Фала женски, мене ми касни веќе 10 дена, според менструација би требало да сум 5+3, утре сум на преглед. bHCG ми е 16.500. правев бхцг заради страв бидејќи претходниот пат имав биохемиска. Се надевам овој пат ќе е се во ред
Пијам магнезиум еднаш во денот.Можеби треба да земам уште еден. Последна контрола не ми измерија цервикс, ме фаќа страв да не ми се крати од тоа да не ми се болките
Zdravo devojki! Sto piete za slabo zelezo? Mene maticnata mi Dade tothema ama odma povrakam od nea, I kazav pa mi zameni so globifer ama ovde na forumot citam deka I od niv mnogu se povraka, pa nekoja vasa preporaka nesto polesno podneslivo
Јас пиев глобифер месец уназад и немав подобрување , железото ми е на долна граница .. Од нив не сум повратила На последниот преглед ми даде тотхема 2 недели по 2 на ден .. Почнав од завчера и еве денес сабајле повратив .. Ќе пробам после доручек .. пошо вака на гладно ептен ми дојде гадно
Прво Ферсан форте, потоа грчките ферофолик и накрај пред пораѓај Сидерал форте. Сидералот најдобри за мене.
Ферозомал директ на Алкалоид, 10дена ги пијам немам потешкотии, со вит ц се внатре за полесно да се врзе железото, не сум правела уште крвна слика ама вака вртоглавиците малце ме попуштија па се надевам дека има ефект. А не ме боли желудник и не повраќам, ептен сум слаба општо на желудник инаку.
Јас пијам тотхема исто ми е многу гадна, но за полесно поднесување матичната ми кажа да ја мешам со сок од боровница малку, или кока кола, така ми го неутрализира вкусот и фала богу до сега ја немам повратено.
@deniz333 Мила јас со Ferozomal успеав да го качам железото од 11 на 34 за еден месец . Башка имаат вкус на малина . Исто така и секоја вечер си пиев какао.
Super mila bas ubavo ti deluvale, a kakoto Kako go piese? Jas se mislam megu ovije I sideral forte najmnogu mi gi pofalija ovije dve
I mene maticnata taka mi kaza so sok od borovnica no gjabe saat vreme od koga go ispiv odma povrativ...
I jas sabajle gi pocnav so sok od brisnica demek polesno se podnesuvale ama sepak pak povrativ veke ne ni se obiduvam so tothema
Немој со кока кола, содржи кофеин што смета на апсорпцијата на железо. @deniz333 прашај за Сидерал форте, најлесно се поднесуваат. Ама да знеш дека не се ефикасни ко Тотхемата. Зависи каква ти е крвната слика... И јас повраќав од Тотхема па земав замени и ништо не направив, сега пред крај сум со по 3 Тотхема на ден поради лоша крвна слика. За 2 недели имаше ефект, сега сум бар на долна граница со параметрите. Се стегам и ги пијам, немам избор. За чудо откако се исплашив веќе не ги повраќам
Moram da probam so nekoja zamena pa posle pak Ako treba tothema zelezoto mi 7 a hemoglobinot 112 epten iscrpeno I bez Sila se osekam samo mi se spie, edvaj cekam da se popravi...
Искрено си правев ладно какао Еве рецепт https://www.instagram.com/reel/Cs1g0DMP2Ia/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==