Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Да матичниот ми рече да не е од друго болката,но вамо никаде не ме прати да се снимам само ехо на стомак и тоа одвај издржав од самиот допир. Мислам дека се ме боли и околу папок и препони и кичма,и како контракции да добивам како со нож да ме сече околу цел стомак. Со првата бременост овие болки ги осетив на пораѓај многу лесно и брзо се породив,сега не се издржува наместо да уживаме во брем.јас со солзи по цел ден. Дај боже да се бубрезите затоа закажав и на приватно можеби ке видат нешто. Инако миомите ми се 7 ,6 и 4 см. Ти благодарам за надежта.

На juice_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Дали е океј бебето да го осеќам ниско да мрда , баш како кај бешиката го осеќам 20 + 3 сум ?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    19.547

Болкиве што ги опишуваш ги имав и јас кај мене од сон ме разбуди баш тоа чуство како со нож да ме сече некој на стомакот. Едвај станав на дежурен да отидам поточно мм ме стана ме облекуваше, а јас плачев како дете. И на цтг ме става и на ехо бубрезите излегоа дека се поточно десниот имав камче тргнато по каналот. Вечерта инфузија ми ставија, после тоа лекарства и се среди. Ако имам пак напад ми кажаа да одам веднаш, ама еве до сега фала богу не се случило пак. Побарај второ мислење обавезно и ехо на бубрези.

На LivingGlam, 21kike21 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, мене 2 дена ме руши од мавање во бешика. Кога како погре ќе удри ама бешиката му е љубов да ја мава :D јас сум 20+3

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Еее јас и ти исто сме |(
    И ова све во бешика не мава ама претка некако хахаха

Последна измена: 22 јули 2023
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.208
    Допаѓања:
    24.622
    Исто и жолчка обавезно да се види. Имав јаки напади на жолчка првата бременост што на докторите му личеа на породилни, назад цел грб ме болеше и напред стомак цел, огромна болка, со инфузии против болка ми помина. Преглед на интернист закажи си.

@Maja1986. И мене ниско ме маваше тие недели, па потоа околу папокот осеќав удари. Сега секаде :rofl: долу ниско, горе во ребра буквално секаде.

3 дена многу ме боли срамна коска долу, во седење, во одење, буквално нон стоп при секое движење, дури и почнав да се заплашувам малку, вторник сум на контрола 35та недела, одвај чекам да ме види да ми кажи дали е се во ред. Немав вакви болки со првото.

На 21kike21 и Maja1986. им се допаѓа ова.
  7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Што даваат кога железото е добро, а хемоглобинот понизок?

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Мене ништо, цела прва бременост така ја поминав. 1 месец пред породување само ми даде хеферол гинекологот шо ме пораѓаше да пијам за да ги зголемам резервите заради губитокот на крв при породување.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас пијам хематоферол. Железото ми пука, а хемоглобинот ми е низок :)

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Мешковци како сте ? :hug:
    Секоја вечер имам болки во лева страна од стомак и нездрави грчеви . (32+1):rofl: Не ми помага ни магнезиум , ни магнезиум гел за грчевите и така си трпам секоја вечер ..:|
    Хормоните ми се пуштени на најјако .:@
    По природа сум смирена и мирољубива личност . Но , во последно време сум нешто ептен нервозна и избувнувам дури и од најмалите работи . Остај што се нервирам , ми се качува и шеќерот од нервоза. (Имам скриен шеќер , па мерам 7пaти дневно).Дали има некоја друга како мене или само јас сум ваков изрод ? Како ја контролирате нервозата?:?:

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене со првото ми беше така од 36та до 38ма едвај преживував и на крај и реков на докторката вади го или ќе фатам да трчам по скали зошто веќе не се издржува ова, немаше ни место веќе во мешето и плус беше 2 недели понапред бебето, а јас малечка сум. :D Ти почекај некој ден барем 36та да фатиш и можеш да шеташ по активно веќе. :D:D

Не прашувај за нервозата како се исклучувам вака ни со добиено не ми било, плус имам тодлер дома карање и расправање до бесвест си викам ако не се породам пред време од нервоза и дерење еве на :D
    Сум ја утнала неделата малце ја 21ва+3 сум ама секако исто е чувството. Ради тоа удирање правев и урина да не е некое воспаление или бактерија ама искочија супер резултати.

На IRBBB, Maja1986., AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    4300 денари ја платив и плус редовниот преглед. Да, и мене ми рече со авицена соработувале.

На IRBBB и 21kike21 им се допаѓа ова.
  13. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    156
    Тие што сте се породиле со царски рез во приватна болница, кои работи ви ги дадоа за грижа за рана/брадавици? И општо, што сте купиле дополнително за дома?

Кои типови на:
    - пелени/гаќи
    - крем за брадавици
    - крем/средство за рана

Секој друг совет е добредојден и фала ви многу!

14. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Секако ке одам но апчињава ми е страв да не му наштетат на плодот . Пак ке кажам дајбоже да е нешто друго Ти благодарам,барем да знаам што да побарам да ми испитаат

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    А кој закажува кај интернист матичен или тие на итна ке ме пратат? Несум снимала ништо никогаш,нз како одат тие работи. Јас не сум ни заспана од болка се смирува со кетонал но не сакам да ги пијам често а само 5- 6 сати ми намалува болката од нив. Ти благодарам многу

16. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Ќе се вмешам малце, исти болки имав и кај мене испадна бубрези. При најсилниот напад пиев и јас кетонал, а потоа откако и на ехо се виде песок и камчето пиев но спа 4пати на ден и пиев многу пролом вода. Јас бев приватно на интернист, за упат знам општ матичен дава само не знам како е со термини. Можеби и матичен гинеколог да може, не сум запознаена. Со лесно :hug:

На 21kike21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Majki zdravo moze li nekoja da me informira ako znae vo ponedelnik vo ambulanta br.3 bo Cair koj doktor e I taze mama Sto se porodila me interesira Dali e klimatizirano pozz

18. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    671
    Последниве неколку дена чувствувам чешање на интимниот дел, немам никаков исцедок или слично... закажав на гинеколог, имам термин за некој ден, но ме интересираат и ваши искуства, од што може да биде... 17та недела сум, се плашам да не е некоја бактерија која ќе наштети на бебето, баш ме вознемирува ова ;(

19. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    И мене ми се појави истото пред некој ден, надворешно чешање, 14та недела сум, бидејќи имав крварење не ми зеде брисеви, ми даде крема да се мачкам миконазол, и после третиот ден имам значително подобрување. Мислам дека е обична кандида, доколку немаш исцедок со мирис не би требало да е страшно.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Многу ми значи што гледам дека ви се средило,се тешам значи имам шанса. Зошто едниот др.ми кажа дури и да размислиме и за прекин на бременоста,а дали правеше после и др.тестови за бебе страв ми е за него дали е се ок,незнам како би и кажала на постарата дада ако дојде до прекин,баш сите се израдуваме.