Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Здраво. Откако останав трудна сите ми викаат не седи со скрстени нозе а никој не објаснува зошто,зошто?

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Нормално е. Јас колку шо знам мастите не се ни проверуваат во бременост, барем мене не ми дава ни овој, ни претходната матична.

Батали ги, не слушај бабини деветини, низ нос ќе ти излезат кога ќе се роди бебето ако тргнеш по нивни памет.

3. Girl1888

Girl1888 Активен член

38+4 сум јас, во вторникот ми рече докторката нема да оди до 40 недела побрзо ќе излезе и сега како во очекување ми е секој ден и јас исто психички се напнав:(а болки почнав да осеќам последниве 2 3 дена ама не траат долго брзо врват:^)

Timeless likes this.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Женски болка доле во вагина ама само на десна страна и ко кочење болка низ десна нога. Приметувам со таа неможам да прекрстам нога. И доле ниско десно баш как јајник може подоле болка незгодно.Осеќам и позади над газ од таа страна ко бодеж... Многу незгодно... Имам се на се +6 кг ама почнав со 71 кг... Од вчера сум полна 28ма недела...

Bluemoon1111 likes this.
  5. Timeless

Timeless Истакнат член

Во првата бременост тоа и ми помогна ваљда во 40+1 бев :D не ми е баш до односи сега ваква како слон ама мора да одиме на тоа..

6. kozuf

kozuf Истакнат член

https://zegin.com.mk/sites/default/...-hlorid-gel-NOVO.jpg?h=fbf7a813&itok=NgUUNW5A

Овој помага за болка во кичма, и вежби за ишијас, само прашај прво доктор дали можеш да вежбаш

Alex* likes this.
  7. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Здраво на сите...
    Малку сум загрижена како прворотка па би сакала да прашам...
    На ехо постојано се јавува разлика од 10-13 дена помал плод или како пто ме исплашија дела бебето е недоволно развиено...
    Да потенцирам пола година пред да забременам имав фамилијарни пронлеми и ми доцнешенекои 8-15 дена (различно...)
    Последен ехо преглед ми беше 27ми Јули и бебо беше 1800 гр тогаш сум била 33+ 1
    Моментално сум 34 +2
    Дали имала некоја сличен момент со нејзиниот плод...

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ако од старт плодот е помал за скоро 2 недели требало да ти го искорегираат терминот и да не те водат по последна менструација. Како и да е, 2 недели плус или минус мислам дека ги земаат како нормално, сепак најдобро е да разговараш со гинекологот шо ти ја води бременоста.

annaitose26 likes this.
  9. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Мене од старт ми е помал плодот, со 10тина дена. Имам подолги циклуси од 35 дена, некогаш и 40. Според моите пресметки кога сум останала бремена е помало за 2-3 дена.
    Не ми е сеедно ниту мене, па како мине време ми е баш на мисла.
    Денес матичната ми рече се додека од преглед на преглед напредува дека е во ред. Протоци гледаше, во ред се.
    Јас сум 33 недела денес, а плодот е помал и го измерија 1.700.
    Наредна недела сум пак на преглед па ќе видеме што ќе кажат. Ми рекоа протеинска исхрана повеќе.

annaitose26 and lackygirl like this.
  10. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Лично искуство немам ама на моја најдобра другарка цело време бебето и го водеа како заостанато многу било мало, напунија ја стресови и нервози накрај бебуш се роди 36+4г.н 4000грама..

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ги имам тие болки одамна, сега пред некој ден ишијас ми се фати, па мачкав магнезиум маст, парацетамол се напив за болка демек и пак си боли.

Денес прво цтг мирно, 36+4, сепак царски ќе биде, дека првото со царски, не сакаме да ризикуваме рече док, 29ти август термин, ми закажа за 16.08.23 царски, најдовме одма и анестезиолог, истиот од првиот царски, малку ми олесна, била дежурна ноќта и рече ќе останам ако е рано опп, бидејки Битола на болница можиш и цел ден да си чекаш анестезиолог... Мене ми е криво дека порано го ваѓат бебето, сакам до 40 та да си расти ама тоа е... Околу 2900г е сега, до кај 3400-500 си велам ќе стави до 16ти. Торбица скоро спремна, се купив само да се нареди :D
    Анксиозност на најјако пуштена ноќе |(

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Да, помина труењето и за памет до крај да не јадам ништо по кафани :)

@lackygirl мене сеа за сеа ме спремаат за природно :wasntme: ако не порасне ептен батково до крај.

13. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Ама бап така и прворотка се ни е за прв пат и кога не клукаат со вакви негативни работи и веднаш се стресираме и читами и гугламе

Kiksi1 likes this.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Со лесно да е, дај боже природно да си се породиш :sun:

KuklickaSk likes this.
  15. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Исто и на мене, на втор скрининг мало му било носето затоа се стресував сега пак ногу било големо, мислам дека малку и докторките ни набиваат страв и тензија

16. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Lugje jas i brat mi sme rodeni okolu 2000gr, pa sega kolkavi sme golemi. Moze e pomalo bebeto, a i poima nema nikoj koga e tocno zacnato i koga nastanala implantacija. Nekoj ragja pomali, nekoj pogolemi bebinja. Mene me vodea 1 ned.ponapred, sega pa pomalo bese od so treba na poslednoto merenje. Sekogas razlicno ke vi kazuvaat. Drugarka mi ja isplasija golema glava imalo. I vikam pa vidi ti kolkava imas, so sakas :D Uzivajte , si znaat doktorite, stom e vo red zivo zdravo, kolkavo saka neka e.

Tuku, jas skoro 18nedela , imam nekoja tapa bolka dole desno. Na dvizenje povekje, na momenti streknuva, duri i koga lezam. Se nadevam ok e. Sledno eho mi e 20ta nedela (skrining). Koj da doceka |(

17. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Еј,јаа и ти ептен сме другарки по недели:) исто и јас осеќам,на преглед ми рекоа дека е ок. Мука ми е со лежењето на страна,на грб па ич не ја бива.... на глава да почнам да спијам...таман до декември ,ехеее....:rofl:

18. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Skrininggggg it issss. I jas zakazav za skrining. I isplasena i vozbudena

Fenix05, IRBBB and DaisyDream like this.
  19. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Jas ne zakazav uste. Ke se javam ponedelnik, kaj koj ima kaj toj ke idam. Mislev Dimcev,Simonida, Petrova...sto sum citala tuka. 20ta nedela se pravi , i toa od tuka so sum citala :D Maticnava niso ne mi kazuva, a jas zaboravam da prasam.

Inace stvarno, ni na strana ne me biva, ni na grb, tek sega vleguvame 5ti mesec, zamislete so mev golem ponataka kako ke lezime 8):D

Daj boze se da ni e ok na skrining na site , i so lesno da ni tece bremenost :hug:

P.S. Za tie sto stavate, dali vi mirisa iscedokot od utrogestan? Jas samo menuvam sekojdnevni vloski, se tusiram min.2pati na den, i pak mislam celo vreme mirisam. Brisevi pravev, negativni.​

Last edited: Aug 4, 2023
  20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Петрова веќе се пензионира. Димчев моментално е на одмор,а за кај Симонида немаше термини. Малце е фул работава. Јави се побрзо за закажување. Мада што Димчев ваљда ќе се врати за 2 недели..

DaisyDream likes this.