Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Уштњ ми траат болките и тоа многу. Леле незнам што да правам. Пред пол час примив инекција

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Во првата и втората третина како безбеден за користење го даваат ибопруфенот...
    Касно е да најдеш жртва некој дома да те масира:tmi:.
    Пробај нешто што обично те опушта(бања, музика, омилена серија...)колку ноќва да мине, па утре нов ден белким ќе биде подобро.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мојата докторка ми имаше кажано доколку ептен ме боли главата да се напијам кафетин, дека не бил штетен, т.е доколку се користи ептен ретко, но мене ми поминуваше и со кафенце. Се надевам дека и тебе после инекцијата ти поминала главата :hug:

4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Пробај со масажа на челото, околу слепоочницата и на вратот ако имаш од тие мастите со мирис на ментол, како аљаска гел што се, или нешто што лади, затвори очи и во мирна и тивка и темна просторија пробај да заспиеш, се надевам и инекцијата ќе почне да делува :*

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.564
    Ништп, пак се разнудив со болки. Аууиу више не знам што да правам

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390

Кај мал процент трудници
    се сличува да има некоја главоболки јас со првото од главоболки глава ни да кренам ни да наведнам не можев , а сега само еден ден изгорев од температура и се надевам дека само тоа нека остане у прошлост .
    Јади што повеќе овошје (што содржат витамин Ц највеќе п.р цитронот црвен е за покачување притисок , а жолтиот за снижување ) јас во неделата обавезно едно 3 обавезно ги јадам а праските содржат магнезиум па нив ги јадам месно магнезиум да пијам ,пробај вака на природна база , прај си домашни шејкови и подобро ќе ти биде , а и многу подобро за бебето :* имај убав ден мила

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    okcenzi, i jas imav mnogu glavobolki vo prvo tromesecje.
    Zemi stavi nekoja temna maska na oci, inaku e ubavo vo temna prostorija da lezis ama sega ne e temno, lezi vo tisina, pij magnezium obavezno ako ne si pocnala do sega i bedoksin dva pati na den, masaza i po potreba paracetamol. Mozes i analgin ama probaj i so paracetamolot.
    Sto da ti kazam, normalno e, kje izdrzis.

На okcenzi, Kiflicka05 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    @okcenzi И јас имав до сега брзо главоболки страшни по неколку дена со повраќање и само парацетамол со Б6 пробав, но не помага. Единствено ми поминуваше главата од кога ќе повратам, не знам зошто. Издржи првото тромесечие е најлошо, еве после 16 недела кај мене засега е се во ред, баш како што велат преку ноќ поминува се. На темата главоболки во бременост прочитав кафе со лимон било ефикасно, јас не пробав не пијам кафе, ама ако пиеш пробај можеби ќе ти помогне и тебе.

9. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    И јас знам дека аналгин во бременост треба да се избегнува...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.441
    Во втората третина ми се чини дека е ок...првата и третата избегнуваат многу доктори.
    Ибопруфенот во првата и втората третина е најчесто препорачлив а парацетамолот во текот на цела бременост.

Довербата во сопствениот доктор е најважна бидејќи верувам и се надевам дека они знаат повеќе од нас:sweat:.

На <3 pleza4e <3 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  11. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Знаат, ама има многу што не сакаат да се замараат... :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    @kristina.k мрда кики бебушо? ова моево во неделата цел ден мрдаше,вчера одвај 2-3 пати,а денес 1 досега.И тебе ти прави така,нормално е да мрда еден ден многу,а другиот минимално...?

13. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @m.i.g. ноρмално е не се сеκиρај, κасни нешто благо или κоκа κола ќе видиш κаκо ќе се ρазмρда :D

@okcenzi јас имав на почетоκот главоболκи, пиев б-6, витамин ц, на κρај испадна деκа почнало да ми паѓа железото и сеκој ден цвеκло јадев и се на се тρаеа главоболκите една недела, мене па доκтоρκата не ми даваше аналгин во ниκој случај, а и јас несаκав да се тρујам со апчиња.

На okcenzi, Bond Girl и danichap им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    @m.i.g јас пред неколку дена не бев сигурна дека тоа што чувствувам е бебушот, па од тогаш до денес баш како што кажуваш не сетив многу да мрда, ама сабајле ја ставив раката на мешето и убаво осетив мрдање дури малку се крена и нагоре. Си велам ќе почне и почесто сега и без да ја ставам раката да осеќам. Неописливо чувство сама си се смешкам од сабајле. Бебушки наши :hug::inlove:

На okcenzi, Bond Girl и m.i.g им се допаѓа ова.
  15. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Девојки, немој да ми се смеете за ова што ќе прашам :wasntme:. Од прилика треба да сум 7 недела, ама не знам дали е во ред да се чувствувам вака, нај нормално, промена никаква немам пред и потоа, на контрола сум за две недели, и се и сешто ми поминува низ главава.

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    нормално е и кај мене беше така иако втора бременост се плашев си велам нема го да мрда му се случило нешто само некој минимални движења кои едвај ѓи осеќав. е сега сум 32 недела цел стомак ми го поместува. вчера бев на контрола на приватно бебушот е 2килограми и докторот вели супер бебе. е сега после 3 недели планирам на матичниот да одам и незнам дали ќе правам брисеви бидејќи ќе влезам во 9 месец. последен пат правев во 5 месец.

Последна измена: 24 јуни 2015
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кај секој е индивидуално, некои имаат симптоми некои не. Не е ништо страшно, рано е за да се осеќаш поинаку од нормално. :)

На Стефани_5, <3 pleza4e <3 и Bond Girl им се допаѓа ова.
  18. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Честитам мила! Да е здрав и жив Максим, гооолем да расти!

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Можеби големи ти беа очекувањата да се чувствуваш поинаку затоа ти е чудно! Нормално е да се чувствува, но и да не се чувствува нешто! Многу е рана бременоста! Ама ти посакувам така и да ти продолжи. Многу е мачно ако повраќаш или ти се лоши или ти се врти! Се е индивидуално! Само опуштено и единствено што треба да ти е во главата е дека си бремена и дека треба да внимаваш на себе! Со лесно!

На Eli23, Стефани_5, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да во ред е да се чувствуваш најнормално, можеби уште ти е рано за гадење и повраќање, а можеби ќе бидеш и среќница која ќе помине и без тоа, има секакви бременост. Само опушти се така најдобро правиш за бебенце :*

На NIKA@, Eli23 и Bond Girl им се допаѓа ова.