Ќе помине, не се плаши не е страшно добро е што си повраќала си го исфрлила. Јади и лесна храна ориз, компир, супа, двопек. Со лесно.
И моето дете е 8кг. морам секој ден да си го држам и до сега се е во ред. Сепак припазувај се, децата се непредвидливи.
Mamicka i mene mi e taka...ima denovi stanvam od spienje i si placam, a zosto i sama ne znam. Kako da nisto mi nema smisla vo zivotot. I najmali sitnici dopiraat do mene. No se nadevam posle porajgaj ke se sredi i toa. Ne e lesna bremenosta. Se cudam koga ke recat deka toa e najubav period od zivotot. Iskreno ama ic ne se osekam taka
Ух воопшто не се согласувам со ова. Секоја жена различно е физички подготвена. Некоја нема да може ни 5, а некоја и 30кг ќе крева и ништо нема да и е.. не може вакви генерализации да се прават. Син ми е 13 кг и секој ден го кревам, го успивам во раце, го фрлам во воздух и го фаќам.. Не е дека треба овие работи да ги правиш, туку доколку се осеќаш способна да ја држиш внука ти и тоа те прави среќна во моментот, не треба да не го правиш. Телото само си кажува ако не можеш нешто да направиш
Жени, во која аптека да барам од убавите мрежести гаќички за после породување? Не сум од Скопје... има во некоја од Зегин, Бети или други од ланциве? @Kolumna за кревањето, не би требало да ја креваш и сите препораки се такви. Син ми има над 16кг, го кревам уште а 9ти месец сум. Ама секое кревање си е ризик. Да се работи за внук/внука не би ризикувала. Може со неа да си играте на друг начин.
Здраво на сите, дали наутро забележувате отоци (во лицето) Веќе неколку дена се забележувам како пит бул сум во фацата... Дали некоја се соочила со истото и како се справила со истото
@mcokolada Во Зегин има од тосама то-то https://zegin.com.mk/mk/tosama-mama-mrezhesti-gaki-za-rodilki-velichina-l-5-parchina
Вака мајка истото што го кажуваш го правев демек немам мака и можеш па зошто да не до 7 ми месец супер кога ненадењо еден ден ме фатија контракции е тогаш нема ни ситница да креваш само да биде се во ред а не пак детето ми е 13 кг. Само кога кога ќе дојде веќе морално и сега стојам на тоа и да немаш мака не претерувај и внимавај.
@mcokolada, мрежести се, ко од растеглива газа. Се луфтира раната и не стегаат никаде. Не дека не можеш да пројдеш со обични, ама овие се многу практични. @Isabel овие се од оние убавите? Ако ме разбра, да не се ко тие на Чико. Вакви барам: Спојлер @Мариаа. фала ти и тебе. Има ДМ и Зегин кај нас, одма ќе побарам.
Zdravo na site, neznam dali mojot problem e za tuka ama se nadevam deka nekoj ke moze da mi pomogne. Jas sum bremena 27 + 1 i poslednite 3 nedeli zabeliziv dolu na malite sramni usni kako izrastok koj e vo meso boja i nesto sto nalikuva na bradavica. Ne mi predizvikuva cesenje i bolka ama mi stvara panika… ve molam ako nekoj ima pominato so vakov problem da mi kaze. Inaku na kontrola sum duri vo petok. Vi blagodaram
Сигурно е брадавица, не би требало да е страшно, мене ми с направија мали брадавици на вратот, можеби 10тина и ќе си стојат сега...
Точно е дека не треба да се генерализира но не знарш кога ќе се направи беља, а и искрено неколку месеци се во прашање што може да се воздржиме од кревање.
Искрено не знам какви се од chicco, овие од тосама се вака како на сликава, т.е. како растеглива мрежа, таман да ја држат влошката.
Мене другарка фармацевтка ми предложи 1 лажица маслиново масло со цеден лимон внатре, помагало како магија среќа јас па немам мака со тоа сеуште не го пробав ама на тие што го препорачав се фалеа
Полека но сигурно се спрема моето трето маже да дојде на свет...ЦТГ покажа контракции, отворена 2цм веќе се спуштил во канал 37 полна од денес и како што ми рече докторката ова е трето брзо ќе се отвараш многу не чекај те гледам многу трпиш болки 2.800гр велам тамн 3кг додека да се роди освен што си имам болки и веќе се ми е тешко на сето тоа деца лудуваат а јас веќе нерви немам и така