И шеќерот треба да го следам? Ништо не ми спомна гинекологот. Можно е од нив да ми се покачил шеќерот (хипотетички, немам мерено), а од него да се зголеми плодовата вода во толку краток временски период? Оти постојано имав доволно плодова вода, никогаш ни намалена ни зголемена, последно видена на ехо истиот ден кога примив прва доза флостерон беше океј. На следен преглед по 12 дена зголемена. Исклучен е гестациски дијабет, добри ми беа резултатите од огтт, рх позитивна сум. Аномалија на плод не виде никој (на три места правев скрининг), шо не ја исклучува можноста дека постои.
Дотолку он да зголеми вода не верувам. А за шеќер може да покачи, јас нели на инсулин бев првата бременост и знам ми се качи па 4 пати дневно се боцкав со зголемени единици, заради него. Уште малку ти остана, издржи и ќе биде се во ред, со позитивни мисли
здраво девојки, znam deka cite сте искусни овде, сакам да ве прашам нешто, трудна сум во 21 недела, се е во ред досега, но вчера и денес имам жолти секрети, но густи, но не се ни малку , загриженa сум, ги направив brisevite imam samo kandida, neznam dali ova bi mozelo da bide normalno vo bremenost inaku prva bremenost..fala vi.
Гастрогард колку може максимум да се зимаат , вчера вечерта имав многу киселини па мислам дека во брзо време испив едно по друго
Ако, ништо страшно и штетно што си испила и едно по друго. Може и до кај 4-5 во денот. Немаат ништо штетно во нив. Јас имав страшни киселини, и нолпаза пиев препишана од гинекологот, ама џабе. Пробај со лимон и сода.
Мешиња на колку време треба да бидат контракциите за да е време за во болница? Имам зачестени контракции, ама не се на правилни интервали- 20 мин, 6 мин, 12 мин, 5 мин, 17 мин...
Здраво девојки,претходната недела дознав дека сум бремена. Во вторник ќе одам кај матичниот на преглед. Дали е паметно и партнерот да дојде уште на првиот преглед со мене бидејќи тој изрази желба да дојде?
Леле друшке по термин и јас те прочитав во друга тема, за коллу ти е скратен цервиксот. Мое мислење звони му на Сотир, тој ќе ти кажи дали да одиш, да не испадни да трчаш “непотребно”. Ајде, стискаме палци, се да е во ред.
Немам но спа, само магнезиум, се напив уште пред да почнат. Моментално ми се смирени, изгледа почна да делува магнезиумот, ако почнат пак да се јавуваат ќе почнам да се спремам. Сотир е на одмор до 11ти, ако нешто се случува ми рече да ја барам твојата докторка. Се надевам дека нема да има потреба, ќе го дочекам да се врати.
No spa smiruvaat bolki Ako imas nekoj doma neka ti zemat moze da se pijat Po TRI na den, mene koga mi pukna hematomot mi gi Dade Efremovski vo remedika za da ne mi se javuvaat bolki I stvarno se mnogu dobri I Sega koga ke osetam nesto znam da se napijam, isto mozes I dijazepam od 2 I tije dosta smiruvaat, barem da prolongiras kolku mozes poveke
Ќе земам но спа. Само за болки се тие или и за контракции? Оти ништо не ме боли, освен тие 30тина секунди дури траеше контракцијата.
Зошто да не , сопругот мој на секоја контрола доаѓа и нив им е мерак како и на нас Дури мислам он е повеќе возбуден од мене