Бев на преглед пак денес отворена ич болки имам ама докторката ми рече биле подготвителни, термин ми е на 14ти. Изгледа тешко ќе поминам
Ме боли и мене половина и стомак ниско 37ма од денес, др среда е царскиот, јас се плашам порано да не тргни а не верувам, не беше созреана постелката. Пробај пешачи повеќе ако можиш, скали качувај, чучњеви.. Мене анксиозност ме фати мн, еве 1 саат цел тахикардија и вознемиреност имам, сега малку се смирив, 2 апчиња Б6 пијав. Ептен плашлива испаднав на крајов, па и дијареа имав 2 пати се од стравот. А второ ми е
И јас сум иста преплашена ама мене прво ми е. Ми викаат постелката зрела се е готово а не си ич отворена незнам зошто така. Стомак и кичма обично нојќе ме болат. Денеска на цтг 2 болки само покажа а лежев 20мин.
Рано му е значи кај повеќето првите бебиња одат 40та плус... Јас исто така со првото 40+1 ден појдов на цтг пред тоа паднат чепот и бев 3 прсти отворена без болки бев, па ме задржаа, ми пукнааа водрњак и со провокација почнаа по неколку часа... Страв мислам нормално е сите да имаме не е мала работа.
Еве ме и мене со стравот да се јавам. Денес на контрола 38ма недела сум, бебе скоро 3600 големко е. А и абер нема од раѓање, уште е горе, плодова вода има ова вика докторката ке седи уште, а не е си за оставање. Така да среда пак на контрола и изгледа царски и јас ке си закажам
5ti mesec sum. Denes si pravev obicna kontrola na urinata i imam bakterija +, kristali +, 5-10 epitelni kletki i 14-16 leukociti. Sto da pravam so bakterijata me fakja panika za bebeto? Dali ke se sredi so caj od brusnica, uve ili mora antibiotik?
Направи си една уринокултура најубаво, бидејќи доколку е стерилна уринокултурата немаш потреба од антибиотик. Брусница не е лошо да си пиеш и повеќе течности.
Еве и јас 38ма од денес. Цтг мирно, плодова вода океј, постелка океј... амаааа си добив преглед со рака и бљак да ви кажам Кога доаѓам дома, прокрварена... докторот во Систина ми вика од прегледот е, не паничи... и се десило на некоја да прокрваре после преглед со рака и дали е тоа знак дека ќе почне грло да омекнува?
Женски, што значи постелка поставена на заден ѕид? ми објасни нешто гинекологот, но од возбуда на ехото не запомнив ништо
Напротив, штом е на заден ѕид повеќе ќе го осеќа. Ако е на преден ѕид, бидејќи постелката е како перниче, ќе ги амортизира ударите и помалце ќе го осеќа.
Devojki za skrining vo Sistina/Remedika, da mi pise nekoj broj kaj da zakazam. Ako ne ke vrtam na centrala pa da me povrzat
Мамички мош темата не е за тука Ама интересира ме дали некоја од вас има купувано креветче од hellobabymk или пак од baby mert?