Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Кај матичен со полна 36 недела ќе отидеш , мислам дека од 36 та полна се почнува со ЦТГ . Инаку во мојот град не се закажува за ваков тип преглед кај матичен.
    Ти ставаат каиши два на стомакот и пратат тонови (срцеви отчукувања на бебе) и контракции гледат дали има или не .

annaitose26 likes this.
  2. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Влезена во 30та недела, т.е. 29+4, опасна мака со запек последниов месец... Јадам многу овошје, јогурт, шо се не џабе. И магнезуим дупла доза нишо не помага.. бебуш ептен доле набиен со главче дали тоа е проблемот? Денес со ужасни болки ... Некој чаре? Што можам од аптека да земам??

3. lady1987

lady1987 Истакнат член

Не сум сигурна што можеш да земеш од аптека, најдобро да се консултираш со доктор или фармацевт.Во меѓувреме пробај со суви сливи, можеш така да ги јадеш или да свариш компот од истите.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас си имам уште болки, ама не се контракции (мислам) изгледа се лажни контракции, за малку не појдов на болница, а можи требаше бар ќе ми олеснеше (претпоставувам) :D значи каква паничарка сум станала (facepalm)
    Сите ми велат што има да се плашиш дали денес ќе биде или в среда исто е. Е ама јас си мислам в среда е се договорено, а вака треба да ја барам докторката, па анестезиологот, па не треба да сум јадена, пијана :wasntme: скроз ми се побрка во глава, премногу размислувам, таква сум за се :smirk:

5. lady1987

lady1987 Истакнат член

Здраво сакам да прашам да прашам дали картончето со крвна група од трансфузиологија, го признаваат во приватните болници, доколку таму се пораѓаш?

6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ќе ти проверат они секако крвна група, не ти бараат картонче.

lady1987 likes this.
  7. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Во Ремедика ми го признаа не морав таму да правам повторно.

После породување мака мачев, единствено Порталак сирупот ме спаси. Знам дека е безбеден во период на доење, не знам дали може и во бременост да се користи.

lady1987 likes this.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

26 nedela

Здраво
    ме пече и боле десната брадавица.
    Имам жолто на прслокот и ми беше ко залепена брадавицата.
    Сега заблежав како капки од десната брадавица.

Што да ставам,што да правам?

Левата не.

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Колострум е сигурно, купи си ланолин и мачкај се со него, тој и за доење после ќе ти треба. Сега павловичева нешто стави што имаш помрсна крема.

SunnyGirl2 and AlchinovaR1979 like this.
  10. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Ништо не е, жолтото залепено и капките е колострум, најпрвото млеко за бебе. Си се спрема телото, немаш простор за грижа. И понатаму можно е да ти се појавува :)

DaisyDream and SunnyGirl2 like this.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

а колку време би капело тоа дур да се породам?
    Постојано,ќе се зголемува исцедокот?

12. Isabel

Isabel Популарен член

Па зависи, мене со првото не ми капеше постојано, но после туширање кога ќе се стоплеа градите имав малку колострум.

SunnyGirl2 likes this.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Кај сите различно, може ќе прекини, може ќе протекува, кај мене на пр како згрутчено жолто е на брадавиците, а ако стегнам течи млеко.

SunnyGirl2 likes this.
  14. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Фала многу

AlchinovaR1979 likes this.
  15. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

:drunk:
    Јас сум од 8ми месец таква побркана, милион глупи мисли низ глава секој ден :drunk:тек сега како се приближува времето за пораѓај хаос :headbang:

lackygirl likes this.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Мисли од најубај до најстрашни :tmi: дефф се лажни контракции, досега ќе се породев да беа вистинските :D ама цело време се стврднува стомакот, се тегни бебе...

17. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Тие што сте прв пат бремени, не ве фаќа паника? Мене 9 месеци ми летнаа и сега како се ближи времето, а ќе помислам на пораѓај ме фаќа паника. Не знам дали ќе биде природно или царски ама не сум спремна ни за двете ;(
    Ќе слушам еден курс деновиве за припреми и толку мислам дека ако читам ќе ми биде уште пострашно… Знам дека секоја приказна е сама за себе. Исто, не можам да замислам како ќе ми извадат бебе од мене, многу сум плашливка… Има некоја што се справила со вакви мисли?

annaitose26 likes this.
  18. Shaya

Shaya Истакнат член

Првпат сум јас, ми пројде датумот, контракции нема, отворена сум малку, да се плашам - се плашам, таман ќе помислам не ми е страв од природно (матичната ме советуваше обавезно да идам на природно ако може) - па некоја ќе ме исплаши со искуството, па демек вагината никогаш не ќе била иста, нз... Околу мене имам 3 родилки што по двапати раѓале со царски и не се жалат, од друга страна кога читам за царски па има секакви мислења... Не знам што да кажам, се прашувам што е попаметно и јас :)

19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Ista sum i jas.Ne znam kako da se poragjam bebe e ushte gore a 38+ sum.Se pravam mnogu hrabra za spontano a ustvari sum plashlivka koga ke go zamislam procesot. A i realno ne sum bash mlada :( 34 i toa ne znam kolku vlijae.Za carski otposle mi e strav dali ke mozam da stanam da si gledam bebe...

JustBeautiful and lackygirl like this.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Целото тело нема да ти е исто ама затоа ќе бидеш мајка.. многу глупо мислење ми е тоа нема да ми биде иста вагината што очекуваат незнам да им е "широка" да не уживаат после во секс незнам стварно, па градите ако доиш ќе виснале па што јас хранам бебе од нив нешто најубаво е тоа, и еве јас првиот син бев природно и јас имав иста дилема ама од љубопитност и знам дека после пораѓај кога имавме прв секс му велев на мм иста ми е :) ми вели не потесна е убаво те закрпиле :D боже жено... А вториот син ми е царски заради многу искусни доктори јебига.. а сега сум веќе 35+ и ќе пробувам природно па ако сака и до газ да распукам... Трето ми е а се плашам и јас значи стравот секогаш ќе биде присутен кај една мајка затоа опушти се и само со Господ напред.. верувај дека кога ќе дојде моментот на се заборавиш само ќе сакаш да го гушнеш најмилото. Со лесно нека ни е на сите