Прашав кај докторката во оваа недежа не било нормалн рано било за таму долу па ми рече да одмарам легната со перница под нозете
Да и на царски бев со маникир, никој ништо не ми рече. @JustBeautiful Честитки да е здраво и живо бебенцето, брз опоравак тебе. Јас 2 недели после царски супер сум
Celo vrene, a zosto da ne. Imam seuste se mislam da gi istam nekoj den pred carski zosto im preci na anesteziolozite
Istoto ja prasav doktorkata slatko mi se iznasmea rece deka nema nikakov problem ama neli na kraj pred porodjaj ne treba da imas lak, gel nisto na noktite
Мешенца 27+ недела и имам болка во долен дел на стомакот,како со нож и бодежи. Посебно кога седам и се движам. Дали е за паника и дали сте имале слично искуство
Да прашам некоја мама денес на контрола ми кажа скратен цервикс од 37 на 29 мм 24 + сум , другото е ок миомите мируваат немам јаки болки,но ова ме замисли. Дали може да биде нешто опасно ми кажа да продолжам со утрогестан, ги имав прекинато 1 месец поради контраефект.
Мене често ми се затнуваат ушите во последно време, пред неколку дена баш пред да одам на преглед ми се случи истото и им реков да ми измерат притисок, 128 со 83 негде беше... не сум сигурна од што ми се случува тоа и што да направам
Покрај утрогестан и магнезиум земи си доколку не пиеш, и гледај одмарај повеќе за секој случај до наредна контрола.
Девојки колку смеам дневно да внесувам магнезиум ? Пиев 2х 250 плус премама (овде е само 56гр), ама сега ради скратен цервикс пијам ферона плус а во неа има 250мг па да не е премногу? Дури следна среда сум на контрола не знам дали да скратам 1 дневно
800 можеш да конзумираш т. е. 2 магнезиум директ пример. Али ако има потреба и до 1500 некогаш даваат докторите во екстремни случаи така да без гајле Препорака моја отиди на исто место каде ти кажале дека е скратен за 2 недели и види дали има разлика.
Да да секако и докторката ми закажа за 2 недели и да мирувам,викам неможам само да лежам,вика ок по малку движење но да не претерувам бар до наредна контрола,во санте сега одам а магнезиум по 4 по потреба ми препорачаа и ми помага . Ви благодарам