На заден ѕид повеќе се осеќа бебето, но искрено мене со првото на заден ми беше ова сега е на преден и се осеќам исто цел стомак се мрда, а сега бешиката ми ја сруши месец ден од мавање цело време сум помочана.
Јас го прекинав нането од пред две недели некаде... А инаку денот може едно 5 години ми шочнуваше со кафе и чај од нане и вода (мој личен ритуал за да појдам во вц бидејќи имам ужасно нередовна столица)... Но ограничени се билните чаеви максимум на една шолја дневно (не дека пиев јас повеќе де)... Сега сменив медто нане со брусница бидејќи тие двата ми се омилени
Луѓе јас прв пат слушам за преглед со рака и некако страшно ми звуче... зошто? А и гледам сите велат овде ги боли, дали Е нормален тој преглед кога се прави?
Ако ти е прва бременост нормално е и до 20та да не го осетиш, јас сега второво 18 почнав да го осеќам ептен слабо, како расте не престанува да мрда
Не е болно, непријатно е ама мора да се провери грлото дали е омекнато, така да после 38ма нека брца, да се олеснам веќе
Грдо е мн, непријатно. Ме болеше дента на пораѓајот оти 100 пати ме прегледуваја колку сум отворена и крв ми течеше мн... @Beunique555 и јас 18та прв пат ги осетив 2те, има време ќе почниш да го сеќаваш.
Devojki denes bev na eho kaj maticnata,gledase se vo red e. Ama rezultatite od priska NT e dobro so brojka ama ima zgolemen bhcg i me zakaza za 5 septemvri za amniocinteza. Malku me isplasi ste imale vakov slucaj?
Тој преглед е ко процедура после одредена недела или? Не ми е јасно не ми е познат моментов (прворотка и немам многу информации).
Да, после 37, 38ма, со првото мислам 38ма почнаа, на цтг ко одев и преглед со рака /прст, гледа колку си отворена. Сега не ме прегледа со рака, 36та бев мин недела, дека царски ќе сум немало потреба да ме гледа, куртулив овај пат Од 36та дирек 38ма на царски, немора рече повеќе цтг, мене мн ми се виде 2 недели без преглед ама рече ако нешто имаш проблем дојди.
Можеби во 9ти месец е поболно, инаку мора да те проверат со рака за да знаат до каде си со процесот на раѓање . Мене веќе неколку пати ме прегледуваат со рака ,поради скратено грло . Проверуваат дали е омекнато и отворено . Мене не ме боли , но е многу непријатно . Јас сум 34+4 .
Доколку ти е прва бременост не е воопшто страшно . Имаш фора. Јас прв пат го почувствував во 21 недела , па дури и не бев свесна дека е бебе. Веќе од 23 недела бев сигурна декa тоа е тоа.