Nesto da vi kazam: Pred dva dena bev vo skrining kaj dr Simonida vo Remedika. Nemam zborovi da opisam kolku ubava doktorka bese. Vo celo moe 5 godini patestvie so sterilitet, imam pominato doktori i doktori. Ama mi bese prv pat sto 1 saat pregled, jas nemav potreba za nikakvi prasanja. Imase tolku ubav odnos so pacientive, tolku kulturna, zborese tolku pozitivno i sve sakase da ti raskazi na laicki nacin za da nemas potreba da bides medicinsko lice pa da gi razberas kako funksionirat organite na bebeto vo tie nedeli. Mnogu premnogu e toplo preporacana od mojata strana.
Честитки Лили да е живо и здраво лавчето, да ве радува цел живот и јас влегов во темава да видам до кај си
Со @baby 5 баш правевме муабет во другата група за ова хаха.и јас сум со второ машко и маж ми сакаше само две деца ама сега сака и трето, да си ја пробаме среќата за женско. И јас сакам трето, не заради пол, отсекогаш три сум сакала ама исто сакам второто и третото да се мала разлика, идеално би ми било помеѓу година ипол и две. За да ги пораснам наеднаш и да живнам после и јас. Свесна сум дека ќе е тешко ама тоа е. Синот ми е 3+, ќе биде скоро 4 кога ќе се породам, така што он веќе оди накај голем само да биде де ок до крај па следна година ќе му ја мислам
Zdravo.Jas sum 23 gn i 2dena,pred edna nedela na skrinigot mi rekoa deka postelkata mi e na preden zid...e sega dali e normalno seuste da ne go osekam bebeto,iako mi rekoa deka odg na 22 i 2 dena ,edna nedela e pomalo...jas seuste samo osekam kako crevata da mi krokorat kako meurcinja i na momenti kako muskul da mu odripnuva ...dali e toa normalno zatoa sto veke me zagrizuva a termin imam za dve nedeli.
Па тоа што осеќаш како меурчиња или како мускул да ти подрипнува всушност е бебето така се осеќа во почеток а да и нормално е ако е на преден зид постелката да го осеќаш по нежно затоа што е бебето па постелката па предниот дел од стомакот значи му доаѓа како изолација измеѓу па послабо се осеќа незнам дали добро ти објаснив
Da ti blagodaram,samo znaes prvo mi e i za se krevam panika,a moze i mn retko go osekam zatoa sto na rabota sum non stop vo dvizenje a i doma .... a edvaj cekam..
Јас сум 25 недела , постелката ми е на преден зид исто па го осеќам бебето многу нежно . Некогаш знае да клоцне посилно ама претежно го осеќам нежно доле под папокот. Исто така некогаш е поактивно некогаш не и мене ми е прва бременост и цела сум во прашалници . Ама не се секирај тоа што го осеќаш е бебчето уствари.
Devojki I tuka ke prasam, se mislam megu ovije dve kolicki I bas sum vo dilema koja da ja zemam, pa Ako moze vasi iskustva koja e podobra
Ние ја имаме Maxi Cozy Zelia (ама друг модел, Maxi Cozy Zelia3). Иста ми изгледа, само оваа изгледа е понов модел. Ние сме многу задоволни, лесна е, се мести лесно, убава е на изглед, стабилна.. Нема да згрешиш со Maxi Cozy дефинитивно
Golemoto ti e taman uste ako e poslusno i da ti pomaga super. Moeto bese 4, 5 g i mnigu golema prednost e koga imame edno pogolemo i taka e polesno i za 3 to mala razlika bideki veke golemoto e golemo i mozi i da pomaga i da gi igra. Zdravje ti koja nedela si sega?
@Dzulija* Мерак ми е кога ве слушам дека сакате трето јас искрено несакав беше несакајки или како што јас викам "испушти ми се" ама јас многу поминав за да имам деца и немам душа да го убијам... Еднаш една колешка ми беше рекла еее ја сум најбогата на свет имам три златни деца и стварно така било @Dzulija*
15та скоро. Имам за веслање хаха. Не ми е нешто мирен големиот ама сеа тоа е, се надевам ќе биде она, една мајка не раѓа две исти деца и дека второто ќе ми биде бајче па ќе сакам одма трето
Точно е тоа две исти не се мене па второто до 3 месеци плачеше со стомачето а првото никаква мака, и второто не застанува се качува секаде, игра. Сега со 3 тото ќе видиме. Инаку велиш не е баш мирно, дете како дете но и ти и сопругот кажувајте му пример да ти крева нешто од земи да не се наведнуваш па после оди фрли нешто па фали го како без него не можиш инаку ништо д анаправиш и така децата се учат да помагаат и се кевој што се важни. И така ние му зборувавне па мене се ми збираше од по земи кога бев со второто бремена и ми велеше после немој ти мамо јас ќе збирам и после кога се роди и до сега уште ми фрла памперси ми носи, правосмукалка ми носи го игра братму го пази, се не знаеш какво олеснување
Мене душо сите околу негативно од родителите ќе почнам, леле ќе видиш душата ќе ти излези, тешко, мачно..... Јас се фокусирам на убавите работи а знам свесна сум дека нема да биде лесно посебно видеќи големото почнува прваче.... Еднаш една жена со 3 деца вели леле колку ми е мило што ќе имате трето не знајш колку е убаво вели, второто со 3 тото заедно ќе растат ќе играат големото големо и кога ќе пораснат убавини.... И велам леле колку подруго позитивно од некој да слушниш и ми вели а зошто па што не е тешко во животот за се треба да се трудиш и се е тешко а ова е тешко но ја исполнува душата
Зависи кој што очекува од животот за некои и со 1 дете вимаат ау колку тешко е ни на второ не одат зошто има одредени работи што се скратуваат, што финансиски што од своја воља, некои сакаат детето да им порасне и да продолжат да шетаат, но некои родители си се задоволни и ги исполнува шетањето во природа, се што се прави со семејството дури и ситниците. Затоа не треба даму се збори на другиот како е зошто не знае дома како функционира семејството и што им е приоритет Да не кажам на некои и без деца им е тешко за тоа што постојат.
Апсолутно така е дека не треба ништо на никого да му се наметнува така е секој различно си замислува и различни нешта не исполнуваат. Па и не треба стравовите и негативностите да ги префрлаат мене неубаво ми влијаеше и од блискиве кога така ќе ми зборуваа и дури и ми беше страм да кажам на други дека бремена од такви реакции.
Јас пак ќе кажам врзан си за дете до 10 години да кажам, после тоа ниту те ферма ниту ништо надвор по цел ден со другари/другарки ќе се дружат и тоа е тоа пак ќе имаш време и за себе. Но тешко е и со 1 дете ако гледаме ако едниот виси по кафани, не помага низ дома за дете, па и се прави дека работи прекувремено само дома да не е. Се додека има меѓусебно разбирање и 10 деца да имаш лесно ќе ти биде
Јас те потполно разбирам, иста бев само што ја имам целата поддршка од моите блиски дури мајками плачеше ми вели немој ќерко три деца не се многу на мајка немој и ти како мене да ја направиш истата грешка (се чистела после мене) ама многу ми беше глупо да кажувам дека сум трудна но не сум во мк па тука и е се нормално а од мк знаат тие што треба така да веќе ми е се исто кој што рекол само да сме живи и здрави