Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас синоќа убаво си го сварив гравчето. Почнаа некои мали менструални болки доле, нередовни... не се исплашив од чинот на породување, туку детенцето ми е со температура и си викам "какоо Боже ќе го оставам со температурава :( " ... арно ама се смирија болките и сум заспала :) има некоја со вакво искуство? Хаха инаку сум 37+3

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    19.624

И јас имам навечер посебно некои такви болки, ама се нередовни и поминуваат. Вчера бев на цтг нишо не покажа, бебе супер ужива во стомак.

На lackygirl и Lili90 им се допаѓа ова.
  3. Girl1888

Girl1888 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    И јас бев вчера на контрола бебето е во ред џабе се плашев бидејќи претходната недела слабо мрдаше. Ми рекоа постелката е зрела и нема да го дочека терминот побрзо ќе излезе, а мене страв многуу прва бременост и си се тешев дека имам уште 2 недели ама изгледа ништоо :lol:

На MinnieM, Bebce1, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.297
    Допаѓања:
    28.065
    Многу деца се раѓаат со провокации, не се секирај однапред. Во ред е секако, ако мора да се почне процесот

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Јас еве и денес, нема нема па ќе ме заболи ... само оваа недела да не биде... после кога сака :) докторот ми е на одмор и башка што детенцето ми е со температура :(

6. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    Да не ти е висок притисокот?

7. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Najdobro e da se konsultiras so psihijatarot koj te vodese pred da ostanis bremena. Mislam deka ke ti treba nekoja terapija toj bi odredil sto i vo koja doza. Ima lekovi koi se primaat i vo bremenost. Inaku i jas sum so anksioznost veke 5 i pol god. Prekinav i jas so terapija koga ostanav bremena. Na momenti imav izrazeni fizicki simptomi..srcebienje, steganje vo gradi, jaki vrtoglavici. Bev na psihijatar si poprimav malju terapija. Uba sum sega

На Pcelka544, DaisyDream и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    Здраво на сите, сакав да прашам но не знам дали за овде е темата...
    Би сакала да ве прашам што и колку е неопходно да се има од облека за почеток на новороденче и каква козметика за бебето сте купиле....

9. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    Црла бременост со премама сум јас
    Инаку моментално 34 + 1

На DaisyDream, *Milicka*, AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Denov so placenje si go pocnav.Najprvo demek se dogovarav so doktorka na bolnica da mi ja dovodi bremenosta i da kazi kako i e vo plan za porojgaj dali ke cekame prirodno ili ke ojme direk carski ( prvoto e carski). Doktorkava posleden pat me pregleda ko bev 3 mesec, mi kaza koj skrininzi da napram i so analizi i mi rece da odam po 2-3 meseci kaj nea.I odam jas vo 7 mesec so site ispituvanja v raka cekam 3 sati za pregled i mi vika nemam dobro eho ke dojdi novo za brzo, koga ke bide tuka novoto dojdi ubavo da te vidam ( skrininzite ne gi vide mn rabota imala). I bidna razbrav stigna ehoto i pisam koga da dojdam ( zosto mi rece koga ke idas naredno da mi pisis da mi kazela koga da odam) i procitana poraka ne mi odgovara nisto. A moram da naglasam deka se znam so zenata i so cel personal na ginekologija. Taa me porodi so prvoto dete i mi napravi abortus koga imav mrtov plod.
    I sega se osekam ko nekoe debilce, kako odam molam trcam, a za so? Ako odam mozi da mi reci ne mozam sega imam mn rab ( kaj nea e haos) a od druga strana nikakov pozitiven fitbek.
    Razmisluvav za opcii da baram drug doktor ( so ne znam dali e voznozno poso veke vidoja deka odev kaj nea i mislam deka nema da saka da me prifati, a i od koga bi se porodila ke vidi ova mojava deka drug me porodil pa nikako ne e, ili ako e carski moze u tim da se pogodat) da odam na porojgaj vo sosedniot grad ili da se optegnam vo privatna bolnica. Ne sum od Sk.
    Kako bi postapile vie?
    Drugo pak osekam nekoj bolki vo bubregot. Vo 5 ti mesec imav vakvi maki. Se napiv nalgezin, brusnica pijam ama si boli. Labaratorija pravev pred 10 tina dena. Leukocitite mi bea pokaceni, crp isto, vo mokraca mn bakterii i mn plocest epitel. Urinata mi e zamatena veke tri meseci, pravev dva pati urinokultura negativna e. Sega ne napraviv urinokultura. Rabotava ispajga samo idam vamu tamu pram ispitvenja a nema koj da vidi se vo celist, da te vidat kako covek. Mn sum razocarana i uplasena. Se osekam ko sama na sebe ostavena. Legnav vo 1 stanav vo 4. Ne mozev da spijam od so se mislev kako da postapam, koj pat da go fatam. Inaku denes sum 31+6

