Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    94
    Jas se porodiv prirodno so prvoto 41+5 dena nemav nikakvi bolki do togas... Ako si e bebe namesteno kako sto treba za prirodno nemas potreba od carski.. Prirodno e najubavo

На lackygirl и Girl1888 им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    За прво повеќето ги носат над 40 та, јас би почекала нормално ако е се во ред за природно, ако не се можи тогаш секако царски ќе те направат.
    Бев јас на цтг денес, немаше контракции, а мене ми се стврднува стомакот, ама не многу често, ама неколку пати денот сиг, можеби 10 пати, на ехо не ме прегледа ама ме прегледа со рака, реков куртулив овај пат дека закажан царскиот, ама дека се жалев на болки, ајде да те видам рече со рака, не сум отворена, оди ми вели ќе издржиш до среда :) ај што се уште 2 ноќи без нула спиење и тахикардии :wasntme:
    И така нека поминува времево побрзо :whew:
    @KikiKviki мислам дека е бебето тоа што го осеќаш. Од 19,20та недела се имам снимано кај што тропка :)

На JustBeautiful, baby 5, AlchinovaR1979 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Girl1888

Girl1888 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Нема сега за сега потреба за царски ама јас од страв така сакав:worried: Претходниот понеделник не бев ич отворена а денес не ме провери со рака само ехо и цтг незнам зошто. Малку ме нервира тоа со рака ама барем ќе бев мирна ќе ми кажеше дали сум отворена или не сум :wasntme: А стомакот ми се стврднува повеќе пати ако е и тоа некој знак

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Треба да е знак стврднувањето, а стомак ти е потспуштен надолу?

5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Мене ме советуваа да имаме односи, болки добив по 2 дена и се породив спонтано :)

На Girl1888 и Sparky.99 им се допаѓа ова.
  6. Girl1888

Girl1888 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Нее, стврднување имам многу често а стомакот не ми е спуштен и уште го осеќам в желудник горе :?:

7. Girl1888

Girl1888 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    28
    Охх леле не ми е баш до односи ама ајде и тоа ќе се проба (facepalm)

На Boyana9 и atz1995 им се допаѓа ова.
  8. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    1.741
    Докторката денес на преглед ме праша дали сакам да се вакцинирам против голема/магарешка кашлица ( Пертусис вакцина )
    Секако не и одговорив веднаш ама читајки тука и по разни други страни само испаничив и сега сум на два ума. И да ја примам сега, бебето ќе биде заштитено само два месеца а после задолжително мора да се вакцинира. Има ли некоја мајка што ја има примено? Како сте поминале при тоа? И ја има ли како опција воопшто вакцинава кај нас?

9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    9.743
    Јас ја примив некаде 32 недела ако не се лажам бев или порано. Не живеам во мк и овде е пракса да се вакцинираат трудниците.
    После вакцината што знам, нормално. Ме болеше рака два три дена, ама ништо не издржливо. Бебе се роди точно на термин, со нормална/просечна големина и должина.

На SiMpAtIcNaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Дали имате болки во желудник?
    20та недела сум,немам киселини, туку само ме боли желудникот.
    Што да се напијам?

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.822
    Devojki, kolku paracetamol moze dnevno? Imam uzasna glavobolka piev 1 kaj 4 porucek ne mi pomina dali smeam uste 1 sega?

12. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Денес на цтг мирно. Преглед со рака 2см отворена... следно сум во петок и ми рече ако се отворам до 4 прсти, ќе одиме со провокација. Некоја слична ситуација како мојава? И вооедно, имам чувство дека цело време ми се иде во голема нужда, така треба? :)

На l-a-d-y-di, lackygirl и Isabel им се допаѓа ова.
  13. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Иде бебко со лесно нека ти е да тоа е контракција кога те тера напон да "какаш" и гледај колку се чести и најбитно на колку траат вака значи вистинските се на одреден временски интервал пример на 10мин те напнува 5-6 секунди и после нема ништо... А инаку јас со вториот син бев цела недела 4цм и почнавме со провокации за на крај да ми пукнат водењак на 5цм и синко ја бутна раката во родилниот канал и за жал завршив на итен царски и многу лошо минав ама на тебе ти посакувам најлесен пораѓај или како мојот прв син мислам дека да кивнам ќе излезеше :) со леснооо

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Најверојатно не си во мк зошто тука не вакцинираат трудници едвај не оправаат со тромбозата и крварења па уште и вакцини не :)

На SiMpAtIcNaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.085
    10та и некој ден, поприлично лежам по препорака од лекар, но станувам за јадење, до тоалет и знам да поседам полуседечки.
    Кога се движам за до тоалет осеќам како притисок во долниот дел на стомакот, како тежина, нормално ли е тоа? Реално плодот е неколку грами зошто толку рано ова се чувствува? Да не е од констатна терапија прогестерон или нормално е?

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.822
    I jas taka se osekav deka lezev pa mislam deka mi bese od lezenjeto. Sea pocnav da funkcioniram normalno pa ne me boli.

На Joanna28 и Sparky.99 им се допаѓа ова.
  17. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Девојки менструални болки со размак од 5-6 часа предзнак за пораѓај да не се (facepalm)? 35+3 сум . Нека истрпи барем уште една недела ...

18. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Мене во консултсција со гинеколог ми беше дозволено Фамосан. Отпрвин ме убедуваа ке помине, ке помине ама си траеше и траше и болката во желудник ме ежеше дури.
    Тоа ми траеше до кај 5тиот месец во оваа бременост.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Ќе биде ајде уште малку :) се отворив од провокациите ама бебе не слезе во родилен канал и затоа царски ме направија. Со лесно.
    @Мариаа. Би се напила фамосан и јас, иначе за напади на жолчка спазмекс ми беше дозволено.

@AlchinovaR1979 не би требало да се, ќе издржи не една недела туку поќе ќе видиш ;)

Јас стандард несоница, само што не ме боли половината и се смирив малку. Последниве дена имам нагони за повраќање и неможам да јадам, ептен малку количински, се измерив преѓе и 1кг во минус сум, се зачудив и малку се уплашив, да не не става и бебето.. Навчер мерена 78кг а бев на сабајле 79кг. Свеки ми вели не ти се гадеше на почетокот сега, и мене ми е чудно, ама изгледа од возбуда е...

На Мариаа. и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Zdravo, 6+ nedeli sum, srcence treba za nekoj den da slusnime fativ stomacen virus vcera popladne, so mnogu povrakanje, sega e podobro.Opasno e?