Vcera I denes kako podobro,samo vo jajnici bolka cel den go prespav konecno. Petokot bev mi pisaa I urinokultura da ispitam no docna bese zavrsile so zemajne,utre da pojdam,prekinav terapija samo caj pijam ajducka I brusnica e sega dr.se mislam 19 sum uste go nemam oseteno bebe,ili od bolkive nemam primeteno? Ti blagodaram I so lesno kaj site
Бев во кафана во дебар маало, јадев похованици... Не е салмонела, денес сум ок. Некој друг токсин сум внела, зошто к.слика покажа труење. Во секој случај од сега ќе избегнувам целосно јадење надвор, очигледно ни во познати кафани не пазат многу.
Девојки дали смеам да земам бедоксин за тахикардии? Нешто многу се вознемирив и неможам да ги смирам .
Жени дали има некоја со случај се да било во ред во цела бременост и на крај да бебето не може да ги поднесе контракциите и да мора царски?
Се има, до крај мислев природно ќе раѓам, бебе со глава надолу, ни на крај памет царски не ме отера умот, ама ете после цел ден природно со провокација, со болки, со пукнат водењак, отворена целосно сепак царски завршив, не слезе бебе во родилен канал. Се крена високо, а и голем беше.
И како помина со царскиот? Знам дека секој си е различно но ме интересира. И какви опции има во врска со анестезии?
Прво шок ми беше, бидејќи воопшто не мислев дека царски ќе раѓам... Спинална стваат, целосна одбегнуваат, потешка е за огранизмот, со целосна мислам само ако имаш некои др проблеми со 'рбет ставаат. Боли после да не се лажиме, ама боли и природно, добро зарасна раната немав проблем потоа, пред скоро 5 год беше, сега здравје за од прилика 2 недели ќе биде вториот царски Пред година и пол правена опп на жолчка со целосна анестезија, мене лично полесна ми беше спиналната.
Денес е Д-ден за мене. Скоро сме исти со судбините. По првиот царски кој кај мене беше планиран ради плацента превиа за неполн месец ја извадив жолчката. Целосната анестезија ми беше кошмар. И повеќе гадење и не ме одзема сѐ како што требаше само првите неколку минутки бев свесна со чувството за болка а не можев да сигнализирам. Сега стравови и немам затоа што кога ќе дрекнам таму ќе мора да ме слушнат
Се може да се случи. Кај мене и неправилни беа на крај тоновите паднаа на срце кај бебе и итно на царски со епидурална веќе бев само ја појачаа и ме средија убаво супер поминав. Типови имаш спинална и епидурална зависи каде ќе се пораѓаш, ретко кога скроз те успиваат тоа е ептен не дај боже нешто друго хитно да се случи и да мора одма да те успијат и да те сечат.
Дали некој има мака со неспиење? Цела вечер ми беше задреми па разбуди се па пак задреми па пак разбуди се и сега ненаспана на работа
Еве ти колешка тука, па и уште ако ме фати грч во колкот да ме боли толку ќе си препукнам и жива не наспана.
Јас таа мака со неспиење ја имам скоро 5 год од прва бременост од 7ми 8ми месец досега, кај мене е салам несоница, пр од 1 до 4,5ч воопшто не спијам, или од 2 до 6ч, лани пиев мелатонин апчиња ништо не ми помогнаа, пробав и хелекс 1 недела не, исто ми беше и престанав да пијам... @Tsukinory исто после целосната ми се гадеше мн и ми се вртеше плус до вечерта вода не смееше, умрев за вода цел ден, од претходниот ден уствари, со спинална уште одма можеш да пиеш течности, плус и треба да се пијат, не си зашеметен во глава, полесна е за организмот. Денес те прават царски? Со лесно, пиши како ќе поминеш. Од денес 9ти месец, 36та недела в петок прво ЦТГ на болница, сиг и ќе ми закажи царски, мене уште не ми се верува дека се ближи денот
Има некоја искуство со Cytomegalovirus (цитомегаловирус) ? Се е ок со брисевите,ова било позитивно. Замената на матичната ми се јави зошто она е на одмор и као ок е ,ништо страшно. Прочитав по нет страшни работи ,дефекти на плод дрн дрн...немам никакво искуство со ова ни во претходната бременост. Ако знае некоја нека ми пише подетално.