Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Исто минатата недела бев... Сега од настинкава само ми остана некоја кашлица безвезе ама силата никако да се врати :(

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Возбудена сум за тебе... Како си до каде си, те вратија дома отворена и со болки..??
    Нели за 3 то брзо е зошто те враќаат. Со лесно да ти е

На LadyC и baby 5 им се допаѓа ова.
  3. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Добре дојде во клубот со 3 то еве и јас 29 недела.
    Со лесно со среќа.

На 5678m, LadyC и baby 5 им се допаѓа ова.
  4. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    2.003
    50ки ни јас немам купено , и мене многу мали ми изгледаат. Можеби би земала ама неколку само колку да имам ако се роди помало , па ќе го праќам мм да доземе :D
    Сега пак ли девојче ?:inlove:

На *Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  5. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Zenicki da ve prasam, kolku pari planirate da gi castite na doktorite( vo moj slucaj ginekolog, asistent, anesteziolog, sestri)? Ne e pravilo i smetam deka ne e ispravno no kade sto ziveam kvalitetno gi castat doktorite

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Јас не би давала пари.
    Можеби во знак на благодарност (ако стварно ептен сум задоволна) пијалак или некој симболичен поклон за гинекологот, за останатите од тимот благо да се почестат, ама пари, па на сите поединечно не би давала ни под разно.

На DaisyDream, Ouravanture, *Milicka* и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    2.003
    Колку е тоа квалитетно частење ?:^)
    За ние што планираме благо и сок да почастиме прашувам ..:D

На DaisyDream, *Milicka*, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Pa vo mojata bolnica kolku so se rasprasuvav im davaat pari..po 100 tina e na glavniot drugive po 50 tina. To ko mnogu da mi e. Zato rekov aj vaka javno da si prasam. Za prboto dete pred 9 i pol godini gi pocastiv blago pijacka, na taa sto me porodi bixuterija komplet i novcani ( prazen :)) sega nekako mn skoknati standardive so davackive

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Мама ако ти е мерак, давај, не знам шо да ти речам. Баш сопругот на моја блиска другарка им даде по 200е на гинеколог и анестезиолог, 100е на акушерката и по 50е на сестрите. Со тие пари на приватно ќе се породеше другарка ми и јас еве тоа не можам да го разберам.
    Па не се само тие, тука има и педијатар, имаш сестри за цел престој, ако им даваш на сите пари, кај ти е крајот.
    Јас побрзо би ги вложила тие пари или за на приватно да се породам или на штедна на бебето, ама на персонал шо си е платен за работата, не.

На LivingGlam, DaisyDream, Ouravanture и 6 други им се допаѓа ова.
  10. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Kejf ic ne mi e. Zato prasav kako pravat drugite. Toa se mnogu pari. E sega rabotava e so rabotam vo istata bolnica i so site me i gi poznavam. Zatoa osobeno mi e mislacka. Samo sakav da vidam drugi razmisluvanja. Mnogu sum vo nedoumnica

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    3.271
    Па баш ако работиш во истата болница треба без денар да поминеш, па побогу колешка си им. Почасти благо и чао. Ако носи маж ти мекици, ке јадат и по една мекица и доволно е

На LivingGlam, Maja1986., Ouravanture и 10 други им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Тогаш пијалак за гинекологот, за цело одделение маж ти нека однеси мекици/крофни/торта и нешто за пиење и доста е.
    Јас така би направила.

На LivingGlam, Maja1986., Ouravanture и 5 други им се допаѓа ова.
  13. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Не се страшни болките мами повеќе се ко лажни контракции... Инаку баш ти фала што ме мислиш :* сега ќе си чекам да ме фатат вистинските и правец на бокс :D

На Dzulija*, Mumoftwo30, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Е вака сега може сум само јас заостаната може дека додека одев пракса ги гледав какви се лакоми.. е овој е богат ќе ни донесат нешто повеќе.. овој ќе не помини со чоколади... Значи уште што не сум слушнала и затоа кога дојде ред да се пораѓам само на бабицата што ме пораѓаше едни бонбони и едно цвеќе а исто и на мојата болничарка што ме пазеше благо и кафе дека стварно се грижеше за мене... На Докторката само благодарам и ништо повеќе дека така и ми се понасаше... За вториот син баш на никој ништо само сестрами и донела благо без да знам и велам ни вода немој јас ќе умрев со син ми... Е на докторката што ме спаси и беше баш после 2 дена роденден и земав благо и едно скромно ланче и честитка што ми рече ќе ја урамам како ме Расплака... И на едната инструментарка што се јави на сите можни доктори и све за да ме спасат... А сега во Германија несмееш ни благо да им подадеш може да те избркаат тоа им е работа на нив. За жал мк е многу далеко секој гледа кој што дал па малце било па многу било па ние голи лежеме "богатите мажи" влегуваат нашите на врата чекаат... Еее пуста држава за џабе не бегаме кој на дека виде....

На annaitose26, Ouravanture, mcokolada и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    И мене првото ми беше малечко и пролетно бебенце, ова здравје треба да се роди крај на ноември ако издржиме со серклаж дека сум, па не знам и јас дали 50ки дали 56ки, 62ки мислам секако ќе се големи за почеток. Зависи колкаво ќе се роди :)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Vo 21 nedela kade se naoga bebeto na rabota mi padna na stomak edna sticka malku me izgreba tuka na ovoj zaokruzeniot del zmam deka ne e tamu ama pak mi e misla 20230829_164813.jpg

17. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Аааа значи сами си го правиме здравството да не функционира, ме фати срам ова што го читам

На Ouravanture, Alex*, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Немај гајле бебето е баш убаво заштитено и на најсигурно место во мешето, со лесно

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    Vo pravo si. Fala ti na mislenjeto

На *Milicka* и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    А на докториве зарем не им е срам да прифатат пари? Јас би ги вратила и би се почувствувала омаловажено.. Алал да им е на тие што прифаќаат без срам.. после 10 години едукација, да зимаш 100€ за пораѓај е… (facepalm) Ама Македонија и сѐ е можно..
    А благо би почастила чисто од среќа бидејќи ќе бидат околу мене кога ќе ми се роди синот, не пошо си ја работат работата :D

На H.VAGA, *Milicka*, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.