само фолна пиев, доκтоρκата ρече деκа е најбитна, дρуги витамини внесував пρиρодно пρеκу хρана. Со мултивитамини почнав во 4 месец и плус магнезиум за гρчеви @danichap. и јас те мислев деновиве до κај си. Знам негде оκолу 25-ти беше со теρмин аκо не се лажам ајде ситно бρоиш уште малκу ќе си се гушκаш со бебушκо со лесно да ти оди поρаѓајот да не се мачите ни ти ни бебето
Јас работам во старечки дом како болничарка.И работата како таква бара многу движење, помош при станување на старите лица,помош при одржување на лична хигиена и облекување.И општо работата со страри или болни лица е ризична најповеќе заради инфекции во бременоста @Bond Girl честитки за бременоста и сега да уживаш и да растете заедно
Јас пиев само фолна скоро до почеток на 5 месец, после почнав со магнезиум и Прегназон. И честитки за бременоста, добре дојде со лесно да ти е.
Како се денес мешиња најубави?Јас денес сим многу нервозна во понеделник имам испитување брисеви,пап и скрининг се што треба да се прави во 12 недела и ме фаќа многу паника дали секе биде како што треба и претходно си бев паничарка сеа бетер а во недела ке имаме веридба со најблиските и воопшто немие по мерак од што мислам за во понеделник моите се спремаат се радуваат јас абер немам.
Нека не те фаќа паника, ќе имаш уште многу прегледи и контроли. Мисли позитивно и се ќе биде во ред. Малку релаксирај се, го оптеретуваш и бебето дополнително со твоите грижи да знаеш. Башка порано зарем правеле вакви испитувања нашите мајки па еве не здрави живи, не паничи многу. Опушти се.
Ајде мила малκу позитивни мисли. Не се сеκиρај се ќе биде κаκо што тρеба, убаво κажа Ели уште κолκу κонтρоли те чеκаат ехеее Таман имаш занимација спρемај си се за веρидбата и олабави си ги мислите малκу зошто бебето осеќа κога си неρвозна, моρа да мислиш и за негово добρо и да не си ставаш се пρи сρце сега овие 9 месеци само позитивни мисли и се ќе биде κаκо што тρеба hug: Јас мешиња мои си се ρелаκсиρам домче, почнаа паκ жештини денес Си гρицκам пρасκи и едвај чеκам да дојде следната недела да го видам бебушκо. Инаκу незнам дали спомнав понапρед, си се сρедив на депилација и сега сум си ρаат
Мешиња пак жешкоо а:/ инаку сакав да ве прашам нешто може е смешно ама некако носот ми е како бамбарка,зголемен ми е како некој бокс да ми удрил мислев си замислувам ама и други ме забележаа ...зошто така?на некоја друга така ли и е ?а и јас стално сум имала бебешко мазно лице сега акнички уфф се нервирам нз со што да ги третирам
\ A машко носиш? Лани другарка моја беше бремена со машко човече носот и беше раширен како на црнец.... можда случајно така се погодило не дека е некој симптом/