И мене ми се јавуваат повремено откако влегов во трет триместар. Баш завчера не можев да спијам, мислев дека ќе ми експлодира срцето, ептен без врска срцебиење имав. Покрај магнезиумот, мене ми помага и валсава маневар.
Јас имам тахикардии цел 3 семестар, скоро секој ден по еднаш, сега како што се ближи денот секој ден обавезно, пијам магнезиум цитрат од 400мг и Б6. Сношти имав мн стврднување на стомакот, болка во половина ниско ама постојана не контракции, одвај се движев, ноќеска исто ми беше и еве сега си продолжува исто...
Imas li podobruvanje od magnezijum citratot jas mislam od koga go smeniv mi Se pojavija ekstrasistoli denes povtorno ke si go zemam istiot belkim ke e do toa... Za bolkite vo polovinata moze da se od tezinata barem na krajot ti se javile, jas ne znam od sto no gi imam od koga sum ostanata bremena tolku silni isinalni bolki dole nisko vo polovinata sto ponekogas mi se place od niv em ne mozam da se dvizam em I koga lezam ne mozam da najdam udobna polozba, uzas neviden se.
Ova ne sum go znaela bas ke probam, ti blagodaram. Isto pomaga I mnogu voda lesna hrana, jas gi imam ekstrasistolite mnogu odamna I ponekogas traat so nedeli postojano I denje I noke lek nema za niv,barem mene ne mi davaat nisto predhodno a Sega vo bremenosta ne sum bila na kardilog pa ne znam Dali Ima nesto za nivno olesnuvanje, jas si bev naviknata na niv I ne me plasea ama Sega poradi bremenosta sinoka bas panika me fati
Нз од која фирма се ми ги зема на парче мм од еурофарм, ги пиев по 2 сега по 1 на вечер, грчеви немам ич, оваа бременост само 2,3 пати дали ме фатија, иначе за тахикардија нз еве и покрај што го пијам пак ме фаќа, велат нормално е.. Мене сега можи и малку од возбуда да ме фаќаат дека в среда е царскиот, ама си имам па цело време. Ишијадикус од десно ме фати јако пред 10тина дена, ме држеше некој ден ама ме пушти. Половината сиг од тежината, големината на бебето е, расти па мора нешто да боли Еве ги апчињата какви се, кесички мг не можам оти ми се гади од нив, од 10 до 15 ден 1 апче е.
Кога треба да добиеш? Кафеавиот исцедок може да значи имплантациско крварење, а може да значи и дека овулираш. За исцедокот од гради нема никаква поврзана со симптоми на бременост, мој најдобронамерен совет ти е да си направиш една мамографија(ехо на гради) штом викаш и дека те пецка и да си бидеш мирна.
Ti si veke epten na kraj brzo ke zavrsat site maki ke si se guskate so bebo za samo uste nekolku dena normalno e da se I'ma strav I jas Sega koga pomisluvam deka I jas ke sum carski me faka malku strav ama na denot na poragajot Eden dijazepam I se ke pomine brzo I lesno bez mislacki ... Magnezijumot cim e citraten I od 400 sigurno e mn efikasen toa znaci deka celosno se apsorbira vo teloto I mn gi olesnuva tegobite od bremenosta jas se izlazav smeniv pa Sega sum zanikade a nekna go plativ magnezijumot 1000 den mislejci deka dobar denes pak ke treba 700 za stariot samo nepotreben trosok si napraviv ama toa samo da pomine
Девојки нешто многу ме загрижува ова мое бебе . Си беше многу активно , а овие два-три дена едвај само со кока кола можам да го раздвижам и тоа само моментално додека ја пијам . Има простор за паника ? 35+1 сум.
Вчера исто кај мене, од сабајлето мн мали движења, обично многу мрда, после се напив кафе па лимонада со шеќер и се размрда поќе, па вечерта пак си мрдаше, како поспано е
И моето така сега сум 39+5 ама од кај 37ма недела послабо мрда. Матичната ми рече мене не е страшно, веќе и тие немаат место внатре неможат толку активно да мрдаат како претходно.
Edno taka malku poglupo prasanje prva bremenost od 14 nedela osekav kako treperenje na stomakot e sega su 19 koga ja stavam na dobir kako nesto da se pomestuva ama samo dodeka odmaram primer na rabota koga su ne osekam nisto dali i kaj vas e taka toj period plus i placentata mi e odnapred i ponekogas osekam kako nesto da me laze neznam kako da opis nekade kaj delot pod papokot normalno li e
Нормално е и да ги немало претходно да се појават во бременост. Срцето пумпа двојно поголема количина на крв, плус како расти бебето се крева нагоре дијафрагмата и притиска и таа на срцето. Тоа е, ќе издржиме. Ако ептен често ги имаш и ти прават проблем, појди на кардиолог, ќе ти даде бета блокатор. Ако се вака повремени, тоа е, ќе голтаме магнезиум и воздух
Јас и ти сме скоро иста недела некој ден разлика јас бев во средата на ЦТГ и дури не сакаше да мрдне што се качував по скали до 5ти и назад за да се размрда џабе.. вчера бев пак едвај му ставија ЦТГ маа рита, немаш место за паника освен ако Недај Боже не осетиш 24ч ич да мрдни и ние не сме секој ден исто активни
Јас дека ќе пробувам природно после царски разлика 18м и ми рекоа од 32 да одам секоја недела ама вчера беше ок и ми закажаа за две недели пак..
Девојки како болат заби во бременост? Од сабајле имам болка на заб како некој со машина да ми буши внатре, а со помал интензитет почуствував и на долните заби.
И мене два пати ЦТГ ми направија во 32 недела, ама сега дури во 37н. ми закажаа . Дека цервиксот си е добар , ми прекинаа и терапија бидејќи е затворено грлото,па се надеваме 37 недела дека ќе дочекаме .
Баш ми е мило што го слушам ова со лесно најлесно мајка браво гледаш дека се се издржува за најмилите ќе дочекате и 39та ве гушкам