Da go vidime realno situacijata, mislam deka onie imaat pravo da ne te bockaat bez medicinska dokumentacija. I pak ne e bas ednostavna rabota da mu davas inekcija na nepoznat covek sto ne ni znaes dali smee da go primi ili ne. Logicno zboreno toa e profesionalno.
Честитки да е живо и здраво синчето големо да расти @Asja честитки и тебе да е жива и здрава ќеркичката голема да расти Брз опоравак на двете
Morav da se pomacam do kaj zamenata na maticnata do Gjorce a vo Cair ziveam za edno bockanje. Ne znam iskreno dali im e maka dali deka od sabajle pojdov ama sepak sram da im e na 40 stepeni za 2 min rabota.
Im dadov izvestaj od maticnata, ubavo pisuva 1 primeno bockanje na 7 dena. Ama demek doktorot ne bil od Cair ili pa drzavnata. Moralo nivni doktor, ova pa mn cudna rabota.
Devojcinja, vo tek na ova nedela, 16 nedela, pocnalo mnogu refluks da mi se napravi vo zeludnikot. Dali moze da mi kazete dali e od antibjotikot sto go pijam (amoksicilin) ili normalno e sega ovoj simptom?
Ne sum na odmor, imam uslovi kade sto ziveam za plivanje. Pijam magnezium..ama me utesi rekov dan otkaza nekoj nerv
Здраво Дали има некој инфо како оди договарањето за сместување во апартман (за една родилка) на ГАК? Сакам да сум сама во соба, ама не знам дали треба унапред да се договори или имаат слободни.. И која е цената? Инаку сум 31ва недела и се надевам на спонтан пораѓај
Треба да имаш некаков извештај од доктор дека треба да боцкаш, кај и да одиш. И мене во Охрид во брзата помош ми бараа. Инаку не можат да боцнат било кој што ќе им се појави со ампула. Барај некоја позната сестра, или од овде некој нека те упати кај познат да те боцне.
Апартманите се со по два кревети. За еден кревет се плаќа 50 евра, па ако сакаш да си сама во апартманот, треба 100 да платиш. Прашајте кај докторот што ќе ве пораѓа како оди, дали со резервирање или не мора.
Од короната наваму, апартманите функционираа како стандардни соби, не се наплаќаа ама и немаше посети, инаку само во апартманите дозволуваа посета пред короната. Сега во моментов колку што ми кажаа уште нема дозвола за посета, и можно е се уште да е како 2020/2021 година и наваму. Инаку 50 евра се наплаќаше ноќ 2019 година, или 100 евра ако сакаш да ги резервираш двата кревети за да си сама (што лично не би го одбрала како опција). Ако има некоја мајка ептен тазе што користела апартмани нека пише и мене ме интересира како е во моментов И тогаш кога бев во 2019 во апартман, можеше да добиеш соба (два апартмани се само) ако има слободен кревет таму, инаку однапред да резервираш немаше опција, освен ако ептен не е договорен царски па да знаеш точно кога ќе се пораѓаш, па можеби некако преку луѓе
Da ne ne bilo Priska? Priska e besplatna, i na mojtermin go ima rezultatot, maticna opsta ili maticen ginekolog moze da ti go simne rezultatot i ispecati. Pa duri i maticen zabar. Da ne si pravela prenatalen test? Tie se skapi.
Imav izvestaj od maticnata deka sum primila progesteron depo a i deka na 7 dena ke primam. Samo go vide demek ne e doktorot od tamu. Pamet za dr pat direktno Gjorce poliklinikata. Inace fala.
Здраво Бремена сум 4та недела. Сакам да ве прашам препорака за добар гинеколог во околина на Скопје. Ѓорче би ми било најубаво, ама и да е подалеку за бебушот не ни е проблем.
Biljana, Ginekomama vo poliklinikata Gjorce e. Dobra e sega za sega samo so mislam se ceka mn za da te zapise barem jas cekav 2 3 meseci. Inace jas bi ti preporacala poblisku do mestoto na ziveenje.