Леле исто, скроз исто... И мм постпјано прашува како сакаш да биде? Чинеш бирам сладолед... Баш сакав и со други прворотки да се консултирам како дојдовте до одлука како да се одвјва породувањето...
Не си ја барај бељата Мојот дојде со татко му, не ме пуштија да излезам на врата се видовме 2мин ,му подадов набрзина количка. После на вибер на видео кол се расплака а по него и јас. Ужасно се чуствував и едвај чекав да си одам. Се покајав што му реков на мм да го донесе,без потребно го расплакав. Мој совет само преку тел.повик слушајте се,подобро да нема гледање.
Јас сум со царски во Систина. Бебето ти го носат одма откако ќе те качат од интензивна во соба, седењето на интензивна трае околу 1час. Грижата е одлична. Сестрите се цело време достапни и доаѓаат одма, два пати дневно има визита од гинеколог, храната е исто така одлична, а бебето е со тебе колку што ќе го побараш. Во врска со доењето константно имаш помош од сестрите од неонатологија, за се можеш нив да ги прашаш, објаснуваат буквално за се особено бидејки со царски нема млеко на почетокот па треба да се комбинира со дохрана. Се на се лично јас имав прекрасно искуство со се таму. Со среќа и со лесно
Само ќе те поправам ова со царски нема млеко одма. Нема млеко одма ниту со природен пораѓај и надоаѓа и по царски и по природен млекото на 2,3ти ден. Прво природно ми е, второ царски и млекото исто ми дојде на 3ти ден..
Па да, дефинитивно е индивидуално. Но сепак мислам дека во просек кај жените кои се пораѓаат со цезареа лактацијата оди малку побавно. Всушност тоа и ми го кажаа во болница. Но како и за се во медицината, нема правила
И мене исто на 3 ден ми дојде млеко со царски. @Alishan30 мене в среда ми е закажан царски, ама еве 2 ноќи не спијам имам некои болки, утре сабајле одам дефф на цтг, страв ме фати со болкиве. Ајде недела да не одам вчера издржав па дента не ме болеше мн, ноќва од ко легнав половина ме боли... Па и бебево 2,3 пати како силно се истегнува, како да се грчи, па и во вц од ставот одма нека се раздени побрзо
Здраво прва бременост ми е и многу пати имав прашано и др ми рече 18та недела би го осетила движењето на бебето. Јас сум 17и5дена (иако на секој преглед плус минус сум со неделите) но пред малку ја ставив раката на стомак и осетив како мускулче одвнатре(како да ме допре) после 5,6мин држејќи со раката осетив пак мноогу нежно. Дали трипам или можно е и сега да се осеќа? Приватно имав отидено еднаш таа ми рече пошто си слаба може таму 18та недела да осетиш. Не знам
И јас се пријавувам во групата на прворотки, што се двоумат каде да се пораѓаат и размислуваат како ќе се одвива сето тоа. Секое споделено искуство од поискусните членки е добредојдено.
Не знам, можеби. Јас сум 19та недела и уште го немам почувствувано. Се надевам ќе биде во скоро време.
Jas su 19 i bas sabajle prasav rece doktrokata deka ee toa kako se pomestuva bebo go osekame ne si zamisluvas , samo sega e samo na dopir i koga odmaram dodeka sum na rabota neosekam nisto
Не се плашите и не мислете на тоа како ќе биде, пуштете да се одвива процесот како ќе треба тоа е мојот совет. Се поминува и се заборава брзо. Јас се породив природно, после породувањето бев способна за се, сама се да правам за себе и бебето многу е олеснето, сепак како дојде мора да бидете силни, тоа е нешто најубаво што ве чека.
Термин ми е денеска, од сабајле цтг мирно. Болки немам. Пред 2 недели докторка ми рече ќе излезе порано нема да стои до терминот, а денеска па друга ме прегледуваше и ми рече ќе замине терминот прво дете секогаш се надносува. Незнам кој да слушам И зошто немам болки уште, а за природно до сега сите доктори ми рекле царски не ми спомнал никој а јас сакав царски со мисла дека е полесно Некој совет? Мислење?