Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Благодарам девојки, во право сте можеби имав поинакви очекувања, од искувства што ги имам читано и слушано, не знам ни јас што да очекувам точно :D Наместо да уживам што сум вака ок, јас си мислам зошто не сум :P Жени, и плус бремени, се ни се простува.:inlove:

На Eli23 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    Мене ме фати страв си реков да не не е нешто во ред,дури и сакав да појдам на гинеколог да видам дали е се во ред.Денес јадев и благо и се напив газиран сок и пак нема ништо :worried: многу ме фати страв сега пред малку дека уште ја нема,го размрдав малку стомаков и пак не ми врати ништо...:(

3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812

4. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    284
    И јас сум нешто слично ко тебе 5 накај 6 недела, и се ми е најнормално :) вчера малку замор осетив после работа, легнав отспав една партија, инаку ептен се ми е најнормално, уште некои промени не осеќам, виккаат дека покасно се појавуваат, 8-9 недела..... и јас сум за 2 недели на контрола....

На Eli23 и Bond Girl им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    срцка мој пририден испробан совет за главоболка: во чаша стави вода до пола,исцеди лимон и стави една голема лажица сол,потоа претури во поголема чаша околу 350-400мл и дотури вода измешај и испиј на екс за 5мин каки новааа верувај :*

На okcenzi и Bond Girl им се допаѓа ова.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еее дури денес се породи другарката со здраво убаво девојче 3650, два дена беше 5прста отворена со дестина дена одминат термин и без болки ,два дена ја дружев по 2-3 саати муабет се најнормално и без болки,и денес накај 11 осетила благи болки била 8прста отворена конечноо и во 11.35 ја качиле на бокд во 11.45 родила само два пати напнала без викање без стравови со лесно за 10 мин се родула принцезата :) колкууу сѕм среќна дај Боже така сите да си поминеме ама сметам декс позитивната мисла е најважна и опѕштеноста она беше топ опуштена јас паничев повеќе од неа ,она вика ќе биде бе ќе се породам кога ќе и дојде време ќе излезе така ми викаше вчера и вика туку ај пинџурче и сиренце донеси ми хехе и така ептен сум среќна на сите така да ни е :*

На BunnyGirl, Angel.Heart, SpangeBob и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    здраво мамички и идни мамички, јас само да ве поздравам и да честитам на сите нови мамички што се породија, да се живи и здрави малите големи да растат, ние се чуваме со синко мој, и немам мн време да пишувам, ама успевам да ве читнам, да видам кој се новостите, на другите идни мамички со лесно нека им е...

На BunnyGirl, Kiflicka05, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    која недела си

9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    21

10. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ах сите сме исти значи оти вчера фудбал играше денес нигде го нема.Не е ништо има денови кога ги мрзи едноставно.Моето 3дена го немаше дњнњс за прв пат почна да ми го бранува стомакот :inlove::l: и денес на доктор ни се искриви :P:rofl: душа на мама.
    A м.и.г. ако мислиш дека поспокојна ќе бидиш ако одиш подобро оди знам како се чувствуваш и јас сум таква кога одмара.
    [​IMG] чиста вистина ;)

Последна измена: 25 јуни 2015
    На Bond Girl, darcy, kallias и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Претпоставувам нормално е. Јас сум 24 недела, денес мислам фудбалер ќе биде бебево :) а со денови некогаш го нема да клоцне. Си умислуваме премногу, и јас така ср паничев ама докторката ме смири.

На Bond Girl и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  12. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас сум 26та недела и сеуште се чувствувам нормално :) така да без гајле ;)

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мене па не ме клоца туку ми вибрира како мобилен да имам во мешето:mp: хехе иначе 22 нед сум мн скокотливо чуство :D

На Bond Girl, Eli23 и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  14. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мешиња несакам да ве полнам со негативна енергија ама морам да си кажам нешто...
    Само јас ли наидувам на мрднати луѓе што мразат трудници??:x прво со типката од козметичкиот салон...сега во бутик...
    Си шетам јас низ дуќаните и барам летни фустанчиња што ќе го соберат мешково цело лето до 9 месец, а и нормално нешто што ќе ми се свиѓа, и конечно наоѓам едно единствено што ми фаќа око, мм вика пробај си го да видиш како ќе ти стои, и продавачкава ми дофрла со циничен тон од позади мене- нема да те собере!(wtf) и јас се вртам, викам молам? и таа пак, нема да те собере!(wtf)и ме гледа со некоја мрка фаца во стомакот:^) викам како мислиш нема да ме собере? фустанов е два пати поголем од мене?(facepalm)
    и таа пак со истата фаца ме гледа во стомак и ми вика ќе те оцртава :doh::@:@
    и ми пукна филм викам а зошто мислиш дека несакам да ми го оцртава стомакот?? :@ Бремена сум и не се срамам од тоа, а ти со овој однос, дофрлања и фаци незнам дали воопшто ќе имаш промет некогаш во дуќанов и си искочив:@.....и останав без фустан(facepalm)

Сакав да ве прашам, какви промени имавте на кожата за време на бременоста? Дали ви се појави линеа негра и кога? или потемнети брадавици?
    Јас ништо немам, нит ми потемнеа брадавици, нит линијата ми се појави, што знам...најверојатно затоа што сум ептен бела, додуша никакви симптоми и немав на почетокот:), ниту мачнини, нит повраќања. Веројатно таков ми е организмот...

На Bond Girl и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Abe uzivajte so se zamarate so ke vi kazat, jas mislam od ljubomora e toa dofrlanje. A mene sega koga pocna da mi se poznava meseto, znaes kolku takvi nedolicni mi rekle: Auu pak li si trudna??? (facepalm) Mene mi smeta toa prasanje nekako kako da ne im se dopagja sto sum pak trudna ili e od ljubomora.........

На Bond Girl и Maceto123 им се допаѓа ова.
  16. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Незнам срцка, ама женава страшно ме изнервира, а јас сум човек што не се нервира лесно:shake:
    Повеќе ме извади од такт фаците што ги правеше отколку муабетот:envy:
    Ме изненади и што тоа дојде од возрасна жена, ај да беше некое детиште ќе сфатев...

17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Цццц да ти пукни душата јас до сега немам наидено на такви и столче ми нудат синкир ти немаше да видиш дали ти е мал или те оцртава.Ти е гајле поубав ќе си најдиш и помил ке ти биди овај во суратот да му го фрлеше :devil::D
    Инаку линеа негра ептен ептен бледа ми е како шо ми беше од стално 26та недела сум можи е рано, стрии се уште немам а брадавиците ми се малку потемни и покрути од порано а ми нема потечено ништо како шо читам дека се појавува кај некои.
    Ги премачкувате градите уште од сега или за време на доење?Што употребувате?

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас ниту линеа негра ми се појавила сеуште, нити брадавици ми потемнеле, ми се појавија 3 стрии на стомакот сега брзо, исто така и ми потече млекце веројатно дел од колострумот од едната града еднаш и толку беше :D а незнам дека требало да се мачкаат со нешто, нека каже некоја поискусна :D тоа веројатно кога се дои знаат да се разранат брадавиците...

19. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Колку шо има трудни толку има и разлики во бременоста ама душа наша да се прегледуваме една со друга :rofl:

На Bond Girl и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    И 10 да имаат пак ке ти завидат кој сака на арно да те види ама :devil: се пука со насмевка и игнор ;)
    Screenshot_1.png бај д веј :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.