Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    За бутициве значи немам проблем сите биле фини дури јас викам нема да ме собере а тие пробај пробај срцка :) и стварно мн убави работи сум си купила а кој не се за трудници туку за норнални хехе а иначе ме нервираат дебели жени кои се дупло од мене кога че ми речат :,,леле машалаа ама тиее зголемено мешевоо да не носиш близнаци,,?!:@ па ми викат ќе се тркалкаш до девети ,не јади многу си поправена и сл коментари и најчесто од жени и девојки кои не ми се блуску и што се 120кг у више:@

2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас сеуште си ја носам стаρата облеκа иаκо ми е мешето поρаснато ама тешκо деκа до 9 ќе истеρам таκа хахха. Затоа планиρав фустани да κупам за летово да можам и после бρеменоста да ги носам, од тρудничκа гаρдаρоба имам само едни фаρмеρκи со ластиκ и дρ ништо :)
    инаκу и јас имав таκви κоментаρи на почетоκот κаκо ќе сум станела мечκа и ќе сум се тρκалала, ама сега κога ќе ме видат деκа само мешето е на мене немаат збоρ κажано :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И јас исто си носам лански летни алишта ама пополека си купувам поширочки за да си имам а мн ми е мерак што од овој месец ми се познава убаво мешево :) и знаеш ама ич ич да не се замараш од злите јазици ,уживај си и јас се замарав ама поополека почнав да отрпнувам така да свиркај си и уживај во бременоста бацки до тебе и бебчето во мешето :*

На okcenzi, <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Градите третирајте ги исто како стомакот, мачкајте со крем. Не е пријатно ако испукаат големи стрии, болат. Брадавиците ги мачкав со Пурелан, тоа е 100% ланолин на Медела. Пробав триста фирми, и се тоа ми беше џабе. Во Чаир една сестра ми кажа за Пуреланот, е спасив со него. Инаку, почнав да се мачкам околу седми-осми месец. Сега сум 28-29-та недела, веќе се мачкам. Распукани брадавици се најболната работа на свет, почнете со време! :)

На Bond Girl, Едно Чупе, Kiflicka05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki da ve prasam,jas posleden ciklus mi bese na 17 maj,brenmeba sum mi potvrdi doktorot togas nemav srceva reakcija dali ako idam denes ke ima.? A sonuvav nekoj bezvezeson i mn se plasam,a nikakvi siptomi nemam pls pisete???

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    @rakce89 jas mislam da pocekas uste nekoj den pa idi, sega e uste rano i nema da moze da se vidi, ete do ponedelnik pocekaj i odi. Ti posakuvam mnogu srekja :)

На Kiflicka05 и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zenicki, aj kazete mi mislenje za Dr.Vlatko vo Plodnost-Bitola, zakazav skrining kaj nego i utre zdravje kje odam tamy, prv pat odam kaj niv i ne znam nikoj, koga se javiv sestrata me prasa kaj koj dr.sakam ama jas od kaj znam koi se i mi kaza taa 3 otsabajle pa go stavivme dr.Vlatko.......moze i kaj dr.Tase ama kaj nego veli mn.guzva e pa da ne cekame mnogu iako kje zakazeme.....aj ako znaete pisete iskystva dali objasnuva toj dr.Vlatko, kakov e?? :wasntme:

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    284
    @rakce89 јас и ти сме тука некаде....... мене докторот ми закажа за две недели .... ми рече дека оваа недела се создавал животот и за подобар филинг дојдете за две недели ...., можеш следната недела да идеш.....

На Kiflicka05 и kallias им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кажи кој дукан е тоа да не влегуваме ич :) Јас у ГТЦ долу имав лошо искуство. Арогантна беше продавачката многу и во 3 месец ми дава фармерки (еластични )што личат како за 200 кила човек. Јас одбив да ги пробам и се напна женава да ме убедува, како ќе ме собереле ово оно. Може беа метро широки во половината, не претерувам :D а јас сум слабичка. Друг пат не отидов таму. Сака да ми набие комплекс уште на почеток на бременост хаха.
    Исто ме нервираат кога пробувам труднички пантолони или фармерки, работ каде што се спојува фармерката и ластикот за нагоре, ме сече баш на стомачето и ме притиска, затоа што долу ми е мене мешето. И сеа продавачките ме праат будала у здрав памет, не бе не те сече, така ти се чини. Бог да чува. :@

Инаку, линија негра незнам дали ми се појавила, носам женско, а мислам кај машки бебиња се појавува само. Врска немам, да не тропам глупости :D
    На градите ми се познаат многу вените, Брадавиците ми се потемни и поголеми. И јас сум многу бела. Највероватно индивидуално е, или пак покасно ќе ти се покаже тебе.

