Bev na ctg i dr rece malku namalena plodova voda.Shto znaci toa? Deka doagaa vremeto za poragaj ,ima li prostor za panika?
И јас сум 34, сега за второ многу поќе ми е страв отколку за првото, втор царски, веќе видено се ама еве поќе ми е страв, изгледа до карактерот е, до чоекот, за прво се плашиш ама сепак не знаеш од што се плашиш и одиш на болница и што ти велат тоа правиш.. Како и да е породувањето само се да е во ред со бебе и со мајка. За плашење ќе се плашиме до самиот ден, после кога ќе дојди ќе помини ко во сон се набрзина. Со лесно на сите да ни е, се ќе биде во ред секаде
Да ве утешам кога ќе стигне време за пораѓај веќе не мислите на себе него на бебето дали е ок. И јас првиот пат бев мн плашлива како ќе биде што, со провокации бев болки имав ама кога почнаа да викаат се губат тонови на бебе веќе заборавив на мене нека ме боли не ме интересира само бебе да е добро. И така ќе си се фокусирате на бебуш било природно било царски. Стравот од болка одма се заборава, само си реков живи здрави др не е битно. Сега имам уште два месеци до втор пораѓај и пак не мислам на себе туку на ќерка ми дома што ќе треба да ја оставам срце ми се кине...
ме фаќа за се и сешто, па ред плачки трет триместер хормоните ми лудуваат и само ги прашувам сите дали е нормално
Dali imate tahikardii od vreme na vreme? Dali e normalno da ima brzo srce bienje i toa se osekja i do stomak dole. Pocnuva da me iplasi. Treba li da se konsultiram so doktor? 20 nedela
Така е, и јас со синко само 1 ден сум била досега разделена, сега ќе бидат 4,5 дена, нз како ќе биди, само се нека помине во ред па ќе поминат брзо и тие дена. Вие со второ ако прочита некој @Alishan30 @Veki4kaa дали ве посетија на болница со децата, нз дали е паметно да ме посетат со него или да не си правам беља?
Исто.. една вечер сме биле само разделени во 5години... Јас планирам да ме посети, нема шанси 4,5 дена без да се видиме...
Јас не дозволив да ме види таква бев заникаде едвај Стоев немав сила ни да одам ни бебе да држам и само преку камера се гледавме и за чудо беше многу разбран ми велеше мама ти и братчето бидете добри јас ве чекам дома.. а на излагање од болницата ми дојде со букет и ми вели за најхрабрата мајка... И сега ми се насолзија очите ама нели секој за себе си одлучува ова беше мое искуство со лесно Мајка
девојки, тие што сте се породиле во систина ( по можност со царски) , како бевте задоволни од after care грижата и помошта за доење? дали детето после операција е долго одвоено од вас, кога го гледате прв пат дали ви помагаат за доење, ви објаснуваат? фала ви
прво сакав, бидејќи веќе 6 дена не ми беше видена, но педијатарот ме разубеди, ќе ме барала после и ми рече да си одлучам јас, ама подобро не. И дојде маж ми, ми донесе храна, влошки, памперси, помуабетивме во ходник 30мин и си замина. Јас изгледав страшно бидејќи плачев нонстоп и не сакав да ме памети таква. Плачев бидејќи имав одмор само 2 недели, и сакав сите 4ца да сме на куп. Од тие 14 дена јас 8 бев во болница, и само 6 дена бев дома пред да тргнам на работа. Малата заради жолтица беше се ок но мораше во ск да се сонча, подобро што не ја видов големата, не сакав да ме памети таква. Не сум читала наназад, кој ден ти е тебе во болница?
Јас сум во Систина со првото ама природно, а и сега со второто сум таму, треба да се породам кај и да е 39+сум инаку негата е супер, бебето колку сакаш толку е со тебе и да имаш поддршка околку доењето. Јас сум презадоволна
Јас воопшто не сакам да дојде додека сум во болница зошто знам дека ќе плачам и детето ќе си го натажам безвезе.. И во бременост рикам секој втор ден за глупости,вчера некако ме примети ми вика 'мамо плачеш за бебето или за мене?' Хормоните си го прават своето,ќе си го изнагушкам екстра здравје кога ќе се вратиме сите дома комплет..знам дека нема да имам самоконтрола тогаш.
Јас имам и тахикардии и екстрасистоли. 17та недела сум, ги смирувам со магнезиум, но имам приметено дека кога ќе испаничам( а паничам скоро цела бременост ми е со крварење) ми се јавуваат но пробувам да ги контролирам да не се фокусирам на тоа, ме релаксира и масло од лаванда да помирисам, бев и на лекари кажаа подобро да не зимам никакви лекарства да пробам природно. Искрено се плашам ако уште сега се вака изразени како ќе бидат во трет триместар исто и чај од маточина пијам од време на време кога ги имам премногу.