Последна измена: 3 август 2023
  11. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Ти си понапред два дена од мене :D Инаку јас лично купив вака :
    6 пара шприкозни 0-3 , 3 пара 3-6
    8 бодиња на кратки ракави 0-3 , 4 пара 3-6
    8 бодиња на долги ракави 0-3 , 4 пара 3-6
    Две комплетчиња со бенкици и панталони 0-3
    Чорапи , лигавчиња , капички, ракавички
    Мислам дека се и многу за почеток , можеби сум грешка :D.
    Козметика зедов на мустела и веледа. Памперс -памперс премиум и бејби лове.
    Инаку имаш како подтема што да се купи за новороденче , во тема за бебе. Се надевам дека помогнав , со лесно !(fingers)

Последна измена: 3 август 2023
    На mcokolada, Viveki, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    епа со лесно да ни е...
    Немам јас претстава дали е ова многу или малку што си купила, но согласно она што го имам овде читано, како мајки се подготвуваат пред пораѓај со перење прва перална и втора :D значи ок си...
    Не знам летно ли зимно ли да спремам, се надевам нема да е зимурливо бебево како мене :lol:
    и фала ти многу

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    најпрво смири се...
    и веднаш закажи си кај друг доктор а во меѓувреме пак побарај ја неа, објасни и дека си исплашена, и прашај конкретно кога да појдеш, но веќе не чекај...

На mcokolada и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Не си дебилче, само си трудница шо прв пат треба да раѓа и нормално е да си исплашена и збунета.
    Јас би нашла друг доктор и би одела кај него. Ако нејзе не ѝ е срам шо така те откачува, не гледам зошто ти би се срамела да побараш друг.

Не се плаши, сѐ ќе биде во ред.
    За бубрезите појди на уролог. Јади многу сушена брусница и пиј чај од брусница.

На mcokolada, Lili90 и annaitose26 им се допаѓа ова.
  15. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    Јас бев многу настината (се сомневаа од климата во кола) ама и по дома беа настинати...
    Јас се уплашив да не е можеби вирус и по 5 дена парацетамол кога слушна докторката дека сеуште сум малаксана и со затнат нос и болки во грлото ми даде Хинкоцил... за да ми помине
    Дека читам неколку шати како спомнувате уринокултура, па би сакала да знам дали тоа е некаков посебен упат со кој се испитува или кога со крв земаат и урина тогаш по редот на нештата се проверува се....
    Инаку јас сум 34+1 и до ден денес се на се ми зеле 3 пати крв и исто толку пати имам проверено урина... Да не утнале нешто или пак пропуштиле нешто кај мене...

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. annaitose26

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    126
    Леле и мене... ама строго навечер, она пред легнување или кога ќе легнам в кревет буквално...
    Од постелнини по дома се ми е памук, немам променето ниту прашок за перење ништо...
    Ама јадежите не се поднесуваат...

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    24.634
    @annaitose26 ако видат на урина бактерии често тогаш пуштаат на уринокултура, сиг немало потреба и не те пратиле иначе е посебен упат, Бт се носи во медицина на трудот и по 3 дена има резз., за др градови нз как се носи :D
    @AlchinovaR1979 доволно е за почеток, јас 2 дена пеглав ама имам и од батково голем, плус купив со кратки оти тој беше зима роден и многу некако ми се видоја сега :$ свеки вели овие ако ги облечи сите :rofl:

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

Zdravo dali moze da mi kazete kolku vreme gi jadevte umebosi slivite za bakterijata fala vi

19. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Мене и мајка ми и свеки ми купија комплетчиња и шприкозни , од 3-6 , 6-9 месеци .Ама тие не се ни потрудив да ги отварам :D . На свеки и кажав да ми испере само тоа што ми е ептен за почеток , дека јас не станувам од кревет (facepalm). Психички сум падната од што лежам цело време , не сум навикната така и ми е ептен тешко , најкриво ми е што неможам сама да си исперам и испеглам се за бебе, ама барем да истуркам до 36та недела се молам. :D
    Како си ти ? Гледам конечно си останала на одмор :D.

На baby 5, Carolin. и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Иста бев мила се други ми правеа буквално се јас порачав да ми купат други шоикозни они нормално на нив што им се свиѓа, така да ти ја знам маката ама верувај дека после на се ќе заборавиш кога ќе си го гушнеш најмилото ти само "квачи" пушти мисли и со Господ напред се ќе биде во ред...после има да ти здосади од перење и пеглање со лесно мила :*

На Isabel, AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.