Луѓе ве молам помогнете... Имам огромни јадежи во нпзете навечер не знам што да правам... Вратот и делот до градите го решив со асо дерм сапунот ама со нозете никако да пројдат...
Mi treeba iskusstvo od poiskusni vcera cel den bev na noze i nekako nnaesnas kako da pocna bolka stranicno kaj jjajnicite i vo dolniot del od stomak ispiv 3 magnezium od 250 mi se posmiri denes pak stranicno tapa bolka, beba konecno a osekam niz denot bez da mi bide raka postavena na stomak, bev na kontrola pon se si e super19+6 denes. Dali samo si pravam paniki, citav tuka mozni se tie lazni kontarkcii mozno e Da e toa ili?
Како сте жени? Одамна не сум ве проверила, па честитки за сите породени, а на другите леснотија до крај! Ај ве молам потсетете ме, кога се правеа последни брисеви? Исто, тие што бевте со закажана цезареа во Плодност, дали ви прифатија крвна група и инфективен скрининг да си носите или мора таму дента пред операцијата да ви направат? Претходниот пат бев со итен царски, крвна група си носев а инфективен не ми направија, па не знам дали да се мачам да земам упат за државно.
Јас сум 18та недела. Си била физички поактивна, знае да се јави болка до тоа. И мене кога ќе ме заболи во тој дел кај бешиката знам дека ми е од физичка преоптовареност. Бидејќи ги прекинав утрогестаните сега се префрлив на магнезиум 400 кеси и супер ми се, по 1 на ден. Многу се 3 магнезиуми. Мене ми помагаат за болка. Кога ќе сетам дека имам таква болка се што работам оставам и во ,,лер,, се ставам
Ti blagodaram denes ne e nis vo sporedba so vcera imav mn pogolema nelagodnost inaku moram apcinja oti od magnezium direkt mn mi se gade a ovie se poslabi zatoa 2 piev od 250 se
Прифаќаат брисеви, крвна група и инфективен скрининг правени на државно, макар што можиш да си ја носиш крвната група кај нив шо си ја правела за претходното породување. Брисеви од 34та.
Мајки незнам дали во вистинскава тема прашувам ама сепак се Труднички муабети Дали некој има искуство со Слаѓана Симеонова на ГАК? Многу се мислам помеѓу ГАК и Чаир…. Патолошката ми ја води докторкава и е супер, но некако ГАК како болница и услуга ми е катастрофална за разлика од Чаир.. Ве молам за искуства и мислења ❣️
Е ова ме интересираше, зашто имам таму анестезиолошки картон од лапаро и царски, па има тука и документи. Крвната група не знам дали ми ја вратија, баш ќе разбарам. Фала ви многу.
Во секој. Никаков однос кон пациентите (освен доктори) се однесуваат како да си им згрешил којзнае што, одговараат дрско на поставено прашање. Со првото се имам породено на ГАК и мн лошо искуство, со второто во Чаир одлично поминав. Пак би одела Чаир без размислување, но некако тука ми ја пофалија многу докторкава а и јас сум задоволна од неа + најдов дополнителни врски… и се мислам искрено..
Штом имаш и дополнително....не се секирај Јас првиот пат не бев нешто најмногу задоволна,но вториов пат навистина сум задоволна од вработените во родилна. Фини беа сите,со совети,поддршка. Кај бебињата на оддел е општо познато дека се на лева нога станати,ама па во родилна е најбитниот момент. Едит: Симеонова беше дежурна кога лежев во родилна,фина ми се виде жената.
Уште ништооо... лажни контракции. Заспав вчера и така сфатив хаха утре сум на цтг и преглед, па ќе видиме. Ама еве денес пак со тие нагони за во веце
Дали кога сте имале тврда столица, после одење во тоалет сте крвареле вагинално? Ми се случи пред една недела бев на преглед, бебе во ред, цервикс долг затворен, не можеше да види никаков проблем. Денеска пак, и звонев на докторката ми рече да одам утре да ми го прегледа цервиксот, кажа можеби е од него. Јас веќе душа немам, секој ден ми се случува нештп различно што ме вади од памет, а ако земам да гуглам уште повеќе испаничувам од сите дијагнози што ќе ги прочитам. Навистина сум веќе психички падната не можам ама баш ич да се израдувам на бременоста како што треба
Decki za kleksan dali e priznat izvestaj od ginekolog na klinika? I dali moze da gi kupam istiot den so izvestaj, ili da cekam utre?
Дали извештајот е од специјалист гинеколог? ( незнам дали има други таму) и дали на извештајот има со бројка колку треба да примаш клексани?, ако е да онда можеш уште денес да си купиш.
Извештајот не ти треба кога ќе ги купуваш, а признаен ти е доколку ги рефундираш. Слободно земи си уште денес