Nemam talasemija. Hemoglobinot mi e vo dolna granica. Doktorot vika deka e ok. Ama razlikata megu FE i hemoglobinot me cudi. Drugite parametri se site vo normala
Ако се Мк правени 7ка хгб значи 70 што е многу ниско, премногу, до 60 ми падна мене еднаш мала ко бев и примав 2 пати крв, треба да е над 110 хгб. Др железо е многу лесно да крениш ама хгб е потешко. Ме боли половина пак како пред менструација, бебе се тегни и мн болно е, си велам од него е, а малку страв ме фаќа, ако на контрола ми кажа мат дека рано е за пораѓај... 35та сум
Е ок др вредности се, различен апарат, сепак на граница ти е, не е страшно, МЦВ ти е супер 84, кај мене и тоа е под граница, исто и еритроцитите ми се под граница. Едит гледам и кај тебе на граница се ЕР. Матичниот гин ми рече дека ок било, за бремени други вредности се ми рече.
Јас живеам во странство и овде секогаш кога одам да испитувам крвна слика испитуваат само хемоглобин не и железо. Претходната бременост не обрнав внимание на тоа, хемоглобинот ми беше супер, но кога се вратив во мк железото ми беше паднато на 4. Оваа бременост исто само хемоглобин, и претходниот пат си барав посебно да ми испитуваат железо. Искрено не ми е јасно зошто не обрнуваат внимание на железото кога е многу битно
Profesorot Dimitrov vo Sistina (koj vekje nekolku godini mi bil doktor), i premnogu e strucen , mi rekol nekolku pati deka ne e vazno zelezoto i deka na nego samo hemoglobinot mu interesira koga ke proceni anemija. I mislam deka logicno, poradi toa sto brzo se dvizi so parametrite, zelezoto ne se zema vo predvid mnogu
Можеби затоа не испитуваат. Јас пак испаничив бидејќи кога се вратив во мк докторката ми крена паника како така со толку ниско железо, па затоа и сега барав посебно да испитам
Железото е многу променливо, брзо паѓа ама и брзо се качува, изгледа затоа не испитуваат, хгб со години неможев да кренам, 60 ми падна а граница над 110, еве во бременост на 108 најниско ми беше.
Хемоглобинот во црвените крвни клетки има врзано во себе железо и е многу битен бидејќи носи кислород до секоја клетка. Слободното железо мене ми е 24, а хемоглобинот на граница, но засега не ми даде ништо. Затоа и јас прашував како сте го зголемиле хемоглобинот, бидејќи сумплементација на железо не знам колку ќе помогне кога јас веќе имам доволно слободно железо.
Единствено само на природна база. Јас крвна слика т. е. хемоглобин имам покачено со цвекло внатре да му направиш дупка и да исцедиш лимон и да го оставиш цела вечер и сабајле да го испиеш. Мене од 1 месец пиење секојдневно ми се оправи хемоглобинот. Али секој организам е различен нели. Од кога успеав да го качам хемоглобинот на 124 барем и почнав да давам крв мене ми се оправи сега во бременост ми е 140 а ништо не земам од суплементација
Генерацијо бее што читамм. Баш ме израдува многу многу. Па и цура бе. Таманка Со лесно и ќе те пратам да знаеш. Штата нема да се дружиме овој пат. One and done сум. Те гушкам
Јас ги имав цела ама баш цела бременост. Ме дотепаа. Кај мене рупурут помагаше на почеток после послабо. Киселата вода, бадеми исто ми ублажуваа и стално имав тоа дома. На моја другарка и помага рефлустоп или рефлустат исто е само различна фирма. Исто е дозволено во бременост. Од кога ке се породиш магично ќе исчезнат
Фала љубави. Изненадив јас Ама тажно ми е ,немам никој од наша дружина. Само Лаки е тука,и при крај плус. Ајде ќе се истурка,мора Гушки до лепотицата
Devojki bolki vo kicmata imate? Mene cela nok me bolese kaj krstot i prema slabinite, eve uste me bolit.
Здравоо, 37+4 сум, ама бебче нешто слабо ми мрда последниве 2 дена скоро ич. Не сака ни од благо ни од кафе ни од сок незнам зошто. Почна страв да ме фаќа