Септаназал повеќе од 5 дена не се користи, многу се 5 месеци, се оштетува слузницата од него, смееш само некој спреј солен раствор, Синомарин на пр, иначе затнат нос е од бременоста, со првата бременост така ми беше скро цела бременост затнат.
Мислеше после прво второ боцкање кога? Ако е после прво малце е качен ама за после второ советувај се со ендокринолог
Мислам дека е нормално зголемен апетит во цела бременост па дури и накрајот, ама сепак внимавај си на исхраната. Со лесно
Најдобро прашај ендокринолог ама не е страшно многу ќе треба да внимаваш на исхрана само... Мене ми рекоа до 8-9 после еден час од јадење е нормално за трудница е сега ти најубаво прашај си да си мирна..
Ako si merela od sabajle na gladno + vecerta kasno da nemas jadeno togas e visok, ama ako si ksnala pa makar i edna krem banana vecerta togas ne e strasno. Seker se meri sekogas odsabajle na gladno ni kafe ne treba da se pie. I mene znae da mi varira ova sto go pisav mi go kaza doktor.
Да душо, јас. Откако останав бремена од втората недела ми се затна носот. Прво по препорака од докторката почнав со солен раствор ама не ми помогна како ништо д ане користам. Се префрлив на мералис ха спрејот (детскиот) и добро ми е. Тој е со хијалуронска киселина и ја омекнува слузницата. Спрема составот внатре е втор избор за труници, одма после солениот раствор(кој не помага). Јас како фармацевт внимавам на составот и се држам до препораките. Се надевам дека кога ќе се породам ќе ми пушти носот и ќе дишам слободно. Доста честа појава е труднички ринитис, и многу е досадно. Многу пати во денот се начекувам кај што земам длабоко здив преку уста за да се издишам..
Исто и јас мислам дека цела бременост долу ми е стомакот и од таа причина немам проблем со желудник или да не можам воздух добро да земам како што читам тука од некој мајки. Немам ни долу некој болки иако бебето исто е наместено со главчето долу од 20 и некоја недела. Но освен мали зацврстувања на стомакот немам никакви симптоми.
Isto veke 13 nedela zatnat nos ama ne koristev nisto mi bese strav. Mi pomaga pod parea ako sedam ko ke mi epten zatnat a vaka so trpam.
Јас така со затнат нос исто скоро цела бременост со мали прекини. Користев некое време аква марис за бебиња ама сега се навикнав веќе и не користам ништо. Така да пробај со некои поприродни или со чистење на носот со физиолошки раствор (ова го немам пробано, ми го препорачале).
Akva maris strong, i ako ima alergiska komponenta, Zyrtec po potreba, i Flixonase dozvoleno e. Jas veruvam deka ti e alergiski rinit. Da, cest e trudnucki rinit, ama eve mene so terapijava za alergija top sum sega, inace ne mozev da disam i kaslav duri , se davev vo slajmovi (Sekako ke posetis lekar, na svoja raka ne).
Жени канестен вагиналетките како ги ставате, со апликатор или со рака.Јас вчера едната ја ставив со рака оти некако језиво ми беше со апликатор ама премногу тешко се става и плус после како да ме печеше сеќавав,мн грдо чувство....
Јас целабременост сум со она на Веледа... Мене првично сестра ми ми го прати од Германија две шишенца таму 16 евра едно, а отпосле јас онлајн го најдов преку анни фарм 1132 денари едно, машала ти убав попуст си начекала... Инаку јас сум презадоволна од него... Ама комбинирам и со бекутан и со кокосово масло, но стомак строго со него мачкам...