На <3 pleza4e <3 и m.i.g им се допаѓа ова.
  10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.812
    И јас носам женско и и мене не ми се познава линија, баш си мислев дека е женско зато немам. Брадавиците ми се иста големина како и претходно само малку потемни, а вени имам големи бидејќи јас уште пред 1 месец испукав во градите :( ама ако секако само мм ги гледа. ... :) претходно ми беа мали а сега се ОГРОМНИ сите ми ги коментираат. П.С почна да клоца женскава пак уште вчера ноќта фала богу

На <3 pleza4e <3, kristina.k и Eli23 им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас исто имав мали, сега пораснаа многу. Си се молам вака и да останат хаха :D

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Дај боже да бидете среќнички и да немате маки со киселини, повраќања...И мене првите 10 недели не ми беше ништо што убаво си јадев си шетав и си уживав во бременоста но маките почнаа после тоа..и тоа маки големи со онесвестувања од повраќања по 3/4 пати на ден...И водата ја повраќав :( Дури после 4ти месец се оправив малку од малку, а сега веќе 33гн сум супер :D Со лесно:inlove:

На Стефани_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mene mi zakaza na 3 juli,rabotata e sto ne mi se ceka do togas mi pisa toj deka denes utre zadutre ke pocne i otcukuvanjeto i veli pocekaj do 3 juli i togas dojdi a stefani da te prasam imas li macnini vo dolniot del od stomakot ,jas osekam poduenost a po priroda sum nevidena panicarka,:)

14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Mene mi zakaza na 3 juli,rabotata e sto ne mi se ceka do togas mi pisa toj deka denes utre zadutre ke pocne i otcukuvanjeto i veli pocekaj do 3 juli i togas dojdi a stefani da te prasam imas li macnini vo dolniot del od stomakot ,jas osekam poduenost a po priroda sum nevidena panicarka,:)

15. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Мене одамна ми се појави линија негра али тоа е индивидуално кај секоја. Иначе пупките убаво е да се мачкаат со ад капки барем еднаш во денот и верувајте ми помага ;) Тријте ги брадавиците со крпа после бањање и мачкајте ги брадавиците. Мој совет и советот кој го послучав од мајка ми и свекрва ми :D

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Мене ми се многу болни брадавиците, зголемени темни и едната како рассечена. Ги мачкам со кокосово масло, а сега ќе барам и некој мек градник да си купам.

18. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Јас земав на NBB градник без корпи и многу е пријатен а и не е скап мислам дека беше околу 300/400 ден. А иначе за брадавиците мачкај ги со ад капки и градите со павлодерм :) Јас тоа практикувам од самиот почеток и немам проблем

На mdenkov, <3 pleza4e <3, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    @rakce89 најдобро е да одиш на 3-ти (баш како што ти кажал д-р). Сега си 6-та недела (кај некои тогаш сеуште нема СА), наредната е подобро, ќе бидеш 7-ма недела. Не паничи, со одење многу рано на контрола можеш само да си направиш непотребен стрес (во случај сеуште да не се слуша срцето, дополнително, а непотребно ќе се растревожиш). Затоа почекај!
    Иначе и јас исто како и @elena.mak градите во првата бременост ги мачкав со Пурелан...и за мене само тој беше спас.
    И да се надоврзам на @eatpraylove90 градите најубаво е да се мачкаат со АД капки во текот на бременоста (мене така ми кажа д-р специјалист за гради, кога бев на ехо). И не само да се мачкаат, туку и да се извлекуваат на надвор (за првата бременост јас имав премногу болни брадавици, тоа беше хорор).
    И на крај...ова со линијата сигурно е индивидуално, ја немав ни за првата бременост (девојче), ниту пак сега (машко) :), а сум веќе на почеток на 30-та недела ;)
    Бакнеж труднички :*

На Bond Girl, m.i.g, Стефани_5 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    На нас во школата за трудници ни рекоа додека се тушираме со кружни движења со сунѓер да поминуваме низ градите, а после туширање да ги мачкаме со мрсни лосиони или масла, така сме ги спремале градите за доење за да бебето полесно фати и да не ти се направат рани. А на мене тој муабет уште од 6 ти месец ми го кажа Проф.Д-р.кој сега е во пензија.

На mdenkov, m.i.g и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.