Да пробате чај од кантарион. Само прашајте дали трудни смеат да го пијат, јас не сум трудна, ама имам некогаш киселини и желудник ме боли, ми помага чајот, или ладно млеко ама јас дека не пијам. Чајот без шеќер се пие, горчи малце ама го навикнав.
Жени едно прашање,после ќе одам на депилација на бикини зоната и дали може да се издепилира и стомакот имам неколку влакненца со една лента би завршиле работа?
Devojki, kako prepoznavate kandida? Bremena 10+6, za brisevi rano, sum ja imala i porano samo sea e kako zgolemen iscedok bel so gusta sodrzina no bez miris bez peckanje i bez cesanje. Maticnata ne mi se javi. Dali moze na svoja raka polyginax?
Не ставај полигинакс зошто тоа ти е комбинација на антибиотици. Подобро стави канестен вагиналети, и гледај да намалиш на внес на шеќери за да се намали кандидата.
Девојки да ве прашам, утре треба да ми зима матичната брисеви ме праша дали преку курир или јас сама да ги носам. Прашањето ми е кај треба да ги однесам а да не се на приватно или само приватните лабаротории прават? И дали ми треба упат од матичната за да ги однесам негде на државно?
Какви компликации може да ми направи ова при пораѓај? Јас бев да испитам стрептокока а тоа никаде не е напишано. Збунета сум..
Ниско поставена плацента со растењето на матката може да се крени, опасно знам дека е само доколку е ептен долу и го затвора грлото. За повеќе нека пише друга што има искуство.
Ако ти се влакненца појавени сега во бременост не ги чепкај. Мене козметичарката не ми ги депилира а баш по среде на стомакот имам црни влакна и сама и реков ми речебтие ти се труднички ке паднат по пораѓај не се чепкаат да не се згуснат и ке ти останат засекогаш, а јас не сум некоја влакнеста. А ако ти се од предходно слободно можеш да си ги депилираш.
Мила баш добро што ми кажа да знам ако ми се појават нови да не ги чепкам.Инаку овие ми се стари баш ги чував за депилација оти бавно многу ми растат ама ке фати сега некако шуве оти се на стомакот.Ама ќе ги средам
И мене горе на стомак ми пораснаа влакненца, под папок си имав, а овие нови се, не ги бричам ќе се повлечат. Линеа негра сега малку се познава, брадавиците, пазувите ми се потемни. Ама се после ќе си се врати во нормала.
Дали некој имал искуство со Клебсиела бактерија на брисеви? Матичната ми рече не е опасно, амоксиклав ми даде да пијам. Ако има некој искуство да сподели
Si pravela za streptokoka. No, nemas streptokoka, imas ureaplazma. Sekoja bakterija vo bremenost (a i da ne e bremena zenata) , mora da se tretira. Otidi kaj ginekologot , ke ti dade terapija. Se se sreduva, kako sto sum citala dosta majki imale bakterii bas vo bremenost, iako prethodno nemale nikogas.
Мислев ќе пишува стрептокока негативно или нешто така. Да почнав од вчера со еритромицин но не знам колку ќе имам време да ги испијам до крај, а за контролни брисеви сигурно немам време веќе сум 38ма