Zdravo. Jas sum 25+4 nedela pred tri dena imav bezboen iscedok kako voda I denes go imam istoto I kako nekoi blagi bolki vo grbot I dolniot del na stomakot. Mozno li e da mi tece vodenjakot? Sto mislite sto moze da bide da odam li vednas na ginekolog?
Не ти тече. Исцедокот ќе биде до крај и само ќе се зголемува...така е и кај мене. Менувам веш неколку пати на ден бидејќи не сакам да користам дневни улошки(страв од иритација и инфекција). Во однос на болките истотака нормално. Бебчето натежнува и и боли крстот, позади, грбот, доле стомакот....затоа во втората половина од бременоста за пие дупла доза магнезиум 500-600 мг на ден. И болките не се само благи, и ќе се заострат, ќе почнеш да се укочуваш целосно да не можеш од кревет да станеш. Одмарај многу кога не ти е денот, млака бања(многу жешката вода не е препорачлива), нежна масажа, магнезиум и чекај бебчето да задеде друга положба па да почуствуваш подобрување. Овие фази знаат и со недели да траат.
Да да машко,па можеби има врска тоа...како на црнец ми баш хаха а со брунченца што ми излегуват што да правам ???
Хормоните си го прават своето. Првите три месеци бев и јас лом лицето...сега почисто од било кога. Не се користат средства против акни во текот на бременоста. Најдобро само длабинско чистење на кожата и хидратација.
Lelee jas sum celata vlaknesta po liceto po stomakot strasno vikaat od progesteronskata terapija dali ke isceznat voopsto iskustva ve molam...
Добредојдовте нови мамички во темата и јас исто имам влакненца по стомакот и акни по лицето а никогаш до сега не сум имала акни кога и кажувам на матичната ми вика епа ке бидеш мама, е сега така е инаку ова моето повраканје никако да помине ке чекаме уште недела две и ако не помине ке мора да примам витамински инекции, а од денес еве и запек имам и како не би имала кога ништо не останува во мојот желудник поздрав и ве гушкам
Девојки два дена главата ми пука а денес и крв од носот ми течеше. Незнам што да правам парацеетамолот не помага
Мешињa мoи,јaс и Мaксим дa ви се пријaвиме oд пoрoдилиште ЧaирМaмa нa свет гo дoнесе тaкa неoчекувaнo oвa aнгелче нa 22 јуни вo 16 30! Имaвме мaлo пaтешествие aмa кo шo сите кaжувaaт нaвистинa се се зaбoрaвa! Ќе ви пишaм пoдетaлнo штoм се сместиме дoмa.Ве гушкaм и сo леснo нa сите
При низок или висок притисок полесно е да се најде чаре....ама при нормален освен свеж воздух и многу течности не би знаела и јас што да препорачам. Во однос на течењето на крв од носот се појавува кај многу трудници. Се додека е мала количина не е страшно. @bile84 Нека е вечен синот. Гушкајте и радувајте се сега @juli rak кај мене лично кафето помага за регулирана столица.
За главоболка можеш да се напиеш турско кафе со лимон во него, малку е грдо ама мене многу ми помага. А крв од нос е нормално за трудница а башка сега и жешково
Добра ви вечер мешиња Како го пројдовте денов ? Јас ич некако немам енергија се ме тера на спиење денеска бевме на скрининг 13 недели и 2 дена е бебчето др. кажа дека било идеално одлично и немало потреба да идам во ГАК да ми зимаат крв не гледал никаква причина и многу сум среќна што е све во ред бидејќи пред недела ипол изгорев цел ден и ноќ со 39,6 температура и без никаков антибиотик али се е супер фала му на Господ
Девојки јас примив аналгин инекција и др ми рече дека главоболките може да се од фолната. Рече дека слободно може и да пијам аналгин.
Се надевам дека ти се смириле болките и дека биле само моментална минлива фаза... Докторот знае повеќе од нас секако, но после читање на многу артикли јас би била претпазлива и со аналгинот, посебно во првата третина од бременоста.