Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Dur da pomini porojgajot e mn mislacka. Ti si se olesnila i fala mu na boga se vo red e. Za prvata bremenost bev mn relaksirana...prvo pomlada bev 10 god ne mislev mn. Sega eden kup scenarija vo glava. Plus prvoto iskustvo mi bese mn traumatsko zosto izlegoja nekoj komplikacii so bebe..Ama se trudam da mislam pozitivno. Vo koja nedela tebe ti go zakazaa carskiot. Sto si mislese dodeka bese pod anestezija za da ne krevas paniki za da si smirena? Nekoj segariv nesto dan smees da se napijas?

lackygirl likes this.
  2. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Osobeno taa nedela i jas imav mn maka so kicma. Posebno ako se iznarabotev, a toa mi se slicvese cesto. Mene mi pomagase odmor den dva posle toa. Da si lezis poveke. Ako imas mn maka napij se i paracetamol.

*Milicka* likes this.
  3. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Pred da meris pritisok da miruvas 10 minuti, posle da meris. I na dvete race izmeri. Na desnata e sekogas povisok, kako relevanten se zema toj od levata. Razlikata megu dvete race ne treba da e poveke od 10mg/ zivin stolb

*Milicka* and IRBBB like this.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Па со првото и јас така од природно пораѓање со провокација се заврши царски и бев преплашена, се изгубив внатре, под анестезија ама неможев да дишам изгледа од паника.
    Сега 38+2 беше закажан и како што се ближеше се потешко, несоница имав тешка, станував ноќе и седев, таму кога појдов (Битола државна) се по ред, прием, клизма, (плус дома сама си имав ставено) 2 инфузии ми истекоа потоа катетер и во 9 без нешто в сала, страв имав се дури не седнав на масата за операција, ко седнав си реков самата диши само диши и се смирив со дишење буквално, и се си почна не испаничив, слушав што зборуваа, анестезиологот беше предобра истата од првиот царски, ме галеше, ми зборуваше, ме ладеше на чело со газа и вода, при крајот со памуче вода ми даде да се напијам. Незнам од каде сила ми дојде, супер помина, верувај ќе најдеш сила, само треба да веруваш на докторот, јас бев со истата докторка и анестезиолог за 2та царски, се смени само вториот доктор, бидејќи се 2ца гинеколози нели и анестезиологот ми беше најбитно да е истиот. Само верба во тимот најбитно, тој ден 5 царски имаше, сите поминаа супер.

baby 5, *Milicka* and AlchinovaR1979 like this.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

На строго мирување сум мила, лежам цело време. Ист ми беше и на левата и на десната рака, еве и сега пак ми е повисок 135/90.

AlchinovaR1979 and sani99 like this.
  6. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Мајка пробај напиј се малку лимон со вода и една таблета витамин Ц . И колку што можеш повеќе течности , одма ќе спадне.
    Јас два пати имав висок притисок 140/100 и 150/90 од преголем (потсвесен) стрес и само тоа ми помогна . Мери притисок неколку дена по ред и ако е висок,не дај боже , најдобро е да се консултираш со доктор.

*Milicka* and IRBBB like this.
  7. jelo

jelo Популарен член

Се сврти во 36-та недела до тогаш беше карлично. Се породив 37ма недела на крај.

SunnyGirl2 and AlchinovaR1979 like this.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мерам на 2ч и запишувам, ќе му пуштам вечер на докторот да видам што ќе кажи.
    Инцидентно изгледа ми се крева, не ми е јасно од што и на следно мерење ми е нормален без ништо да земам. Е додуша магнезиум земам, а тој го спушта притисокот, не знам.
    Ќе видам вечер гинекологот шо ќе кажи.

Фала ви на сите. :hug:

9. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Ме утеши малце.. спиев убаво вчера и сабајле без болка станав. Ама штом се раздвижив малце по малава одма ме фати пак кичма ама од лева страна само позади јака болка аман веќе... Ништо ќе одмарам денес цел ден .. едно време си реков да не се отварам нешто паники ми почнаа... Земав магнезиум гел па ќе мачкам... Ајде ситно броиш ти сеа како се осеќаш??

10. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Здраво дали има некој нарачано од странава конкретно за странициве за креветче дали се океј памучни ?
    Или предлог од каде имате земено ? :inlove:

Attached Files:

11. angel@

angel@ Истакнат член

Воопшто не е мала седиштето има доста опции за спуштање. Уште ја немам користено ама ми делува квалитетно и практично, има доста опции за подесување на седиштето. Јас ја купив Balios S Lux (Lux мислам дека се разликува само по материјалот, подобар материјал е од Balios s)заедно со транспортер Cloud Z2 и со него планирам да ја користам првите месеци. Во однос на пр на Melio (околу 6кг), Balios e поголема и потешка количка (11 кг). Ако имате лифт и не ви е пресудно да е лесна количката, ја препорачувам

Kolumna and Mihaela123456 like this.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Каде се на попуст пре-мама дуо 1+1?

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Joanna28 likes this.
  14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ист термин ќе да имаме... мене ништо не ми е спремно :(

15. Limeta

Limeta Истакнат член

Здраво, дали смее чај од брусница да се пие во бременост? Вчера покажа зголемени леукоцити во урина, и поради болка во појасот и долен дел на грбот ми пиша докторката антибиотик, еднократно го испив, гранулат што се раствора во вода. Денес почесто ми се оди во вц валјда е некое дејство од лекот за да се исчисти ако има нешто.
    Инаку цервикс како и на секоја контрола ми мереше во ред е.
    Дали е тоа воспаление на бешика и како можам плус во домашни услови да го третирам, ете антибиотикот го испив. Фала

16. Isabel

Isabel Популарен член

Може, само гледај да е чиста брусница илк брусница со јаболко, да нема хибискус. Од роза канина знам е брусница со јаболко. Или купи си само сушена брусница и вари си.

Limeta, Fenix05 and Mihaela123456 like this.
  17. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Mora da si se podrzuvame i tesime ovde zosto samo nie mojme da si se svatime, na drug i da mu se zalis uste dosaden ke mu si. Probaj ako imas koj da ja cuva kerkickata pustija na den dva na cuvanje. Ti zemi kniga pusti muzika i uzivaj. Ili nekoe filmce pozitivno. I najvazno pojke horizontala. Vo red e se boli kicmata od tezinata na stomakot. Jas od maka nekogas ne mozam i da spijam. Kaj mene poslednava nedela teska. Prv pat vaka se osekam vo ovaa bremenost. Pred da ostanam trudna imav anksioznost bev na terapija. Naednas se prekinav koga razbrav deka ke imam bebe. Poslednava nedela vrtoglavici, tahikardija, oteznatost vo disenje, iznemostenost..bebe pritiska sekade, stomak ogromen.plus iselenici iznadojdeni periodov i sekoj den ili so gosti ili cestoj po kafani. Mene maka eptem a treba uste muabeti so sati sa tepas. Dr i mn vazno se najavi mojata ' omilena' svekrvica deka ke dojdi na gosti, da si posedela nekolku dena. Taa tolku mi ja rasipuva atmosverata vo domot i mi siri negativna energija. I sega psihicki se podgotvuvam za nejzinata poseta. Ke si dojdi pak i koga ke se porodam. Posetata izgleda vaka. Gi kreva nozete na krevet zema dalinsko i cel den ima pobaruvanja. Sakam kafe voda hrana itn...I komentari za se.Pomos nema, nikakva. Uste pred mesec i pol me terase plinska boca da sum i krevala od 12 kg Veselo.
    Narednava nedela ke odam da zakazam datum za porajgaj. Mi ostanaa okolu 3 nedeli. Denes 35+1. Ke treba i anesteziolog da me vidi, brisevi ctg...Aj so lesno na site. Se ke pomini. Samo hormoni vo plafon, fizicki tesko i da begaat tie odokolu podaleku od nas dan dobie nekoj kotek :)

lackygirl, Joanna28 and *Milicka* like this.
  18. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Koga si ti za rajganje? Do kaj si? Prirodno ili carski? Ili kako ke ispadni taka?

19. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Mislam deka i samoto metenje e stres. Za holter da iznosis prasa?

20. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Fala ti mn na sovetot. Me smiri malku

lackygirl likes this.