Мамички вчера што пишав за боледувањето денес се јавив и сестрата ми кажа треба да види со докторката многу денови биле тоа. А боледувањето ми е до 20.08 ама они ми го даваа од 1ви до 31ви. Незнам зошто вака, ми е страв сега да не ми искочи некој проблем
Здраво мамички, јас имам уште 8 дена до термин за породување. Последните неколку денови сум со по 1/2 часа сон и од вчера нозете ми се потечени.... вие како сте?
Sekade mislam vo drzavnite ne praktikuvaat posle carski priroden poragaj, I mene prviot poragaj mi e carski pred 10 godini I Sega pak zdravje ke bide carski, jas pa voopsto ne ni sakam da rizikuvam da probuvam prirodno...
@lackygirl Мајка нека ти е живо и здраво синчето ! Многу радости да ви носи тебе ,на тато и на бато . Полесно и побрзо опоравување! Многу гушкање .
Здраво, 32+3 сум и ме интересира некој дали пиел Nixar таблети за алергија.. ми ги даде докторка која што не ми е матичен доктор него приватно. Ми се јави некој осип на прстите на рацете и измеѓу нив и на нозе исто со чешање што никогаш до сега ми се нема десено.. па не знам дали се безбедни некако страв ми е
Јас сум ист случај, пред 9 години царски и сега повторно ми викаат за со царски, а уште од претходна бременост ми остана желба за природен пораѓај во вода. Тогаш го немаше во мк сега го има само во плодност, но не ми се верува дека би ризикувале
Zenski panika me fakja. Desno dole, kaj sto treba da e destiot jajnik, ispaknatina edna kako dzumka, kako jajce tvrdo. Baegi dole stranicno, kaj slepoto crevo nekade. Mozno li e da e bebeto tolku dole, iako na eho mi rekoa super e gore postaveno. Nemam bolki ama jezivo cudna topka e vekje vtor den po red. Malce sum isplasena. Doktorkata na odmor mi e, na dezuren ne mi se odi. Imala li nekoja slicno neso
Ajde Kako treba taka neka napravat samo da sme zdravi I zivi I nie I na site bebuski bolka ko bolka ke pomine ke se zaboravi..
Значи јас пак со моите нагони за во голема нужда... немам болки, контракции нешто, ништо не ме боли ама многу во веце како да ми се иде. Што да правам? Дајте совет... во понеделникот бев 2 прста отворена, следно сум во петок ме пукаат паники ептен.. дали значи дека се отворам? Ааааааа
мислам дека за нијаса е малечко ама може е касна овулација и реално да е 31 а може едноставно ке биде ситничко бебе може и лошо измерено јас сум породена на 33гн 1900 гр беше бебе ако е се ок тежината не се замарај
https://m.facebook.com/story.php?st...pgNrNoRe5l&id=106097231361884&mibextid=Nif5oz Ова ми има излезено
Мене во 29 недела бебето ми беше 1560 грама, а ова на братучедка ми во 33 недела 1500 грама, затоа малку ме збуни, дали моево е големо бебе или тоа е мало хаха