Девојки , ве фаќаат ли панични напади ? Вчера шетаме на кеј а времево спарно , и ми текна дека не носам вода со мене па во еден момент си направив филмови како би се онесвестила , и така почнав потешко да дишам од самата помисла.. Среќа па стигнавме до паркче и конечно видов вода не дека се напив којзнае што , се попрскав по лице и си бев помирна
Секој ден и искрено им се навикнав само си велам дај не фантазирај така не се умира па што и да паднеш некој ќе те види посебно кога сум сама со синовите ме фаќаат често што ако паднам и оставам деца што ќе прават тоа е се во нашата глава верувај само оди контра на такви мисли и тоа е :- *
За уринокултура се зема упат од општ матичен, тоа е посебно, прават во институт за јавно здравје или во центар за јавно здравје (Пролеќе), платив 150 ден., а во институт на клиника 80 ден. Не сум трудна, ама правев уринокултура, исто и мм дали имаме бактерии. Ќе му нагласиш на општиот матичен дека сакаш упат за уринокултура.
Уринокултура се прави само ако си имала леукоцити или бактерии во урината шо ти ја испитувале во лабараторија. Тогаш со упат од матичен гинеколог испитуваш прва урина на микробиологија. Штом досега не те пратиле, веројатно немало ништо.
На сите не фаќаат панични напади верувај , а пак за плачки да не зборувам . Мислам дека поeмотивна не сум била во животот.
Твојата приказна ми е светла точка да знаеш . Си викам и јас ќе издржам како нејзе. Ќе си квачам друго нема , мајка ми и свекрва ми нека средат се што можат . Па откога ќе се породам живи и здрави е тогаш ќе си средувам сама.
Мамички дали е многу 1560гр. За 29 недела, матичната малку ме исплаши многу било големо бебето за таа недела...
Можеби е генетика во прашање, а може не ни измерила добро. Барај 2ро мислење, и дали имаш испитано скриен шеќер во 24та?
Da se nadovrzam za urinokultira , ako imate naod, zamatena mokraca, peckanje, bolki pri mokrenje, napravete si, inace moze privatno, 400denari e vo site privatni laboratorii, Avicena, Synlab, Biotek, Farmahem....ovie so upat , posebno vo Prolece, ne im veruvam bas. Ako sakate preku fond, poarno na klinika na mikro, nego li Prolece. Imam praveno negativen naod tamu, nosam na privatno bakterija potvrdena.
И моето 29+3 беше 1710 гр. , докторот што ми ја води бременоста не ми спомна дека е големо бебе . Ми рече дека си напредува одлично,во граници на нормала, сепак побарај си и второ мислење за да ти биде на раат душата.
Жени, дали некоја имала портокалови точки исцедок во бременоста? Се беше уредно од урина, брисеви, ставам вагинално утрогестан, прв пат приметив пред една недела после вагинален преглед , денеска пак се испаничив
Znam deka e gllupo prasanje. I deka panicim mnogu. Ama deneska ne znam dali od toplina, mnogu be mi izgleda kako da imam pogolemo kolicinstvo na voden iscedok. Dali moze (ne daj boze) da bide plodova voda? Premnogu mi e strav