1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Земи активен јаглен и пробиотик, дозволени се во бременост.

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    @0ли по колку капсули на ден земаше од фероната? И плус уште колку магнезиум?

3. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15
    Zdravo idni mamicki
    Dali nekoja od vas imala iskustvo vo bremenost so zolto zelen iscedok pri brisenje … momentalno idam kaj dr Pancevski vo sistina i nisto ne mi dava za toa mi vika normalno e no jas se plasam citam deka toa e infekcija nekoja… inace sum so serklaz on me pravese .. ve molam vase iskustvo maticnata mi vika deka moram antibiotik no neznam kogo da slusam (17nedela)

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ферона едно наутро и едно навечер. Магнезиум прво пиев по две, а потоа при крај и трипати од 375 од Магнетранс.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Brisevi napravi si najsigurno. Obicno zolt i zelen sekret ukazuva na bakterija. I jas imam nekoj svetlo zolt, mi rekoa normalno e. Brisevi se cisti. Proveri si.

6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Фала ти многу. Се мислев да не ми е многу магнезиум, јас плус 2х400 пијам, оти гугл уште малку мртва ме изваде со толку магнезиум. :bandit:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    314
    Кај мене е светло жолт, на моменти зеленкасто, и јас бев исплашена правев брисеви излегоа чисти, матичната ми кажа дека е нормално од хормоните, плус јас примам и утрогестан најверојатно е поради него повеќе. Сепак за мирна глава направи си брисеви, но доколку немаш чешање и некој мирис не би требало да има проблем.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    И до 1500 ми рече докторката дека се оди ако има потреба.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ЕмајотаП

ЕмајотаП Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    89
    И мене ми стврднува после јадење, докторката ми рече дека е нормално.

На mal.ecka и Maja1986. им се допаѓа ова.
  10. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Мене ми се случи претходната недела, среќа се ми помина во еден ден, ми дадоа електролити нормално и многу вода да се пие, против повраќање и дијареа исто апчиња за трудници.

11. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15

Nemam nisto niso ne osekam samo mi tece takov sekret vo 9 nedela pravev brisevi mi iskocija dve bakterii na koi doktorot rece deka se normalni Gardnerela vaginalis i prevotella bivia … doktorot insistira deka se normalni bakteriite i ne se strasni za antibiotik jas se plasam i neznam na kogo da veruvam

12. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Јаспримив инфузија со бедоксин и линекс. Ми кажаа пробиотик и линекс да пијам и дома. Повраќав уште неколку пати се што јадев и пиев. Сегаимам само дијареа

13. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    314
    Повтори ги брисевите и доколку излезе пак бактерија подобро да пиеш антибиотик отколку да ги имаш бактериите. Јас во 8ма недела пиев антибиотик за уринарни инфекции, ми кажаа подобро антибиотик, бидејќи бактеријата може да направи поголема штета од антибиотикот.

14. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Neznam dali e za tuka ama mi tteba nekoe iskustvo. Kako se spravuvate naednas koga vi se menja raspolozenie. Ne mi bese nisto cela den, sega naednas samo losite raboti od cel zivot mi minat niz glava i pola saat nemozam da se smiram da ispadnam od wc.

15. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.825
    Допаѓања:
    9.670
    Пробај да си правиш планови за среќни работи кои те чекаат. Маж ми ми се смее ама мене ми помага кога сум многу лошо психички, 5месеци бремена цело време некој хорорз стрес, само компликации па си викам еее за 2 месеци ќе одам во Солун ќе си пазарам за бебе, после во јуну ќе одиме на море...си барам локации (годинава не бевме на одмор). Па пуштам веб страни за дрангулии си одбирам ситници за по дома, гледам видеа за изработка на некои украси за нова година и некако се тргаат лошите мисли. :hug: ќе биде се во ред.

На annaitose26, Мариаа., *Milicka* и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    За жал нормално е во бременост да има чести промени на расположение. Пробај да најдеш нешто што ќе те одтргне од тие мисли во моментот, пробај да ги смениш мислите кон нешто што те радува, ма да и да се исплачеш од време на време не е страшно.

На Kikikikiri0405 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  17. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Imam vnuka 11 kg. Ponekogas ja drzim vo raka. Se custvuvam kriva mnogu. 22 nedeli sum. Dali moze da napravim nekoja osteta so bebeto?

18. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Ќерка ми е 8кг.
    Цело време ја кревам во раце. Не сум направила некој проблем.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Трудна жена максимум до 5кг смее да дига тешко, можеби нема да направиш проблем, но одбегнувај не знаеш дали ќе направиш хематом па да пукне или крварење да се појави и за џабе ќе те легнат во кревет да лежиш. Има време кога ќе креваш тешко колку што можеш максимално чувај се.

На DaisyDream, Мариаа., *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Mene hematomot sto mi pukna vo 23 nedela mislam deka od toa mi bese sto ja drzev vnuka mi I ja setav vo race. Samo nepotrebni stresovi sto mozev da gi odbegnam si gi nanesov.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.