Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Кај матичен со полна 36 недела ќе отидеш , мислам дека од 36 та полна се почнува со ЦТГ . Инаку во мојот град не се закажува за ваков тип преглед кај матичен.
    Ти ставаат каиши два на стомакот и пратат тонови (срцеви отчукувања на бебе) и контракции гледат дали има или не .

На annaitose26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Влезена во 30та недела, т.е. 29+4, опасна мака со запек последниов месец... Јадам многу овошје, јогурт, шо се не џабе. И магнезуим дупла доза нишо не помага.. бебуш ептен доле набиен со главче дали тоа е проблемот? Денес со ужасни болки ... Некој чаре? Што можам од аптека да земам??

3. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    99
    Не сум сигурна што можеш да земеш од аптека, најдобро да се консултираш со доктор или фармацевт.Во меѓувреме пробај со суви сливи, можеш така да ги јадеш или да свариш компот од истите.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Јас си имам уште болки, ама не се контракции (мислам) изгледа се лажни контракции, за малку не појдов на болница, а можи требаше бар ќе ми олеснеше (претпоставувам) :D значи каква паничарка сум станала (facepalm)
    Сите ми велат што има да се плашиш дали денес ќе биде или в среда исто е. Е ама јас си мислам в среда е се договорено, а вака треба да ја барам докторката, па анестезиологот, па не треба да сум јадена, пијана :wasntme: скроз ми се побрка во глава, премногу размислувам, таква сум за се :smirk:

На Мариаа., Ouravanture, AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    99
    Здраво сакам да прашам да прашам дали картончето со крвна група од трансфузиологија, го признаваат во приватните болници, доколку таму се пораѓаш?

6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.092
    Ќе ти проверат они секако крвна група, не ти бараат картонче.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    Во Ремедика ми го признаа не морав таму да правам повторно.

После породување мака мачев, единствено Порталак сирупот ме спаси. Знам дека е безбеден во период на доење, не знам дали може и во бременост да се користи.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.590
    Допаѓања:
    5.938
    26 nedela

Здраво
    ме пече и боле десната брадавица.
    Имам жолто на прслокот и ми беше ко залепена брадавицата.
    Сега заблежав како капки од десната брадавица.

Што да ставам,што да правам?

Левата не.

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Колострум е сигурно, купи си ланолин и мачкај се со него, тој и за доење после ќе ти треба. Сега павловичева нешто стави што имаш помрсна крема.

На SunnyGirl2 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  10. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    4.143
    Ништо не е, жолтото залепено и капките е колострум, најпрвото млеко за бебе. Си се спрема телото, немаш простор за грижа. И понатаму можно е да ти се појавува :)

На DaisyDream и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.590
    Допаѓања:
    5.938
    а колку време би капело тоа дур да се породам?
    Постојано,ќе се зголемува исцедокот?

12. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Па зависи, мене со првото не ми капеше постојано, но после туширање кога ќе се стоплеа градите имав малку колострум.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Кај сите различно, може ќе прекини, може ќе протекува, кај мене на пр како згрутчено жолто е на брадавиците, а ако стегнам течи млеко.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    126
    Фала многу

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    :drunk:
    Јас сум од 8ми месец таква побркана, милион глупи мисли низ глава секој ден :drunk:тек сега како се приближува времето за пораѓај хаос :headbang:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Мисли од најубај до најстрашни :tmi: дефф се лажни контракции, досега ќе се породев да беа вистинските :D ама цело време се стврднува стомакот, се тегни бебе...

17. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.301
    Тие што сте прв пат бремени, не ве фаќа паника? Мене 9 месеци ми летнаа и сега како се ближи времето, а ќе помислам на пораѓај ме фаќа паника. Не знам дали ќе биде природно или царски ама не сум спремна ни за двете ;(
    Ќе слушам еден курс деновиве за припреми и толку мислам дека ако читам ќе ми биде уште пострашно… Знам дека секоја приказна е сама за себе. Исто, не можам да замислам како ќе ми извадат бебе од мене, многу сум плашливка… Има некоја што се справила со вакви мисли?

На annaitose26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    403

Првпат сум јас, ми пројде датумот, контракции нема, отворена сум малку, да се плашам - се плашам, таман ќе помислам не ми е страв од природно (матичната ме советуваше обавезно да идам на природно ако може) - па некоја ќе ме исплаши со искуството, па демек вагината никогаш не ќе била иста, нз... Околу мене имам 3 родилки што по двапати раѓале со царски и не се жалат, од друга страна кога читам за царски па има секакви мислења... Не знам што да кажам, се прашувам што е попаметно и јас :)

На JustBeautiful, annaitose26 и Ouravanture им се допаѓа ова.
  19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.524
    Ista sum i jas.Ne znam kako da se poragjam bebe e ushte gore a 38+ sum.Se pravam mnogu hrabra za spontano a ustvari sum plashlivka koga ke go zamislam procesot. A i realno ne sum bash mlada :( 34 i toa ne znam kolku vlijae.Za carski otposle mi e strav dali ke mozam da stanam da si gledam bebe...

На JustBeautiful и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Целото тело нема да ти е исто ама затоа ќе бидеш мајка.. многу глупо мислење ми е тоа нема да ми биде иста вагината што очекуваат незнам да им е "широка" да не уживаат после во секс незнам стварно, па градите ако доиш ќе виснале па што јас хранам бебе од нив нешто најубаво е тоа, и еве јас првиот син бев природно и јас имав иста дилема ама од љубопитност и знам дека после пораѓај кога имавме прв секс му велев на мм иста ми е :) ми вели не потесна е убаво те закрпиле :D боже жено... А вториот син ми е царски заради многу искусни доктори јебига.. а сега сум веќе 35+ и ќе пробувам природно па ако сака и до газ да распукам... Трето ми е а се плашам и јас значи стравот секогаш ќе биде присутен кај една мајка затоа опушти се и само со Господ напред.. верувај дека кога ќе дојде моментот на се заборавиш само ќе сакаш да го гушнеш најмилото. Со лесно нека ни е на сите

На JustBeautiful, MartinaMM, Shaya и 1 друга личност им се допаѓа ова.