Кај матичен со полна 36 недела ќе отидеш , мислам дека од 36 та полна се почнува со ЦТГ . Инаку во мојот град не се закажува за ваков тип преглед кај матичен. Ти ставаат каиши два на стомакот и пратат тонови (срцеви отчукувања на бебе) и контракции гледат дали има или не .
Влезена во 30та недела, т.е. 29+4, опасна мака со запек последниов месец... Јадам многу овошје, јогурт, шо се не џабе. И магнезуим дупла доза нишо не помага.. бебуш ептен доле набиен со главче дали тоа е проблемот? Денес со ужасни болки ... Некој чаре? Што можам од аптека да земам??
Не сум сигурна што можеш да земеш од аптека, најдобро да се консултираш со доктор или фармацевт.Во меѓувреме пробај со суви сливи, можеш така да ги јадеш или да свариш компот од истите.
Јас си имам уште болки, ама не се контракции (мислам) изгледа се лажни контракции, за малку не појдов на болница, а можи требаше бар ќе ми олеснеше (претпоставувам) значи каква паничарка сум станала Сите ми велат што има да се плашиш дали денес ќе биде или в среда исто е. Е ама јас си мислам в среда е се договорено, а вака треба да ја барам докторката, па анестезиологот, па не треба да сум јадена, пијана скроз ми се побрка во глава, премногу размислувам, таква сум за се
Здраво сакам да прашам да прашам дали картончето со крвна група од трансфузиологија, го признаваат во приватните болници, доколку таму се пораѓаш?
Во Ремедика ми го признаа не морав таму да правам повторно. После породување мака мачев, единствено Порталак сирупот ме спаси. Знам дека е безбеден во период на доење, не знам дали може и во бременост да се користи.
26 nedela Здраво ме пече и боле десната брадавица. Имам жолто на прслокот и ми беше ко залепена брадавицата. Сега заблежав како капки од десната брадавица. Што да ставам,што да правам? Левата не.
Колострум е сигурно, купи си ланолин и мачкај се со него, тој и за доење после ќе ти треба. Сега павловичева нешто стави што имаш помрсна крема.
Ништо не е, жолтото залепено и капките е колострум, најпрвото млеко за бебе. Си се спрема телото, немаш простор за грижа. И понатаму можно е да ти се појавува
Па зависи, мене со првото не ми капеше постојано, но после туширање кога ќе се стоплеа градите имав малку колострум.
Кај сите различно, може ќе прекини, може ќе протекува, кај мене на пр како згрутчено жолто е на брадавиците, а ако стегнам течи млеко.
Јас сум од 8ми месец таква побркана, милион глупи мисли низ глава секој ден тек сега како се приближува времето за пораѓај хаос
Мисли од најубај до најстрашни дефф се лажни контракции, досега ќе се породев да беа вистинските ама цело време се стврднува стомакот, се тегни бебе...
Тие што сте прв пат бремени, не ве фаќа паника? Мене 9 месеци ми летнаа и сега како се ближи времето, а ќе помислам на пораѓај ме фаќа паника. Не знам дали ќе биде природно или царски ама не сум спремна ни за двете Ќе слушам еден курс деновиве за припреми и толку мислам дека ако читам ќе ми биде уште пострашно… Знам дека секоја приказна е сама за себе. Исто, не можам да замислам како ќе ми извадат бебе од мене, многу сум плашливка… Има некоја што се справила со вакви мисли?
Првпат сум јас, ми пројде датумот, контракции нема, отворена сум малку, да се плашам - се плашам, таман ќе помислам не ми е страв од природно (матичната ме советуваше обавезно да идам на природно ако може) - па некоја ќе ме исплаши со искуството, па демек вагината никогаш не ќе била иста, нз... Околу мене имам 3 родилки што по двапати раѓале со царски и не се жалат, од друга страна кога читам за царски па има секакви мислења... Не знам што да кажам, се прашувам што е попаметно и јас
Ista sum i jas.Ne znam kako da se poragjam bebe e ushte gore a 38+ sum.Se pravam mnogu hrabra za spontano a ustvari sum plashlivka koga ke go zamislam procesot. A i realno ne sum bash mlada 34 i toa ne znam kolku vlijae.Za carski otposle mi e strav dali ke mozam da stanam da si gledam bebe...
Целото тело нема да ти е исто ама затоа ќе бидеш мајка.. многу глупо мислење ми е тоа нема да ми биде иста вагината што очекуваат незнам да им е "широка" да не уживаат после во секс незнам стварно, па градите ако доиш ќе виснале па што јас хранам бебе од нив нешто најубаво е тоа, и еве јас првиот син бев природно и јас имав иста дилема ама од љубопитност и знам дека после пораѓај кога имавме прв секс му велев на мм иста ми е ми вели не потесна е убаво те закрпиле боже жено... А вториот син ми е царски заради многу искусни доктори јебига.. а сега сум веќе 35+ и ќе пробувам природно па ако сака и до газ да распукам... Трето ми е а се плашам и јас значи стравот секогаш ќе биде присутен кај една мајка затоа опушти се и само со Господ напред.. верувај дека кога ќе дојде моментот на се заборавиш само ќе сакаш да го гушнеш најмилото. Со лесно нека ни е на сите