Сабајлево испратив дете во градинка. Дотерано,со торта,па дури и фризура ми побара да му напраам. Фраер да бил.. И го гледам како излегуваат низ врата со татко му. Полни 4... Се присетив колку тешка бременост имав со него и си се изнаплакав.. изнагледав слики од бебе,зошто добар период ми е низ магла од тогаш.. Сега веќе 5ти месец ми летна времето и со оваа бременост..иако ми е многу поразлична од првата и полесна.. Ех хормони ... ќе ме дрмаат до крај јако
Жени тие што рефундирате клексани во барањето клексан е лек во примарна здраствена заштита или лек од болничка листа,не знам кое да го штиклирам а или б?
Не знам дали е за паничење, малово ме удри со нога во стомак ноќва во спиење. Не знам точно што како ама осетив во моментот болка, потоа веќе ништо како да не било. Доктор ми има кажано ако нема крварење или неподнослива болка не е ништо страшно, ама сепак...се надевам во ред се бебињата
Несакам да кажам ама морам ТИ РЕКОВ многу ама многу ми е мило сега малце се опушти и полека спремај торбица на се израдував ко за сестра браво мајка
Ако ти е за утеха мене ме секој ден мава колку и да се бранам некогаш е побрз од мене и фала Богу до сега се е во ред...
Па не е од анусот, бидејќи потоа исцедокот ми беше како сукрвица, затоа ме фати паника, сега ќе одам на лекар да видам што ќе ми кажат.
Знам дека отоците се нормална и вообичаена појава во бременост, ама може ли и да значат дека нешто не е во ред? 23та недела сум од денес,некако се осеќам ко многу рано да почнаа ама веќе 10тина дена приметувам отоци на нозете особено, а синојќа десната нога ми беше цела како деформирана. Глужд не се познаваше, ко да ја имам исчашено па отекла од повреда.... Освен што од жештиниве се појавуваат, од што друго? Работата ме врзува 90%од времето за столче, ама 40мин идење и враќање од работа одам пешки и после работа по дома со обврски или ќе излезам негде да прошетам, па страв ми е и да не се преоптеретувам премногу па да си направам беља...
Јас си бев денес на цтг и преглед.. уште сум два прста отворена... мирно цтг, нема болки и тоа е Чекаме до понеделник, па ќе видиме тогаш ќе сум 40та полна
Нозете ти висат надоле затоа и ти отркуваат. Јас седнав 1 маица да испеглам нозете бумбар во сандали едвај ги напикав. треба да ти се на повисоко нозете.
И јас имав ваква ситуација во 14 недела. Со тоа што детето мое е 27 кила. Бев на доктор, ми рече нема ништо, треба не знам колку силен удар за да се случи нешто лошо што од дете е скоро невозможно да биде случај.
Мене ми рипна на стомак ако ти е за утеха, се сопна и падна врз стомак преплакав ама се беше добро за среќа и тоа мали 17кг е рачунај така да без гајле. Стомакот е кожа, сало, мускули, матка па водењак па бебе. Рачунај дека треба не знам што да се случи за да нешто му бидне. Само магнезиум пиј и ќе биде се во ред
низок имам секогаш почнав на работа да користам онакво за под биро за нозе, ќе видам што ќе биде.. работата е што голем дел од денот сум на нозе, демек да сум активна ама изгледа тоа ми прави проблем сега за отоци
Нека ти е здраво и живо и од Бога благословено. Јас од синоќа имам болки на 30 мин и ми траат отприлика 30 секунди.. а водењскот сеуште ми нема пукнато
Bi sakala da prasam od nekoja majka sto ima iskustvo za patuvanje vo prvata tretina od bremenosta. Jas sum 10 nedela, no bi trebalo da odam vo Turcija po rabota i so avtobus. Dali bi imalo nekakov rizik?
Jas patuvav vo 14 nedela, normalno po preporaka na doktor, no ne bi patuvala so kola ili avtobus uste ednas. Za nisto drugo ama sedenje vo ista pozicija dolgo vreme (kaj mene bese 6 saati pat) , mi bese mnogu macno. Plus doktorot ni kaza sekoj saat pauza sa napravime zaradi cirkulacija na krvta, toa so avtobus ne mozes.