Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.848
    Допаѓања:
    182.918
    На фб најди ја Марија ја има страната Sleep&Dreams се вика
    Преубави матерјали има памук
    Фина и корекна е
    постелнини гнезда ...разгледај

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Офф сочуствувам со тебе. Мене со првата бременост свекрвица ми беше мн честа притисокот ми го креваше. Исто како кај тебе ќе си седне на кауч и ми викаше душо ај едно кафе, а ја одвај се движев. Сеа фала богу ја нема нешто... Инаку до времето ќе да е. И јас деновиве сум задишана тешко дишам, анксиозност, вртоглавици... Јас си имам историја со лоши панични напади. До сеа бев ок ама последниве денови плус на се ова што кажав и чудна вознемиреност. Немам кај да ја пратам малава, а и нејќе да се дели од мене.. еве денес лежев скоро цел ден за сеа машини, кујна, да раскревам и си заработив болки у стомак многу ниско ја носам :( Ти батали иселениците трудна си имаш алиби. Кажи болки ме фатија ми се укочи нерв и седи дома глеај серии. Ти се може зашо да не. Какви кафани какви седенки.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Mnogu tazmisluvav ovaa nedela i svativ deka nie samite na sebe treba da si sme najvazni. Naseto zdravje, ubavo cuvstvo blagodet. Iselenicive poarno po kafani barem ke stanis koga sakas. Inaku doma da ti dojdat, aj gotvenje aj sluzenje aj segat se zaboravaat :)
    Cim go nosis dolu podzavarduvaj se, a ako ti e od edna strana samo bolkata pij i pojke tecnosti, dan e nekoe kamce po mocovodi. Aj i ti nemas uste mnogu. Golemoto pomina. Ova sega finale trcame

На annaitose26 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    25 сеп ми е термин. Првото ми е со царски пред скоро 4г, пред месец ми рекоа дека може и природно, амааа сега излезе дека и овој дечко е голем и не им се ризикува. Не знам кога ќе се пораѓам, се надевам после 15ти, нека посееди во меше. Големиот на ден пред термин се роди.

На annaitose26, mal.ecka, AlchinovaR1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    So lesno samo. Koga ke recat togas, ednas mora da bide

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. annaitose26

annaitose26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    126
    Здраво, дали некоја пиела algae oil капсули и за што служат?

7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Зошто не хибискус?
    Јас го конзумирам у мали количини измешан со зелен чај, ставам малку мед и у фрижидер како ладен чај си го правам и пијам.

Бев на скрининг, бебчето супер расте, палавко.
    Машко е :inlove:
    20та недела сум, му ги чувствувам движењата а поготово клоцање у бубрези :DКај сум правена операција на лев бубрег кај па тој го докачува за играње :rofl:

Него, не знам како да се контролирам за јадење, намалив количински ама не е тоа тоа, сакам повторно да се откажам скроз од благо пример. :| Таа акушерката што ме води ме плаши оти тоа е моја килажа и после тешко ке сум ги симнала :sweat:

Друга работа, кога спијам на десна страна ми е полесно, а кога ке се свртам на лева како да имам некоја чудна болка, како да притискам нешто, може некој орган ке е не знам ама мн нелагодно чувство.

Ми забранија и секс поради ниска плацента да сум чекала до октомври да се покачи :doh:

На Giinna и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Имам читано дека не се препорачува во бременост, особено на почетокот. Може да стимулира крварење, контракции... Во мали дози сигурно не е толку штетен, но при инфекции добро е да се пие поголема количина на чај од брусница па затоа.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    9.669
    Секаде пишува зелен чај да не се претерува поради кофеинот, а хибискус бидејќи покренува крв низ утерус и може да предизвика крварење, грчеви или предвремено породување. Имаш во зегин чај од брусница и јаболко земи го тој исто прави си. Инаку на лева страна е најбезбедно и најдобро за лежење, во прилог баш исечок за темата, на лева страна нема толку што да притискаш за да боли.
    Пробај почесто јади помали оброци, вметни овошје,зеленчук, вода повеќе. И јас имам деновиве чувство на глад постојано ама знам дека не сум гладна туку стрвна па контролирам наоѓам друга занимација.
    Без секс....ќе издржите, нас ни е забранет од старт до крај :D па еве живи здрави сме ахахах. Маж ми одбегнува да ме бакне, гушне да не си правел мака на душата :D

Прикачени фајлови:

На annaitose26, *Milicka*, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Искрено ова за чаеви веќе ми е чудно, јас оти одамна имав навика на зелен чај кога станав трудна си викам ке го прекинам, кога ја прашав сестрата ми се изнасмеа и вика нема зашто да прекинуваш чај се додека е во мера на 200мл исто и за кафе.
    Секако чајот една чаша сабајле пијам само, колку да не го почнам денот со кафе на гладно.

На *Milicka*, AlchinovaR1979 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    9.669
    Добро во мали количини е тоа :), кажа како леден чај дека си пиеш па претпоставив си конзумирала поголема количина во денот. Јас прекинав целосно кафе и чаеви со кофеин бидејќи ми се појави проблем со тахикардии и срцебиење 110 во минута во мирување без причина а камоли да пиев плус, фала богу не сум љубител на кафиња претерано па не ми фали.

На *Milicka* и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  12. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Мајки колку дена би нѐ задржале во болница (државна клиника) ако сѐ е ок?

13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.313
    Зависи каков е пораѓајот.
    Мене со царски во Чаир 4 дена. Би требало да е тука некаде.

14. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Не, не. За спонтан мислев, не сум пишала (facepalm)

15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    9.669
    Девојки ај помош, многу ми е затнат носот едвај дишам 5ти ден слаба настинка се друго успеав да излечам со природни лекови, ама на носов не знам што смеам да му направам? Имам густ секрет и џабе дувам не попушта од вчера и така на нос зборам од затнатост...
    20та недела сум.

Последна измена: 27 август 2023
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    За прво мислам задржуваат повеќе, може и 3 дена, но 2ро, 3то побрзо ги пуштаат дома.
    Јас кога се породив со првото, бидејќи го чекав бебенцето 10тина дена останав и поминаа неколку мајки во собата моја. Имаше една мајка на која и беше 3то, остана само една вечер и ја пуштија наредното попладне.

На Enn001 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Одма те пуштаат истиот ден, по 1-2 часа т.е кога ќе се чувствуваш спремна да си одиш :)

На Enn001 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Jas vo takvi situacii stavam kapki operil p, od Ednas vo denot Ili DVa pati nisto nema da e..... Jas proleta koristev I flexonase redovno sto e kortiko vo Mali dozi, mnogu e postetno da si zatnat I ne mozes da dises nego li Ednas Ako stavis od lekot

На DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Далинекоја се соочила со труење од храна во бременост ? Рана бременост 7ма недела. Ме фаќа паника забебето

20. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Jas imav vo 25 nedela, primiv infuzija I Ednas Ili DVa pati se napiv reglan mnogu tecnosti I mi pomina