Имам од време на време, и ми помага колку толку сода ама не растворена, туку малку во лажичка и пини вода после тоа. А во последно време само кисела вода пијам и таа ми помогна многу
И јас бев поспана, но и многу ме болеа градите што беше различно зошто пред циклус не ме болеле. Во секој случај мора да чекаш до денот на циклусот барем и потоа направи тест.
Дали пиете плус витамини од овие што ги содржат сите? Пример јас пијам премама дуо, матичната вели доволни се. Ама јас од претходно си имав купено и посебни витамини скоро од сите, Бкомплекс, селен, цинк, фолна, Е, Д, Ц и знам да се напијам и од нив, не сите одеднаш ама секој ден по едно плус. Дали за близначка бременост ви препорачале да пиете повеќе витамини?
Зависно која недела, јас до 13та пиев само метилирана фолна и метилиран б12 ради мутации, од 14та премама дуо,магнезиум 500мг, вит ц од 1000, фолна и метилиран б12
Metilirana folna, premama duo, magnezium, dabroston. Vitamin c ne mi ima kazano maticnata. Dali steti odvreme navreme da se napieme? Neka ni kazat poiskusnite.
Фала на сите за советите, ќе продолжам да пијам повремено и од другите, особено Ц бидејќи континуирано имам кафеаво на бришење веќе трета недела и дополнителна мет.фолна.
Devojki, cuvstvuvam nekoja bolka vaginalno, povremeno. Kako grc, kontrakcija, bodez bas vnatresno vo vaginata. Nagore stomak ne me boli. 16ta nedela sum, bev na eho minatata nedela, ama maticniot ne mi izmeri cerviks (citav deka vi merele) samo na abdominalno eho me gledase. Bese se dobro. Dali nekoja imala slicni bolki, dali da odam na lekar. Ne deka e strasno bolno, ama me potsetuva povremeno i se plasam.
Devojki zosto vo tekov na bremenosta mnogu me cesaat gradite? Imam duri i suva koza na nekoi delovi od bradavicite.. Ke pomogne li mackanje so nekoi pomadi?
И јас имам а ги имам од поодамна.. Јас сум 26+ , и со цервикс 4, така да мислам не се поврзани со тоа. Јас како бодежи осеќав и баш болка во вагина
Од 2 до 5 ти месец имав чешање и суви брадавици. За брадавиците пробав кокосово масло,Еуцерин масло и на крај ланолин од Sensilis. Ми помогна само ланолин ( крема што ја користат доилките ) . Матичниот ми рече дека е нормално,сепак убаво е да се консултираш и со матичен .
Од Витамини само пијам фолна метилирана, магнезиум и калциум од 16та недела ништо друго. Крвна слика никогаш подобра и со првото и сега со второво дури не ми ги ни спомнаа пренаталните витамини никогаш освен од овие горе наведените.
Мајки Дали после вракање од море е препорачливо да направам брисеви .на план сме за второ да пробаме еднас ги правев брисевоте пред да идеме на одмор...нз дали да ги нашравам уште еднаш
Една недела пред да ми дојде менструација веќе бев поспана и ме болеа многу градите, а дури и стомакот знаеше да ме заболе, направив тест точно на денот што требаше да добијам и излезе позитивен. Симптомите за менструација и бременост знаат да бидат многу слични..