Здраво на сите, ве молам за совет и ако може да споделете искуство... Дали некоја од вас се соочила со Urticaria graviditarum во текот на брменоста... Сстанува збор за бели точки кои се јавуваат на дланките и до лактиците и на стапалата до колената... Ве молам за совет, третман било што... На преглед сум дури петок... Фала однапред
31ва полна за некој ден, денес ме разбудија болки доле лево кај јајник, јакички, осечам бебе клоца ко да ми ровари таму доле. Шо се не пробав ќе поминат пак ќе се вратат дали е нерв не знам... Варираат од кај кук до над срамна коска, дали бебе е таму набутано не знам. Еве уште осеќам болка. Порано на десно беше со главчето доле осеќав мала болка и ми се кочеше десна нога, сега на лево само болка....некој искуство? На преглед имам закажано за два дена
Iskreno neznam dali toa sto go cuvtsvuvam se stvarno dvinzenja na beba ili samo gasovi do pred nekoj den se na leva strana kako nekoj blag udar osekav posle rabota ko odmaram, denes nekade pod papok ama malku podole i cela den mislam nemav nisto oseteno? Kaj 20 nedela samk jas ne mozam da razlicam dvizenje i se tolku malku ili?
I jas prvo mislev se crevata, ama e beba verojatno. Zavisi kaj e postelkata, nekoi povekje nekoi pomalce cuvstvuvaat...nekoi porano, nekoi podocna
Prvicno mi kazaa na preden bar jas taka razbrav ispadna na zaden zid postelka e sega kolku pati go osekase da se dvizi ili nema pravilo vo ovoj period
Многу малце се осеќаат во таа недела да кажеме сабајле ќе мрдне може малце и вечерта. Т. е. они пливаат внатре ама уште не се толку големи за да се осеќа. Еве јас сум 25та сега и скока буквално некогаш и ме боли пред некој ден се случи така да ми рипне од доле нагоре за секунда здив немав. Почекај уште некоја недела па нема да спиеш до ниедно време
Da bas toj period moze da go osetam sabajle i navacer ili ako ne spijam cvrto vo tekot na nokta, ako neka si igrae bar znam se e ok sega koga i da mu kazam na soprugot deka nesto mrtka bebo ke go smema
Ти благодарам миличка ептен Толку еден ден трае, се осеќаш како воз да те прегазил. Неможев од кревет да станам. Но, фала му на Бога денес сум подобра.
Nema pravilo, nekoi denovi ic ako sum aktivna, odam na rabota setam, nekoi denovi doma koga sum i lezam po cel den, go osekjam povekje. Rano e, kako sto kaza clenkata ima da go osekjame ehee ke lupa ke kloca Inace i koga jas go cuvstvuvam, na maz mi mu zemam i stavam raka, i togas ne mrda veke On mi vika ti go osekjas povekje posto e vnatre vo tebe.
Здраво Тие што сте Rh negativ и правите cumbsov тест на трансфузиологија,за колку време има резултати,правев минатата среда ама баш не ја разбрав сестрата кога ке има рез
Jas sum Rh- , no ne mi spomnale za ovoj test. Sekogas se pravi ako si Rh- ?? Isto taka da prasam i Torch dali se pravi i koga? Maticnava niso ne mi kazuva, za skrien sekjer drugarka mi kaza 24 nedela, toa samo znam.
Прво се прави тестот па се боцка инекцијата,27-28 недела А torch правев многу порано не ми текнува точно во која недела
Od vcera imam nekakvi bolki od desna strana dolu skoro kaj preponite. Minlivi se ne se postojani traat po nekolku sekundi. Pred da ostanam bremena mi najdoja i kamce malecko. Mozno da e od toa ili da si odam na doktor? 14+6 sum.