Taka e mila mora da izdrzime bev na kardilog mi napravija ekg I eho fala na boga dobro e se mi kaza doktorkata deka Ako mnogu gi custvuvam mozam Po polovina verapamil nautro pa ke vidime Kako ke bide se nadevam deka so magnezijumot ke se sredat
Добро е што си отишла, едно гајле помалку. Немој да го мислиш, јас кога мислам уште повеќе срцебиење имам. Силни сме, ќе помини и ова.
Dali jadete gorgonzola vo bremenost? Retko imam cravings ama ova so gorgonzola e beyond cravings. Dali moze da se jade? Procitav deka ne moze
Ako mnogu povrakjas, moze na ladno da ti se osetlivi posle toa. I nepcata da se vospalat i krvarat od hormonite. Ama zabi od bremenost ne bolat. Ako te boli ima neso problem nekoj zab, verojatno zapocnat pred bremenost. @Kolumna i jas obozavaaam gorgonzola, ama ne jadam. I jas na internet citav deka ne treba. Vo pica samo go jadam, peceno
Кога стана збор за сирење прво за горгонзола прашав, ми кажаа оти до сега немале случај за проблем од трудница што јадела горгонзола.
Утре ми е датумот. Болки засега нема никакви, освен што стомакот денес ми беше оптегнат, се е во ред. Свекрва ми вика уште ти е висок стомакот :/ Ич нејќам да тера уште недела две...сакам да се запознаам со бебси што побрзо!! На последно ЦТГ ми спомнаа ако за некој ден не се породам, да пробаме со провокации. Многу би сакала утре да почне процесот. Веќе сум отворена 2 прста. Како прворотка не знам, па има ли некоја мама тука да сподели кои знаци укажуваат дека ќе почне пораѓајот? Може и искуства за што навистина значи пораѓај со провокации...?
Чим си отворена веќе, движи се повеќе за да испровоцираш да биде побрзо. А ќе биде за брзо чим си веќе 2 прста отворена. Провокација се става за да добиеш контракции, венски се прима
Здраво.5 месец сум,еве два дена кога мокрам ,одма потоа низ устата осекам мирис на крв,па плукнувам и има во плуканката многу малце бледа крв,ама секогаш се случува откако ке измокрам,можи е чудно и смешно ,баш после тоа осекам како устата ми мириса на крв.Што е тоа,дали е опасно?
Непцата често знаат да се воспалат во бременост и да крварат, не е ништо страшно, појди си ма стоматолог. Јас неможам да спијам ме боли половината константно, не се контракции да фатат и да пуштат, ме фаќа некоја возбуда или страв нз како да опишам, па и во вц сум била по голема, плус ми се повраќа, сето измешано ми е ноќиве многу тешки ми станаа...
Епа мене така на почетокот а прва бременост ми е... Отпосле си викав ете го бебчо... И кога идев на преглед и кога зборевме за мрдањата бап дпкторката тоа прашање ми го поставуваше, дали го осеќаш и што, како струја... да те пецне и да те лазе...
Нормално е . Во двете бремености го имам истово. Мене ми отекуваат и ми крварат. Хидроген 3% ,на стоматолог можеш да отидеш ќе ти олесни ,и гел за непца исто така.
Немаш пропуст не грижи се , кај мене правеа порано ЦТГ бидејќи мислеа дека ќе се породам пред време . Обично ако се сомневаат на такво нешто, во тој случај се почнува со ЦТГ порано .