Ај вие поискусните со течење на млеко/колострум од гради да ве прашам дали го собирате од сега или пред пораѓај доколку тече? Со првата бременост немав ништо, сега имам уште од 23та недела почнува да тече а и градиве знаат да ме заболат во градник кога ми се и какви градници носите ваков период?
https://www.instagram.com/p/Cba-2aCMz-1/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Мислам дека постов ќе ти биде од корист. Ако си во можност, собирај го, штета нема, само бенефит. Замрзнато има рок 6 месеци. Во однос на градник, мене најудобно ми е со тие за доење или спортски градници со полабави ластици. За низ дома ништо не носам. И мене почнаа да ми потекуваат, тежат и болат градите. Гледам засушен колострум на брадавиците, ама мене ми е ептен страв да чепкам дека до пред скоро доев. А кога го одбив поголемото, ни капка млеко немав, ептен лесно поминав.
Од каде имаш земено градник за доење? Јас со првата носев на НББ али многу грдо ми ги правеше градите ептен шпицасти и не ми се допаѓаат.
Имам и од Сара фешн и од памук пале, ама без корпи се, меки. На еден ја има ознакава, на другите не можам да видам ништо На нбб зависи од моделот, не само тие за доење, сите. Некои ми се предобри, некои баш шпицести.
Јас градник од Вајкики земав еден ама не ми е пробан, не знам каков е. Вака на материјал е многу убав и убаво стои. Мене во сара фешан ич не ми стоеја, се ми се познаваше
Јас исто од Ваикики еден зедов, мек без жица, го носам веќе 2 месеци, дека е мек, купив и од сара фешн тој е само материјал исто без жица, само без корпа, ги носам 2та бидејки со корпи стандард не ги можам, ми се непријатни.
Jas sum na 8 avgust kaj dimcev mene mi rekoa deka posle 8 ke odi I koga zakzav mu bese oosleden termin vi sred pladne
Здраво дали некој бил кај Гордана Адамова во Санте Плус на консултации дали сте задоволни? Правев торч и имам херпес инфекција, матичната ми рече да закажам кај неа за консултација. Или да ми препорачате друг?
Jas cela bremenost sum so nizok pritisok 110/70 pijam koka kola neskafe so mleko ladno mi go kacuva, soleno i mn tecnosti
Zencinja kako se spravuvate so zestinive spiete li navecer ili se vrtite i legni stani pravite kako mene
Баш ќе видам, треба да прошетам да разгледам. Пенти имаа многу убави за доење ама пусто тоа е за луѓе со 50 кила а не 60 обемот им е мн краток а во гради убаво стојат.
Здраво девојки. За два дена влегувам во 7 ми месец. Ми се појави ужасна болка во увото и вилицата. Бев на ушно и матичен не постои никакво воспаление на ушето и ме пуштија дома со аналгин. Денес повторно со болки размислив да не случајно е од некој заб а сабота е матичниот не работи. Некој совет од вас или слична ситуација? Навистина незнам кој пат да го фатам. И страв ме фаќа со дентални процедури ако треба, да не штетат нешто на бебето.
Аналгин не е дозволен во бременост, ама не паничи и да си се напила еден-два и онака помината е органогенезата. Оди на максило, мора да има дежурен доктор. Во некои градови и во склоп на имп има дежурни стоматолози.
Dezurni zabari imas vo Gjorce poliklinika, Bit Pazar poliklinika, Jane Sandanski, 24/7. Pojdi posto ako e zab nema da prestane
Моја блидка идеше кај неа со двете деца, Од кои со првото се породо Јуни 2020 а второто Декември 2022 о презадоволна е од стручност и третман.
Ova tema mi izleze prva,moze postot ne e za ovde. 12+5 bremena i prege zabelezav na brisenje malku kako zoltenikav iscedok sto znam cudna boja ne bese bel kako so mi e. Ima mesto za panika ili da pocekam vtornik sum za brisevi?