Od kafe samo ladno neskafe frape pijam koka k Od kafe samo neskafe frape ladno pijam tursko ne voopsto koka kola nesto soleno od 4mesec navaka sve sum so nizok pritisok predhodno mi beshe visok i vekje ne se pokaci..Mene znae i 108 so 70 da mi padne nasabajle nekad i togas bela macka ne gledam pred mene
Cel zivot sum so nizok pritisok, ama sega vo bremenosta mi e prenizok, po celi denovi sum so aparatot za merenje, krastavici so sol, kokakola, solen chips, sonchogled. Kafe nekako ne mozam ovaa bremenost. Znaci postojano, 90 so 70, 90 so 60.
Исто сум и јас дури и понизок 90/ 55 ,85 /50 како под диазепам сум цело време а имам пак и тахикардии, бев на кардиолог рече нормално е зарди нискиот притисок, срцето пумпа повеќе, нема гајле рече терај си, страшно е да е висок.
Zemi si ja kremata na freziderm Epten mn nizok toj a i vremeto od toploto dopolnitelno go namaluva.. I jas go meram cesto So prvata bremenost nemav nikakov problem so pritisokot sea so vtorava maki
Јас па навикната сум, мене општо ми е низок притисокот. Со кафе се стабилизирам наутро. Ама сепак тоа е индивидуално, како што има членка погоре пишано лошо е ако е висок.
Женички малку хелп… Од вчера вечер на моменти кога се движам или посегнам по нешто, на дел од секунда нешто знае да ме пецне на левата страна од мешето одма до папчето. Исто така го осеќам мешето како истегнато, си викам шо се шират лигаменти ама тоа нели е во рана бременост и некаде во долниот дел? Кога лежам не ми е ништо, бебуш си мрда тогаш најмногу. Инаку од денес влегувам во 31 недела.
Ne znam zasto stavas kanesten za iscedok. Toa e sosema normalna pojava vo bremenost. Zgolemen iscedok da imas. Ako imas napraveno brisevi i ti se cisti, ostavo go florata na vagina neka go pravi svojata rabota. Ne mora da stavis nisto ti
Duri mislev zelezoto deka mi padnalo deka mnogu cesto mi se sloshuva, a toplovo i promenlivo vreme dopolnitelno mi vloshuva. Prvata imav problem so povrakjanje, vtorava so pritisokov. Ama ajde podobro nizok otkolku visok.
Nemam brisevi bi trebalo naredna nedela neli 12 se pravat? I se javiv jas na maticnata rece stavi nema gajle od niv. Iscedokot e poveke vodlest nekogas so gusta sodrzina bel ama bez miris bez cesanje bez crvenilo ama sepak mi licese na kandida. Procitav na net na bebeto ne mu stetelo pa da si pocekam kaj i da e ova nedela ke moram za brisevi arno velis.
Кока кола си пијам секој ден . Ми се симиња до 80 со 60. Чуствувам само дека ми се снеможува и ко да ќе паднам, па а излезам од дома со шишенце кока кола до мене...
39ки, како сме? Како се држиме? Има ли некој знак..? Јас некои стврднувања од време на време.. благи менструални болки неколку пати во денот.. и почесто станувања ноќе за до тоалет.. и толку. Активна сум, шетам.. Вие како?
Кај мене никакви посебни знаци дека бебе ќе излегува. Немам болки скоро ич, а за тоалет секоја вечер на еден час утре пак цтг ќе бидам 38+5