мене со едно пакетче ми помина, после недела две правев урино култура,немаше ништо чиста беше,а пред да почнам со умебоши испив антибиотик па правев контрола и уште ја имаше
Ако е само на бришење 1-2 во денот од прегледот е. Ако зачести и се зголеми количина се отвараш.(треба да имаш и слаби менструални болки)
Јас, ама само на бришење малку. После тоа ми падна чепот истиот ден. Абер немав за отворање. На тој преглед бев 1 прст отворена и останав уште 5 дена така и се породив со провокација веќе во 41ва.
Јас се породив во неделата, спонтано и малку мачно, но се помина супер. Бебче беше 3600 и 52цм. Со лесно на сите идни мајки
Od koga pocnaa da ve pregleduvaat vaginalno so raka? I da vi merat cerviks? Do sega samo stomacno eho i toa e toa. Od koga pocnavte so ctg? Koga zakazavte carski ( za tie zakazanite)?
Мене дека втор царски ми закажа 38ма недела. Цервикс цела бременост не ми проверија со вагинално ехо, со абдоминално ако гледаше незнам, не ми спомна цервикс матичниот цела бременост ниту па прашав цтг само еднаш во 36та имав минатата недела и сега дирекно 38ма сум др недела за царски. Ми рече докторката дека немало потреба повеќе за цтг. Изгледа дека сум царски..
Кај прворотки е малку подоцна (кај соте различно). Јас прв пат околу 20та недела ( и смешно или не) мислев цревата ми играат
Јас сум исто за прв пат бремена и го осетив во 16та недела. Нема некои правила јас мислам , кај секој си е индивидуално. Ако побараш на интернет пишува од 16та до 25та недела би требало да се осетат првите движења на бебето.
Мене ми правеа пред раѓањето 38 недела од што ми беше и водењакот пукнат и многу беше болно солзи сами ми потекоа, за мене беше поболно и од болките за раѓање, ама не мора да значи кај секој е различно.
Цервикс од прв триместар сама си барам кај матичниот да ми мери. Кај докторот шо ќе ме породува во рутински преглед е мерење на цервиксот. За првата бременост прв пат цтг имав 39-40 недела и тоа беше последен пат, не одев на цтг иако во 41ва се породив. Прв преглед со рака имав 40+ и следно за породувањето. Витамин Ц земај ако не земаш. Земи си мека четка curaprox и течност за плакнење на устата perio plus balance исто од curaprox ако немаш големо крварење (можи 6 месеци континуирано да се употребува), а ако ти крварат премногу perio plus forte (максимум една недела може да се користи, ама кај мене барем од две плакнења има ефект).
Здраво трудници! Мене ми е втора бременост и е различна од првата, сега имам мака со внесување на течности. Добра сум се додека не се напијам нешто, само што ќе се напијам веднаш повраќам. Водата периодов не можам да ја смислам, многу ми прави мака ( пробав и со овошје да ставам исто чувство имам). Некој предлог да дадете што да пробам
Хммм... па на секојдневната еве и денес имам не е обилно ама истекува... немам болки менструални... се надевам ќе биде брзо и нема да чекам како со првото до 42+5
Само ова ми помогна. Четкај прво со пастата, па после плакни со хидрогенот. Ова ми е препорака од стоматолог.
Со лесно Мене ми помагаше вода со нане, ѓумбир и лимон. И за лошење и да можам течност да внесам барем.