Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако има мирис е инфекција ако нема мирис ќе ти е менува секретот од проѕирен до жолт некогаш. Од 5ти месец натака и повеќе можеби ќе имаш исцедок како и да се имаш помочано. :)

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    Ne bez miris bese, no kako sto sum panicarka odma paniki krenav. Ke pocekam do vtronik taman za brisevi sum. Fala inace.

3. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

No kolku vreme dolgo gi jadevte ili samo edno paketce bese dovolno da se iscisti bakterijata

4. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Доколку нема мирис нема потреба од паники. Истиот го имам и јас правев брисеви беа чисти, ми рекоа хормонски, плус примам утрогестан. Исто и во првата бременост ми беше жолт, некогаш проследен со чешање, брисеви чисти, не знам уште какви вагиналети не ставив, и на крај докторката ми кажа од хормоните е. Затоа сега не паничам толку во врска со исцедокот. За секој случај направи си брисеви за мирна глава.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    Da da obavezno no me zakaza vo vtornik. 2 3 4 ne rabotea pa vikend i vtornik. Ako nesto e so miris slucajno da se javam na Gak? Mora itno da se odi?

6. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Па мислам дека не би требало, не е многу до вторник, пробај да не паничиш, опушти се се ќе биде во ред, верувам дека и кај тебе е хормонски, се се менува во нашето тело нормални се такви промени.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    Ti blagodaram.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Здраво.Јас сум 5 ти месец.Да напоменам имам болки претежно кога лежам навечер,долу ниско под стомак,и од лево и десно.Како менструални болки се.Не се јаки,ама непријатни и дека прво ми е се плашам.Брисеви правев во 14 недела,само кандида имав.Уринокултура беше негативна,иако во мокрачата кога праев крвна слика покажа бактерии.Па сама си побарав за урино култура упат.Често мокрам,на пола сат,немам пецкање ни болки при мокрење,само мокрам многу,ама пијам и вода преку ноќ многу.Четири мислења сменив,некои постелката викаат на преден зид хомогена и подоле малце,а сега пред некој ден бев Плодност на скрининг ,докторката рече се ок со постелката.Матичната исто не спомна дека потелката е доле малце.Не знам што да правам.Одморам доволно,ама и кога лежам болки имам и тврд стомак ,понекогаш и грб боли.Утрогестан пијам,два пати од 200,магнезиум,ама нема промена со болките.На контроли се ок,бебе расте,цервикс супер,се ок.Се плашам.Веќе не знам кај да се обратам.Извинете на долгиов пост.Некој ако сака нека сподели мислење.

9. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас другата недела ке влезам во 8ми месец, ама разлика од првата бременост и оваа како небо и земја. Оваа бременост цела во страв, во грч, ми се чини ке излези бебето секој момент. Бевме нс нелолку дена на одмор, пред да одиме мерев цервикс, сношти ко рече боли полојната, како кај јајници болка, нз точно ни дс опишам ама се ми делува страшно и завршив на дежурен да ме види, фала богу се во ред, цервикс пак измеривме 4.1цм плодот супер. Ама еве денес пак ме трга некако надолу стомакот. Доколку е се во ред на прегледи, опушти се колку што можиш, не мисли на ништо лошо.
    Инаку за мокрењето имаше период баш пред да фатат оние жештините по 4/5 пати станував на вечер. Си реков шо ли ке биде кога ке пијам вода уште повеќе, ама испадна еве и сега ни еднаш не станувам. Нз дали тој беше период кога бебето беше такс наместено и ептен притискаше на бешиката. Уживај си во бременоста, слатки маки се овие.

На Pcelka544 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Dali e normalno da paga kosata vo bremenost? 20 nedeli skoro

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да, се мислам без коса ќе останам еден ден ме фаќа страв кога ќе почнам да дојам ќелава ќе бидам :).

Најверојатно е промената на времево исто и мене ме боли. Не се секирај јас какви болки осеќам доле се мислам ќе излезе бебе а цервикс 5цм ми е измерен и бебе си е супер.

На Pcelka544, DaisyDream и Larea им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    Isto, kup vlakna doma pa si velis dali ke se oporavi posle poragaj?

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.642
    После пораѓај паѓа многу, нз дали има врска со доење, јас доев, после 5,6 месеци премногу паѓа, сега во бременост 1 влакно не ми фали мене, исто и првата бременост, коса бујна, јака, не ми се мрси.. Од витамините е, а ги пиев и за доење тогаш ама ете пак паѓаше.

На Maja92@, *Milicka* и Kohlensäure им се допаѓа ова.
  14. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Мојата принцеза дојде на свет денес 37+6 , да си дочекате сите радост најголема

На Giinna, Alex*, Martka и 27 други им се допаѓа ова.
  15. Kiksi1

Kiksi1 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    68
    Честитки, жива и здрава. Гордост да ви биде!! :inlove:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.361
    Допаѓања:
    19.636
    @natash.a Жива и здрава нека е :inlove:

Мене денес повеќе ме боли стомакот ми се стега па пушта, а и мм ми вика како да ти е спуштен надолу уште толку ме исплаши. Не знам што ми стана страв ме фати :sweat: само гледам саат сега кога ме стега и пушта, а утре сум на преглед ноќва нека помине бареем :tmi:

На natash.a, Kohlensäure и lackygirl им се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    24.642
    Честитки да е жива и здрава ќеркичката :inlove:
    @Carolin. Мене па дека закажан царскиот од сега ми е страв :worried: еве баш сега ме боли долу ниско стомак, си викам да не му текни порано да излегува :D

На natash.a, Kohlensäure и Carolin. им се допаѓа ова.
  18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    ❤️❤️❤️Честитки,нека е здрава и жива голема да расте❤️❤️❤️

На natash.a му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Честитки мама живи и здрави да сте :l::hug:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  20. devet

devet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2017
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    28
    Здраво. Ме интересира дали чајот од нане и жалфија е забранет во бременоста? Што може да се случи доколку се напие бремена жена? Прочитав поделени мислења и малку ме фати страв.