Мајки, почна да ме боли кај папокот, дали од надвор или внатре знам поточно,кога се мачкав со маслото против стрии по допир ме боли како притисок но не нонстоп. Стварно многу ми е непријатно. Е сега сум во мисла што е проблемот, дали е нормално? Бидејќи прва ми е, а и 31+3
Здраво женски, потребна ми е консултација. Останав бремена после missed abortus, сега сум 6+3. Но и оваа бременост не е ко што треба зошто на прегледот што го направив во четвртокот имаше само сакус без плод. Бев во Систина кај Сарџовски. Не ми даде голема надеж, рече тешко, до сега би требало бар да има нешто. Ми закажа за понеделник уште една контрола па ќе сме одлучеле тогаш сигурно што да правиме ако пак нема ништо. Но, сега одам во тоалет и гледам малку баш кафеав исцедок. Дали сум почнала сама да се чистам или што би можело да биде? Дали да алармирам или да почекам, зошто секако веќе имам закажано преглед сабајле во понеделник. Ако испадне дефинитивно по втор пат неуспешна ќе правам детални испитувања. Со првата плодот престана да се развива во 6 недела, а со оваа воопшто и го нема. Благодарам за одговорите.
Штом си имала мисед најверојатно се работи за тромбофилија. Здравје ако испадне се во ред и ти продолжи бременоста со уреден тек добро, но доколку се случи непосакуваното ќе си земеш од матичен гинеколог упат и ќе си испиташ мутации за тромбофилија, афа, ана, лупус. И ќе видиш во што е маката. Исѕо и јас бев како тебе 6та недела има срцева акција 6+2 престаната и Сарџовски виде како мал оток околу срцето и правев испитувања и плодот беше пратен на испитување но не најдоа аномалија. Кај добар доктор си што е најбитно.
Jas kaj 18 pocnav da osekam bolka okolu papok prasav mi rekoa normalno e se siri koza matka i se po red
Мешиња бремена сум 26+.Префатив стомачен вирус со повраќање и пролив. Целата сум испаничена, кажете што треба да се напијам.
Medicinski jaglen smees, i jas imav nekoj problem i bas citav i prasav doktor. I probiotik. Hidriraj se mnogu tecnosti i elektroliti. Ako mnogu gubis tecnosti, ne e loso i nekoja infuzija da ti vklucat, odma ke te krene
Devojcinja, kako gi menaxhirate bolkite od grcevi na noga? Sekoja nokj na spienje mi se desava. Pijam dva pati na den magnesium vekje eden mesec, ne pomaga. Zasto doaga do grc?
Јас имав пред некој ден,ми помогна пробиотик-линекс форте и електролити за еден ден поминува.Утредента бев како ништо да не било.
Купи си магнезиум гел и мачкај пред спиење. Мене само тоа ме спаси. Грчевите се појавуваат од повеќе причини . (многу или малку движење , многу или малку седење и др.)
Devojki, od koja nedela ste go osetile bebeto? Kako da gi prepoznam tie prvite dvizenja? 14+5 sum, prv pat bremena pa si velam dali ke gi razlikuvam.
Со првото во 18та недела, а сега со второто во 16та. Движењето буквално е движење во стомакот, да објаснам како риба да плива со допир може и да осетиш. Ама штом ти е прва бременост подоцна ќе почувствуваш.
Јас од 18та.. прво како балончиња со гас да пукаа под кожата, потоа баш како некое движење ако се фокусираш и на стомакот ќе го видиш мене ми личи како бран под површината на водата кога проаѓа рано е уште
Не се секирај јас фатив стомачен 8ма недела ко бев, јаглен пробиотик и ако се осеќаш омалаксано инфузија викни дома нека ти стават. Јас зашто сум голем паничар, од вечерта почнав со прилив и повраќање ама на секои 15 мин до сабајлето веќе бев дехидрирана, викнав од неуромедика брза помош ми ставија две инфузии и ко нова бев. Толку еден ден трае. Со лесно
Zegin kupiv pred nekoj den, a i Anifarm gi imaa na akcija. @Besbes24 Vo 18ta pocnav da cuvstvuvam, mislam rano ti e stom si 14ta. Zenski skrining vtor, koja nedela se pravi? Nekoi vikaat 20ta, nekoi mi vikaat 24ta pravele....
@Kolumna јас сум задоволна од кремава откако ја користам дали еднаш,два пати ме фати грч во спиење, ми помогна и за ишијасот. На акција е во еурофарм мислам до крај на месецов.