Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Да веќе и јас ми помина со убаво глава крената си кажувам дека уште едно така сне решиле и ние така сакаме.
    И добро ако за некој е грешка или за некој е тешко не значи тебе дека така ќе ти биди но тоа е дома со мажот да биде како што треба.

baby 5 likes this.
  2. MinnieM

MinnieM Популарен член

И јас за првото отидов во 13:30 се породив во 16:25 :D сега за второто ќе видиме :lol:
    Честитки мајка, да е живо и здраво:)

*Milicka*, Dzulija*, Lili90 and 2 others like this.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Живо, здраво и од Бога благословено да е. ❤️
    Поскоро опоравување мама.

Lili90 likes this.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Dali e normalno da otekuvaat nozete od 15 nedela? Veke pocnaja mn navecer ako stojam podolgo.

5. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

@Lili90 Честитки мајка, живо и здраво да е лавчето . Многу радости да ви носи ! Тебе ти посакувам брзо опоравување. :hug:

Lili90 likes this.
  6. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Jas sama si stvaram paniki ama aj ds si prasam prednekolku dena ja osekav na levo kaj papok a sega nekako mn podole oti taka na sredina kaj papok ama podole negde nad besika pojma nemam kako da objasnam ni jas i kako se gleda toa kade go nosis bebeto podolu pogore ima li vrska ili

7. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Da si se pozalam. Bebevo mi e tolku visoko so mislam niz usta ke mi izlezit. Pred nekolku godini vadev zolcka i na mestoto kaj sto ima kako metalni heftalki vo mene za zolcnite patista me otepa mavanje. Ama izgorev od bolka. Ovie 2-3 dena veke mi se vistina teski. Energija ic, tromava se osekam, meslak golem, se me nervira, mi doaga da istepam nekoj po doma. Gorestinava dopolniteno otwznuva situacija Vo zgrada ziveam bez lift koga ke treba skali da kacam mi se temni, posle 5 min se sozezam. Imace 34+5 ama odvaj cekam da se porodam

8. Beunique555

Beunique555 Активен член

Na 21va nedela pravev skrining, koga trrba sleden pat da odam na kontrola?

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

До сега на колку одевте? Продолжувате исто ако сте оделе на 2 недели тогаш за 2 ако сте оделе на 4 и немате никакви компликации и проблеми, тогаш на 4.

10. Lili90

Lili90 Истакнат член

Точно две годинки :)

sani99 likes this.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Првата бременост ми беше со постелка на преден ѕид, не се сеќавам точно ама мислам дека бев околи 24 недели кога првпат почувствував како мрда бебето. Нормално е тоа, и за големината една недела не е ништо страшно да има разлика.

12. malecko5

malecko5 Популарен член

Мајки на две или повеќе дечиња како ги поминавте деновите во болница после пораѓај без првото дете? Јас со првото дете сум премногу поврзана, ниту една ноќ немаме спиено одвоени.. Сега сум со второ бремена 11 гн и уште од сега мислам како ли ќе издржам без него :(

IRBBB and Dzulija* like this.
  13. baby 5

baby 5 Популарен член

Иста бев и јас не бев двоена од синот ни ден ама за чудо многу добро минавме јас не дозволив да дојде во болница на камера се гледавме ми раскажуваше колку балони надувал за братчето за мене каков букет ќе ми донел и брзо мина времето верувај дека кога дојде времето и самите деца се прилагодуваат и до ден денес се многу сакаат:* со лесно

malecko5, IRBBB and Dzulija* like this.
  14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Мешенца искуство за протеински шејкови во бременост,дали ги користите?

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас сум најпресно, денес 8 дена прави бебе, мислев мн тешко ќе ми е ама не ми беше искрено, се гледавме на камера добар беше, ама нон стоп сите по газот да му одат, дојдоа да ме видат петокот, средата породена, излегов в ходник и се изгушкавме, поседав 10тина мин и заминаа, немаше плачки. Потоа саботата дојдоја да не земат, балон му носеше, насмеан беше, го баци бебето, малку збунет беше ама супер помина. Е сега дома има љубомора ама и го гали и бацува братчето. Иначе е 4г и 8м.

Slonce91, Spidy, malecko5 and 3 others like this.
  16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Јас ја имам maxi cosi zelia од првото и боље количка нема! Сега еве ќе ја перам за второво. Значи тој момент од количка со два потеза во корпа нема подобро. До голема малава а и се приспиеше од количка за 2 сек корпа правев и си спиеше до 2 години така. Дека е две во едно е мн практична. Искрено она посебно корпа плус поише гужва ти праи немаш кај да чуваш и после 6 мес корпата треба да ја баталиш. Вака нон стоп со тебе си имаш количка нормална за од 6+ и корпа за кога ќе му се спие на бебето. Многу е лесна за склопување и за возење. Топло препорачувам

IRBBB and deniz333 like this.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Ајде уште малце имаш се ќе помине :inlove: И јас сум огромна, жешко ми е, тешко ми е со малава дома клекни стани, ја носам мн ниско набиено главче надоле болки еден тон. Што болки доле, што киселини и кичма ме утепа... Ама 31ва недела сум си викам уште 5 па 36та полна и ќе се дише полесно. Некако вторава бременост брзо ми летна... Криво ми е не отидовме да се побањаме за малава ама си викам уште малце сестричка ќе си добие па наредно лето здравје боже ќе надокнадиме. Сега правам место за бебушка у фиокар, ќе средувам алишта, перам количка транспортер и ќе си летне време. Фокусирај се на убави работи. И јас осеќам болка што кај жолчка горе па лево па папок пржи абе сегде...

mcokolada, H.VAGA and AlchinovaR1979 like this.
  18. deniz333

deniz333 Популарен член

Jas denes bev I gi gledav I dvete, iskreno joie poveke mi se dopadna poradi toa sto I'ma poudobno sportsko sediste sto se pravi I vo lezecka I polulezecka polozba, vaka mnogu lesna mi se vide I za sobiranje ne faka mnogu prostor, mislam deka I maxi Cosi e isto vo toj del ama presudno mi bese sto korpata se pravi sportsko sediste a toa mi bese nekako mn plitko I neudobno taka mi deluvase baram na izgled... Joie ja poracav

*Milicka* likes this.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

имало некоја кај што плодот лежи карлично ?
    кога се сврте бебето нормално?

20. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Cestitki, mnogu da ve raduva!!!

Lili90 likes this.