Благодарам девојки, во право сте можеби имав поинакви очекувања, од искувства што ги имам читано и слушано, не знам ни јас што да очекувам точно Наместо да уживам што сум вака ок, јас си мислам зошто не сум Жени, и плус бремени, се ни се простува.
Мене ме фати страв си реков да не не е нешто во ред,дури и сакав да појдам на гинеколог да видам дали е се во ред.Денес јадев и благо и се напив газиран сок и пак нема ништо многу ме фати страв сега пред малку дека уште ја нема,го размрдав малку стомаков и пак не ми врати ништо...
И јас сум нешто слично ко тебе 5 накај 6 недела, и се ми е најнормално вчера малку замор осетив после работа, легнав отспав една партија, инаку ептен се ми е најнормално, уште некои промени не осеќам, виккаат дека покасно се појавуваат, 8-9 недела..... и јас сум за 2 недели на контрола....
срцка мој пририден испробан совет за главоболка: во чаша стави вода до пола,исцеди лимон и стави една голема лажица сол,потоа претури во поголема чаша околу 350-400мл и дотури вода измешај и испиј на екс за 5мин каки новааа верувај
Еее дури денес се породи другарката со здраво убаво девојче 3650, два дена беше 5прста отворена со дестина дена одминат термин и без болки ,два дена ја дружев по 2-3 саати муабет се најнормално и без болки,и денес накај 11 осетила благи болки била 8прста отворена конечноо и во 11.35 ја качиле на бокд во 11.45 родила само два пати напнала без викање без стравови со лесно за 10 мин се родула принцезата колкууу сѕм среќна дај Боже така сите да си поминеме ама сметам декс позитивната мисла е најважна и опѕштеноста она беше топ опуштена јас паничев повеќе од неа ,она вика ќе биде бе ќе се породам кога ќе и дојде време ќе излезе така ми викаше вчера и вика туку ај пинџурче и сиренце донеси ми хехе и така ептен сум среќна на сите така да ни е
здраво мамички и идни мамички, јас само да ве поздравам и да честитам на сите нови мамички што се породија, да се живи и здрави малите големи да растат, ние се чуваме со синко мој, и немам мн време да пишувам, ама успевам да ве читнам, да видам кој се новостите, на другите идни мамички со лесно нека им е...
Ах сите сме исти значи оти вчера фудбал играше денес нигде го нема.Не е ништо има денови кога ги мрзи едноставно.Моето 3дена го немаше дњнњс за прв пат почна да ми го бранува стомакот и денес на доктор ни се искриви душа на мама. A м.и.г. ако мислиш дека поспокојна ќе бидиш ако одиш подобро оди знам како се чувствуваш и јас сум таква кога одмара. чиста вистина
Претпоставувам нормално е. Јас сум 24 недела, денес мислам фудбалер ќе биде бебево а со денови некогаш го нема да клоцне. Си умислуваме премногу, и јас така ср паничев ама докторката ме смири.
Мене па не ме клоца туку ми вибрира како мобилен да имам во мешето хехе иначе 22 нед сум мн скокотливо чуство
Мешиња несакам да ве полнам со негативна енергија ама морам да си кажам нешто... Само јас ли наидувам на мрднати луѓе што мразат трудници?? прво со типката од козметичкиот салон...сега во бутик... Си шетам јас низ дуќаните и барам летни фустанчиња што ќе го соберат мешково цело лето до 9 месец, а и нормално нешто што ќе ми се свиѓа, и конечно наоѓам едно единствено што ми фаќа око, мм вика пробај си го да видиш како ќе ти стои, и продавачкава ми дофрла со циничен тон од позади мене- нема да те собере! и јас се вртам, викам молам? и таа пак, нема да те собере!и ме гледа со некоја мрка фаца во стомакот викам како мислиш нема да ме собере? фустанов е два пати поголем од мене? и таа пак со истата фаца ме гледа во стомак и ми вика ќе те оцртава и ми пукна филм викам а зошто мислиш дека несакам да ми го оцртава стомакот?? Бремена сум и не се срамам од тоа, а ти со овој однос, дофрлања и фаци незнам дали воопшто ќе имаш промет некогаш во дуќанов и си искочив.....и останав без фустан Сакав да ве прашам, какви промени имавте на кожата за време на бременоста? Дали ви се појави линеа негра и кога? или потемнети брадавици? Јас ништо немам, нит ми потемнеа брадавици, нит линијата ми се појави, што знам...најверојатно затоа што сум ептен бела, додуша никакви симптоми и немав на почетокот, ниту мачнини, нит повраќања. Веројатно таков ми е организмот...
Abe uzivajte so se zamarate so ke vi kazat, jas mislam od ljubomora e toa dofrlanje. A mene sega koga pocna da mi se poznava meseto, znaes kolku takvi nedolicni mi rekle: Auu pak li si trudna??? Mene mi smeta toa prasanje nekako kako da ne im se dopagja sto sum pak trudna ili e od ljubomora.........
Незнам срцка, ама женава страшно ме изнервира, а јас сум човек што не се нервира лесно Повеќе ме извади од такт фаците што ги правеше отколку муабетот Ме изненади и што тоа дојде од возрасна жена, ај да беше некое детиште ќе сфатев...
Цццц да ти пукни душата јас до сега немам наидено на такви и столче ми нудат синкир ти немаше да видиш дали ти е мал или те оцртава.Ти е гајле поубав ќе си најдиш и помил ке ти биди овај во суратот да му го фрлеше Инаку линеа негра ептен ептен бледа ми е како шо ми беше од стално 26та недела сум можи е рано, стрии се уште немам а брадавиците ми се малку потемни и покрути од порано а ми нема потечено ништо како шо читам дека се појавува кај некои. Ги премачкувате градите уште од сега или за време на доење?Што употребувате?
Јас ниту линеа негра ми се појавила сеуште, нити брадавици ми потемнеле, ми се појавија 3 стрии на стомакот сега брзо, исто така и ми потече млекце веројатно дел од колострумот од едната града еднаш и толку беше а незнам дека требало да се мачкаат со нешто, нека каже некоја поискусна тоа веројатно кога се дои знаат да се разранат брадавиците...
И 10 да имаат пак ке ти завидат кој сака на арно да те види ама се пука со насмевка и игнор бај д веј