I jas na momenti taka si mislev, normalno e, posebno ako stavas utrogestan, lom sum ziva voda sekoj den
Некогаш тамн си помислам нешто некоја друга членка го праша истото денес многу исцедок и јас се зачудив
Иста сум и јас гаќите утоп и на секое си викам да не ми тече плодова вода , дури јас не ставам утрогестан , така да 100 посто нормално е
оо едно пакетче имаше 5-6сливки, мислам по пола дневно јадев така нешто, сепак ќе прашате во здрава храна а и мислам пишува на паковањето.
Аууу какви се можни компликации прочитав неделиве по интернет ако останам со здрав разум до крај на бременост ќе биде добро. И јас ставам утрогестани и баш сега читајќи ве ми текна дека 2 3 пати периодов имав кругови како течност околу делови од вагиналетата па на крај памет дека може да е и нешто друго не дај боже.. мада пред 1недела на преглед рекоа има доволно водичка не спомнаа ништо за намалување на следна контрола ќе терам да ми кажат точна количина Важно нека ни стои потсетник прочитав на нет сушено овошје помагало за плодовата вода и тоа по 100гр дневно,го препорачувале многу и имало ефект и мирување секако. Да се надеваме кај сите нас е утрогестанот со нормален исцедок а не плодова вода
Pa procitav vo aplikacijata spored nedelive deka sega estrogenot se laci povekje, i zaradi toa moze da ima povekje iscedok. A so @Fenix05 i @DaisyDream blisku sme so nedelive kako sto sum razbirala
Девојчиња болка лева страна во газ нерв ми работи ќе се поднаведнам не можам да се исправам, ме штрека на станување седнување. Не сум кревала ништо освен што си имам ученичка сколиоза ама изгледа тежи бебе, стомак не знам што...со 50кг почнав сега 54.5 (23+6) немам мн качено до тежина не ќе да е сега. А имам и грчеви ноќе во нозе. Магнезиум пијам ама не делува нешто wow па,да препорачате некој гел од искуство?
Цел живот терам со притисок 140 со 90/100, и скроз таман ми е ,навикнат.Последниве денови ми е 100 со 50 цело време. Шок неверојатен. Не знам како да се носам со ваков притисок Кажете чаре што да правам на дневно ниво? Освен кафе,зошто моментално го дига и после пак нагло паѓа.
39+2.. кај да се најдат сили за до крај и уште колку ќе се чека? Се осеќам психички преморено и никаква активност веќе не помага..
Кока кола, солено доколку смееш, мене тоа ми помага, кафе 1 пијам, кога ќе испијам 2, многу ретко пијам 2, наместо да ми се качи притисокот, мене ми се намалува. Кај секого различно е.
Исто 39+2. Не осеќам никакви знаци дека бебето иде. Енергија колку сакаш, шетам, чистам, пазарувам.. докторот ни кажа мора односи да имаме
Здраво, треба да закажам за втор скрининг, дали знаете колку однапред да се јавам во Ремедика да фатам термин?
Последно кај Котларова кога закажував за втор скрининг еден месец унапред се јавив и имаше само 3 слободни термини. Јави се прашај си ќе ти дадат инфо од пулт.
Кока кола, ајран, кисела вода, општо многу течности. Да знаеш 140 е висок за бременост, подобро да ти е низок. Ако ти е утеха, деновиве над 75/40 не можам да го качам. Не знам дали спијам или сум будна.
Да,и др ми рече подобро низок да е во бременост, само што се осеќам како да сум испила пола кафана. Ај ќе пробам со ајран баш сега,да ме живне малце Фала женски.