Јас се породив во Ремедика лани со првото, ама спонтано. Имаат таму буквално сѐ. Јас си носев крем за брадавици ама ми рекоа дека и они имаат таму, не морало да купувам. За царски верувам дека различни потреби би имала ама верувам дека имаат сѐ штом имаа и крем за брадавици.
Ај ај, не си ти изрод. Само хормони удираат во глава, грчеви не' мачат, жешково дотолчува, а луѓе без осет ни се качуваат на глава. За нега на рана имав земено вакво. Гледам уште поскапо е од тогаш кога го купував, а минијатурно е. Ама е преефикасно и навистина убаво и брзо ми заздрави раната. Потоа го користев за изгоретини, пресечено, рагади на гради, било што. Мириса гадничко, ама е стварно добро.
Хахаха лелее те обожавам за кажаното "луѓе без осет ни се качуваат на глава" . По точна со кажаното не можеше да бидеш!
Кај матичен дава упат за интернист, тој гледа се бубрези, желудник, жолчка... Јас пијав спазмекс за болки и ми помагаше.
@21kike21 првата бременост имав болки но и друга дијагноза, пиев апчиња против контракции и за смирување се испоставија дека се апчиња за против напад од жолчка. Кога ги прекинав месец дена по породувањето имав баш кошмарен напад и морав да ја извадам жолчката. Апчињата се викаат Но-спа ги пиев четири месеци скоро.
Од пред еден час силни болки во половината ама некако не можам да разграничам дали има контракции ме боли цело време. Дали е некаков знак дека доаѓа времето.. 38+1 инаку
Јас со болки цел ден згрчување на стомакот и болки во кичмата и повремено менструални болки.Еве сеа веќе саат време си имам цело време бајаги јакички како менструални болки доле и плус горе кај стомакот.36 +4сум.Можно ли е да е ова почетокот
Па и двете сте при крај се е можно. Кај мене поридилните болки беа со провокација и ме болеше половина назад ниско ама не цело време туку контракции на исто време. И јас малку сум деновиве заплашена со болкава долу, преѓе имав само 1 стегање во половина, иста таква контракција имав пред 2,3 недели и повеќе, сега само вторник чекам да дојди да помини прегледот па да се опуштам, се надевам ќе се опуштам Инсомнија....
Zenski 38+5 Kako SE osekate Jas na spienje veke macno SE vrtam na leva na desna ama bolno mi e...plus bebce celo vreme se vrti I udarite mi se pobolni znam deka mu e tesno nema mesto...Tek sinoka imav slabi bolki nokeska ...na besika pritiska po toalet edvaj odam isto macno...
Јас сум 39+5 и се чувствувам како заринкан кит Од прилика вака исто како ти што си опишала, плус навечер прежешко ми е и се препотувам. Ама тоа е, ќе издржиме, многу помина, малку остана. Плус и мене сите ми велеа порано ќе биде, по стомакот гледале, докторот по грлото, бебе беше во мала карлица наместено уште 8 месец и некако така и јас си мислев и сега уште потешко ми е (психички) дека се ближам до краен термин, а немам никакви знаци... Мајки, што не ќе издржиме
И јас сум 20+ и почнав исто долу да го осеќам и плус многу почесто одам во wc,мава ли мава. Пред некое време баш пишував дека не го осеќам, дури и неделата ја имав згрешено во пост од паника.
Од утре сум 35 и исто вака ми е. Од 3 и 15 до 7ч сабајле неможев да заспијам, од 7 до 9ч сега малку сум заспала и синко ме разбуди. Ме боли половината, како здрвена сум, глава од неспиење, станав и седам сега ко претепана
Здраво девојки, после последната менструација одлучивме со партнерот да се обидеме за бебенце, имавме сексуални односи се разбира, во плодните денови имавме секој втор ден односи и сврши во мене неколкупати. Сега осеќам бодежи и тапа болка во предел на јајниците, поспана сум, едвај станувам на сабајле и имам намален апетит.Треба да добијам на 29ти јули и сум нестрплива, секако е рано сеуште за тест бидејќи треба да ми доцни. Кажете ми ваши искуства, дали е можно да сум бремена?
Devojki pomos za kiselini? Ova neizdrzlivo e, probav so soda rastvorena, kisela voda,banana, bademi..ne pomaga
Гастрогард и рупурут се дозволени во бременост. Од алтернатива зелено јаболко, ладно млеко, непечени јатки, сончоглед, коска од маслинка...