Тсх скрининг прават само на гак. По некое ново правило и аудио скрининг треба да прават(стои на картончето) но не го прават таму туку на клиника за уво,нос и грло се носи бебето до крајот на првиот месец. Ортопедски преглед-не. Со матичен педијатар ако закажеш државно или да си платиш на приватно. Магнезиум е дозволено до 1000мг
Jas cela.bremenost, kako i prethodno... Nekolku doktorki prasav ni edna ne rece nemoj... Rekoa site se normalno teraj... Btw, poradi 28 godisnata kariera vo grickanje nokti mi bea plockite unisteni pa zatoa sum so akril celo vreme...
Pojdi na orl i jas imam problemi so zatnuvanje i redovno odam poradi kontrola... Smee i da se cistat, slobodno pojdi si
Jas deka 9ti sum, doktorkata mi rece 3 pato na den da go pijam... A inaku zemam magnezij direkt, na nego pisiva 375mg... (ferona, algo oil, premama mi se plus) I jas taka si vikam nekako mnogu mi se vide i mene, ama pa stom se dadenj od doktor...
Во 9ти обично го прекинуваат магнезиумот зошто нели телото веќе се спрема за пораѓај, ти кажаа до кога да го пиеш?
Дали е само до мене или и кај вас се случува такви неповрзани сонови кошмари ужас , цела ноќ не можам да спијам од сонување глупости . Дури сабајле станав вознемирена и одма кафе благо сок да го размрдам бебево да видам дали е океј . Човек да спобудали со соновиве
Здраво девојки, вчера правев тест за бременост и покажа 2 цртки, осеќам како бодежи и пецкање во јајници. Дали имате искуство со ова? Понеделник ќе одам на гинеколог да ме види на ехо
Изгледа кај сите нас е ,јас посебно пред контрола абе се глупости пола сат спијам 3 часа будна и се дека нешто ми кажале лошо дека нешто ке се случи ,некои фаци безврска што ни во живо не би помислила на нив . Ваљда до хормоните е ке издржиме машки ..
Леле и јас како стварно да се реалност.. вчера сонував дека сум сее породила стоечки набрзина со папочна врвца бебе плацента абе ептен реално не сте свесни се ежам коа пишувам сега а тек сум 29 недела..
Бев за брисеви кај матичната но синоќа имав ставено вагинално утрогестан. Матичната ми рече не требало да ставам, ама сепак ми зеде брисеви. Дали да се секирам за веродостојноста на резултатите?
Рано ти е јас мислев 36та си веќе влезена во 9ти иначе зависи обично од 36та го прекинуваат сигурно ќе ти каже гинекологот. Фолната до крај ќе си ја пиеш додека не се породиш.
Zdravo devojki, bev na kontrola i mi rekoa deka glavata na bebeto e mnogu dole jas ne osekam bolki nisto plus sum so serklaz 18 nedela sum .. iskustvo dali nekoj isteral do kraj vo vakov slucaj neznam sto da mislam pamet Nemam
Кај мене беше таа недела таму, строго мирување со задник на перница да го влече спротивно, веќе следна контрола се тргна
Женски, со колку бХЦГ ( mlU/ml) се слуша срце да не знае некоја? Да знам што да очекувам утре на преглед
Ако не сум грешка над 2000 Кај мене 7ма недела слушнавме, во 6та немаше уште видливо, дај боже да си чуеш ама и да нема ако е рано не се разочарувај