Ехеее, што беше тоа спиење? Кога можам да заспијам, малово не спие. Кога спие тој, јас не можам. Не се сеќавам кога последно добро сум спиела... Ве мислам вас... Што направи, се раздвижи бебе? Беше на преглед?
Утре сум за на преглед, од денеска сме 38 недела, бебче мрда сега малку повеќе од некни ама сепак не како претходно што мрдаше, најверојатно веќе нема место
36+ ,pocnavme so ctg.Strav do plafon (prva bremenost) me faka panika.Za nespienje ne spijam normalno cel mesec.Bebe uste mnogu se dvizi,neka mrda sigurno ima uste prostor
Igg имаш за цитомегало? Тоа е вирус на херпес, скоро сите имаме IGG антитела на тоа. Не е страшно ако е Igg најдено, не треба да имаш Igm односно акутна моментална инфекција со овој вирус.
Не знам. Телефонски ми го кажа тоа,не ја разбрав воопшто. Подоцна читам и гледам дека се проверуваат преку крв овие антитела,така? Или јас сум збунка цела. Зошто мене она само брисеви ми зема,ништо друго. Се мислам да идам до Биотек да се боцнам да видам што ќе покаже. Се напнав од сабајле.
Од крв гледаат антитела за рубела, токсоплазма, цитомегало вирус. Чим ти рекла да не се секираш, најверојатно имаш Igg, односно антитела и така и треба да биде. Тие значат дека си заштитена. Може да се прејавиш да ти каже дали се igg или да идеш да си земеш копија резултат од клиника (ваљда таму правеше торч)
Немам правено торч затоа и ми е чудно. Само микробиолошки брисеви стандард што се,тоа и ме буни. Ми рече само за две недели да повторам брис,кога ќе ми се врати матичната. Ќе ја барам утре пак да видам што ќе ми каже или да ми даде копија од самите резултати да видам што е уствари.
Ако не ти земале крв, којзнае шо резултат ти дале. Мене таму ми ги изгубија резултатите од крв за торч, ништо не ме чуди.
Ако си правела на државно резултатите можеш да ги провериш на апликацијата за телефон Moe Zdravje и ќе видиш за што станува збор
Денес некоја тупа болка како да ме тегне нешто од десна страна под реброто 22 недела сум , нормално ли е ? А на одмор сум и уште толку си кренав паника.
Женски здраво, Тие што сте примале клексан во текот на цела бременост, колку време пред царски ви го исклучија....дали 24 часа...или подолго.... Ви Благодарам
Здраво, сакам да прашам дали некоја од Вас правела скрининг во Систина да ми препорачате доктор, сакав кај Павле Димчев, но тој е на одмор?
Devojcinja, koga obicno se ispituvaat brisevi po vtor pat vo bremenost. Prv pat gi ispitav vo prvoto trimesecie. Sega dali treba pak? 18 nedela.sum
Девојки, сега сум 22+4 гн бев денеска на скрининг се е во ред со бебчето. Ме загрижи моментот што цервикасот ми е намален на 28мм. Ми ставиа депо одма и плус утрогестан двапати на ден. Дополнително ме загрижи докторката што рече дека имало мало крварење на постелката па ми даде и клексане да ставам. Дали некој има со слична мака и дали треба да се грижам многу оти сум малку исплашена