Солена вода препорачуваат, мене не ми помага ич. Јас сум оваа бременост затната константно од сам почеток... Ме изедоа киселини, рупурут не помага, дајте идеја како да ги смирам? Пиев кисела, здригнав, поарно ми е , ама уште ми е многу тешко ...
Иста сум, до пред некое време гастрогард вршеа работа сеа така така... Станувам од кревет и шетам низ дома...
Kako se spravuvate so pritisok 140? Prviot pat bev drzavna me bocnaja diazepam vcera denes pak isto varira 135 140. Ponedelnik zakazana kaj maticen.
Ако имаш дома напиј се магнезиум и бедоксин. Ако не се симнува, ѕвони кај матичен или оди на болница, можи ќе ти дадат метил допа. И во случај да го симниш, обавезно кажи му на матичниот, да не треба да примаш терапија. Во меѓувреме мери го редовно и запишувај ги вредностите.
Фала мама, давам сѐ од себе. Денес примив прва доза од втора рунда флостерон. Сега стегам нозете најсилно за да примам утре уште една и да помине уште некој ден за да делуваат.
Мајки помош! 22 ра недела сум.Едната града премногу ми е тврда на некои делови,дури ј брадавицата ми е како камен.Шро може да е? Од вчера почнав Зелка да ставам па да видам дали ке се подобри нешто.
Не смее. Ама јас од сам почеток сум со септаназал и тоа на 6-8 саати прскам инаку се угушив... Бетер од алергија, баш сите аптекарки се лутат, не смеело, ама една од мајка родена се погоди ми вели "мајка, ја те разбирам, у породилна сала сум влегла со спреј за нос. Како се породив, така прекинав да се затнувам" . Не е ок по правило, не смее, ама јас не можам да умирам од правила. Кој сака нека ме суди, еве ме 6ти месец на крај сум, нема шанса да дишам без него. Од спиење ме станува колку се гушам кога ќе се затнам навечер.
И јас често прскам мералис што е исто за одзатнување нос. Локално делува и 10 студии прочитав не штети на плод.
И него ми го нудеа. Добар е и тој, го имам користено. Тоа е. Не сум читала искрено, ама чим ти е проверен ќе се префрлам на него. Фала ти.
Исто ти е, тој е составот. Ако ми е затнат носот и глава ме боли зошо немам воздух и зачаран круг. Малку се претерува со сите забрани кај нас за трудници.
Не знам. Не сум прашала, искрено не ме ни интересира, за бебето да е добро јас треба да немам панични напади. А верувај прејаки ми се кога ќе се затнам ептен. Ми се има десено да се затнам на сред возење у пустелија без спреј, плаченката вознемирено 2 саати сум трпела. Никад веќе...