1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Јас се породив во Ремедика лани со првото, ама спонтано. Имаат таму буквално сѐ. Јас си носев крем за брадавици ама ми рекоа дека и они имаат таму, не морало да купувам. За царски верувам дека различни потреби би имала ама верувам дека имаат сѐ штом имаа и крем за брадавици.

2. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    20.820

Барај второ, па и трето мислење ако треба. Мене ми рекоа ако се повторат болките спазмекс да пијам.

На Martka и 21kike21 им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    57.444
    Ај ај, не си ти изрод. Само хормони удираат во глава, грчеви не' мачат, жешково дотолчува, а луѓе без осет ни се качуваат на глава. :D

За нега на рана имав земено вакво. Гледам уште поскапо е од тогаш кога го купував, а минијатурно е. (facepalm) Ама е преефикасно и навистина убаво и брзо ми заздрави раната. Потоа го користев за изгоретини, пресечено, рагади на гради, било што. Мириса гадничко, ама е стварно добро.

На DaisyDream и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  4. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    730
    Хахаха лелее те обожавам за кажаното "луѓе без осет ни се качуваат на глава" . По точна со кажаното не можеше да бидеш! :rofl:

На simpleewa, Lili90 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.490
    Допаѓања:
    25.245
    Кај матичен дава упат за интернист, тој гледа се бубрези, желудник, жолчка... Јас пијав спазмекс за болки и ми помагаше.

На 21kike21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.868
    @21kike21 првата бременост имав болки но и друга дијагноза, пиев апчиња против контракции и за смирување се испоставија дека се апчиња за против напад од жолчка. Кога ги прекинав месец дена по породувањето имав баш кошмарен напад и морав да ја извадам жолчката. Апчињата се викаат Но-спа ги пиев четири месеци скоро.

7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Од пред еден час силни болки во половината ама некако не можам да разграничам дали има контракции ме боли цело време. Дали е некаков знак дека доаѓа времето.. 38+1 инаку :?:

На Lili90 и t-sweet им се допаѓа ова.
  8. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    6.158
    Јас со болки цел ден згрчување на стомакот и болки во кичмата и повремено менструални болки.Еве сеа веќе саат време си имам цело време бајаги јакички како менструални болки доле и плус горе кај стомакот.36 +4сум.Можно ли е да е ова почетокот:o

На atz1995 и Lili90 им се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.490
    Допаѓања:
    25.245
    Па и двете сте при крај се е можно. Кај мене поридилните болки беа со провокација и ме болеше половина назад ниско ама не цело време туку контракции на исто време. И јас малку сум деновиве заплашена со болкава долу, преѓе имав само 1 стегање во половина, иста таква контракција имав пред 2,3 недели и повеќе, сега само вторник чекам да дојди да помини прегледот па да се опуштам, се надевам ќе се опуштам ^_^
    Инсомнија.... :nod:

На MinnieM, atz1995, AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Ti blagodarm

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.536
    Допаѓања:
    18.933
    Можно е. Со лесно

На 21kike21 и t-sweet им се допаѓа ова.
  12. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Zenski 38+5 Kako SE osekate Jas na spienje veke macno SE vrtam na leva na desna ama bolno mi e...plus bebce celo vreme se vrti I udarite mi se pobolni znam deka mu e tesno nema mesto...Tek sinoka imav slabi bolki nokeska ...na besika pritiska po toalet edvaj odam isto macno...

13. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    285
    Јас сум 39+5 и се чувствувам како заринкан кит :D
    Од прилика вака исто како ти што си опишала, плус навечер прежешко ми е и се препотувам. Ама тоа е, ќе издржиме, многу помина, малку остана. Плус и мене сите ми велеа порано ќе биде, по стомакот гледале, докторот по грлото, бебе беше во мала карлица наместено уште 8 месец и некако така и јас си мислев и сега уште потешко ми е (психички) дека се ближам до краен термин, а немам никакви знаци...
    Мајки, што не ќе издржиме :muscle::muscle:

На Tsukinory, 21kike21, MinnieM и 8 други им се допаѓа ова.
  14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    И јас сум 20+ и почнав исто долу да го осеќам и плус многу почесто одам во wc,мава ли мава.
    Пред некое време баш пишував дека не го осеќам, дури и неделата ја имав згрешено во пост од паника.

На Brpbrp и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    309
    Дали од топлово или рано е уште и јас те ќе го осетам те не и одма паники .

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.490
    Допаѓања:
    25.245
    Од утре сум 35 и исто вака ми е.
    Од 3 и 15 до 7ч сабајле неможев да заспијам, од 7 до 9ч сега малку сум заспала и синко ме разбуди.
    Ме боли половината, како здрвена сум, глава од неспиење, станав и седам сега ко претепана :envy:

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Те најдов на лупа... Откри од што така?? И мене мн ми е низок после јадење шеќер

18. Друштвена

Друштвена Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    84
    Здраво девојки, после последната менструација одлучивме со партнерот да се обидеме за бебенце, имавме сексуални односи се разбира, во плодните денови имавме секој втор ден односи и сврши во мене неколкупати. Сега осеќам бодежи и тапа болка во предел на јајниците, поспана сум, едвај станувам на сабајле и имам намален апетит.Треба да добијам на 29ти јули и сум нестрплива, секако е рано сеуште за тест бидејќи треба да ми доцни. Кажете ми ваши искуства, дали е можно да сум бремена?

19. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    458
    Devojki pomos za kiselini? Ova neizdrzlivo e, probav so soda rastvorena, kisela voda,banana, bademi..ne pomaga

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.415
    Допаѓања:
    33.797
    Гастрогард и рупурут се дозволени во бременост.
    Од алтернатива зелено јаболко, ладно млеко, непечени јатки, сончоглед, коска од маслинка...

На mcokolada и Ouravanture им се допаѓа ова.